Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητές "μούτζωσαν" τους επισήμους στην παρέλαση στα Γιάννενα!

Πρωτοφανές περιστατικό σημάδεψε σήμερα την παρέλαση στα Γιάννενα με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον Τούρκους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ομάδα μαθητών από σχολείο των Ιωαννίνων, πλησίασε την εξέδρα των επισήμων, και μούντζωσαν όλοι μαζί τους επίσημους! Πριν από αυτό ο σημαιοφόρος του σχολείου φώναξε στους επισήμους:

 "Είστε Μαλ..ς"!

Εξοργισμένος ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος από την μάλλον προσχεδιασμένη κίνηση των μαθητών αποχώρησε γανερά ενοχλημένος και από το χώρο της παρέλασης.

Με εντολή των καθηγητών οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στην εξέδρα των επισήμων!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι καθηγητές φυσικής αγωγής,δυο σχολείων που παρέλασαν σήμερα στα Γιάννενα,έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ'αριστερά",μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων!Μπορεί οι αποδοκιμασίες στις παρελάσεις,έχουν γίνει πια της μόδας.Μπορεί οι μαθητές να αισθάνονται πως με αυτό τον τρόπο,διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.Όμως δεν είναι δυνατόν,οι καθηγητές τους, να τους παροτρύνουν,ή να συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις διαμαρτυρίες.Η συμπεριφορά των συγκεκριμένων καθηγητών,έχει εξοργίσει όχι μόνο τους υπεύθυνους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,αλλά ακόμη και τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων!

Δήλωση δημάρχου Ιωαννίνων για τα επεισόδια

Με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 99η Επετείου της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία.Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση.Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε όμως ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την ιστορία μας και στη συνέχεια τη νέα γενιά η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.Η παρουσία μας στην εξέδρα των επισήμων έχει διπλό νόημα. Να τιμήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου. Και συνάμα να τιμήσει τη νέα γενιά, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα».


http://www.epirusgate.blogspot.com

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκαναν, αρκετή ανοχή δείξαμε στη χυδαιότητα των ηγεσιών.

Δημοσίευση σχολίου