Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ένας στους τρεις συλληφθέντες για το κάψιμο της Αθήνας είναι αλλοδαποί

Το «πολυσυλλεκτικό» προφίλ των 79 που συνελήφθησαν
Άνεργοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και ένας καθηγητής, ένας σκηνοθέτης και ένας ασκούμενος δικηγόρος είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τα προχθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας. Ο ένας στους τρεις συλληφθέντες είναι αλλοδαπός.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από τους 53 Έλληνες, κατηγορητήρια θα σχηματιστούν εις βάρος 26 αλλοδαπών από τους οποίους:

εννιά κατάγονται από την Αλβανία, τέσσερις από την Αλγερία, δύο από τη Ρουμανία, δύο από την Πολωνία, ένας από την Τυνησία, ένας από τη Μαυριτανία, ένας από το Αφγανιστάν, ένας από τη Μολδαβία, ένας από το Ιράκ και τέσσερις είναι Παλαιστίνιοι.
Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση, 39 από τους συλληφθέντες δεν δήλωσαν επάγγελμα στις διωκτικές Αρχές, δεκαπέντε είναι άνεργοι, έντεκα ιδιωτικοί υπάλληλοι, δύο ελεύθεροι επαγγελματίες, τέσσερις φοιτητές, δύο μαθητές, ένας καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας αυτοκινητιστής, δύο οικοδόμοι και ένας σκηνοθέτης.
Μεταξύ των 79 συλληφθέντων βρίσκονται και τρεις ανήλικοι ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, 68 είναι ηλικίας από 19 έως 39 ετών και άλλοι οκτώ είναι πάνω από 40 χρονών.
Οι πρώτοι 36 οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος με βάση τα στοιχεία των προανακριτικών δικογραφιών άσκησε εναντίον των συλληφθέντων ποινικές διώξεις για πλημμεληματικές πράξεις.
Συγκεκριμένα, 24 από αυτούς - μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος - παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο για διατάραξη οικιακής ειρήνης, που αφορά την επιχείρηση κατάληψης του Δημαρχείου της Αθήνας.

ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΟΙ. Άλλοι δέκα κατηγορούμενοι θα καθίσουν επίσης στο εδώλιο του Αυτοφώρου για το αδίκημα της κλοπής, ενώ ακόμη δύο ανήλικοι παραπέμπονται να λογοδοτήσουν σε ανακριτή, καθώς ο ένας από αυτούς αντιμετωπίζει το κακούργημα της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών, και το κατηγορητήριο συμπληρώνεται με τα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της κλοπής.
http://www.tanea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου