Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Αναγνώστης: Η Ένωση ΚΕΑΔ – ΜΕΓΚΑ, δεν έχει κανένα νόημα, το 50% των Βορειοηπειρωτών ψηφίζουν αλβανικά κόμματα!

Ο Λευτέρης Αναγνώστης στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ 90,6 FM  "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" και στους δημοσιογράφους Αθηνά Κρεμμύδα και Αλέξανδρο Κορακίδη, για το θέμα της ενότητας.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Το θέμα που συζητούμε και είναι επιτακτική ανάγκη για τον βορειοηπειρωτικό χώρο είναι η ενότητα. Εσείς κύριε Αναγνώστη ανήκετε στο νέο κόμμα, το MEGA, το αποκαλούμενο και ως «Κόμμα των Ελλήνων» το οποίο κατά κάποιο τρόπο προέρχεται μέσα από μία διάσπαση. Υπό αυτές τις συνθήκες, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα σήμερα, είναι δυνατόν να επιτευχθεί η ενότητα μεταξύ των Βορειοηπειρωτών;


Λ. Αναγνώστης:  Ίσως η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν «τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετήσει μια ενδεχόμενη ενότητα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου» γιατί τότε η ενότητα αποκτά και έναν ουσιαστικό ρολό.
Γιατί μια ενότητα για την ενότητα, χωρίς να εξυπηρετεί τα ευρύτερα συμφέροντα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού είναι μια ενότητα χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία.
Και επειδή όλοι αυτό το διάστημα μιλάμε για ενότητα θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε όλοι από κοινού για την μορφή της ενότητας, γιατί έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα για πολλές μορφές ενότητας .
Ακούσαμε την ενότητα του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ που καλεί τα στελέχη του και τους διαφόρους εκπρόσωπους σωματείων που η πλειοψηφία τους τυγχάνει να είναι και μέλη του γενικού συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σε «ενότητα» υπό τον συντονισμό του κυρίου Περδίκη που αυτοχαρακτηρίζεται ως σύμβολο πολιτικής ουδετερότητας. Και όταν μιλάμε για πολιτική ουδετερότητα μιλάμε πάντα για πολιτική ουδετερότητα μέσα στους κόλπους του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Θεωρείτε πως δεν ήταν καλή η κίνηση του κύριου Περδίκη να ενώσει τους φορείς των Βορειοηπειρωτών στην Αθήνα; Να τους συγκεντρώσει τουλάχιστον σε ένα τραπέζι; Γιατί μέχρι τώρα ουσιαστικά ενότητα δεν έχουμε δει ακόμα.


Λ. Αναγνώστης: Ο συντονισμός του κύριου Περδίκη φάνηκε τελικά ως δορυφόρος του κύριου Ντούλε.  Ένας λογικός νους στην προκείμενη περίπτωση θα σκεφτεί, «μα πάλι διασπαστήκαν αυτοί; Και θέλουν να ενωθούν μεταξύ τους!»
Υπάρχει η ενότητα στόχων του πρόεδρου του ΚΕΑΔ χωρίς ιδιαίτερη αναφορά στους ιδίους τους στόχους που συμπεριλαμβάνει αυτή η ενότητα!
Υπάρχει φυσικά και η άλλη η πρόταση που έχω την εντύπωση ότι την ασπάζεστε και εσείς, στο να ενωθούν το ΚΕΑΔ με το Κόμμα των Ελλήνων...

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Μιλάμε για συμμαχία προεκλογική όχι για ένωση...


Λ. Αναγνώστης: Αν θεωρήσουμε λοιπόν, ότι η ηγεσία του ΚΕΑΔ σπάσει τα ταμπού και δει το Κόμμα των Ελλήνων ως κάτι ποιο ζωντανό από ένα νεκρό έμβρυο και συμφωνούσε σε τέτοια μορφή ενότητας και
εμάς σαν Κόμμα των Ελλήνων μας ρωτούσατε αν θα σας ικανοποιούσε αυτή η μορφή ενότητας, δηλαδή η ένωση των δυο κομμάτων, θα σας απαντούσαμε ευθέως «όχι»!
Γιατί αφήνει απ’ έξω τους Έλληνες εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων που μας αρέσει ή δεν μας αρέσει εμάς, εκπροσωπούν και το 50% του εκλογικού σώματος της μειονότητας, όποτε αυτούς δεν μπορούμε να τους αφήσουμε απ έξω, γιατί άμα τους αφήσουμε απ έξω επιτυγχάνουμε ενότητα μόλις του 50%.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: 
Θέλετε να πείτε ότι το 50% ψηφίζουν αλβανικά κόμματα; Εκπροσώπους που συμμετέχουν σε αλβανικά κόμματα;


Λ. Αναγνώστης: Ακριβώς. Οπότε για να επιτευχθεί μια ενότητα στην πράξη χρειάζονται μεγάλες υποχωρήσεις από όλους μας.
Εμείς σαν Κόμμα των Ελλήνων στα πλαίσια αυτής της μορφής ενότητας, δηλαδή της ενότητας όλων, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και τις απαραίτητες υποχωρήσεις.
Αυτή λοιπόν είναι και στην ουσία η πρόταση του Κόμματος των Ελλήνων «ενότητα όλων, όλοι μέσα κανένας δεν περισσεύει». Εμένα προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει για το πώς θα ονομάζεται ο ενωτικός πολιτικός σχηματισμός που θα προκύψει.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα την ένωση ΜΕGΑ-ΚΕΑΔ, μπορεί να ξεκινήσει με κάποια δυναμική αλλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα ατονήσει, γιατί θα είναι ορθάνοικτες οι πόρτες της Μειονότητας στον ισχυρό παράγοντα που λέγεται αλβανικά κόμματα.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:  Αν έρχεστε να λειτουργήσετε συμπληρωματικά και κάνετε προτάσεις που δεν έχουν ακόμα τεθεί και θα λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον γιατί να ατονίσει αυτή η προσπάθεια;

Λ. Αναγνώστης: Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Γιατί άμα δεν κλείσουν οι πόρτες στα αλβανικά κόμματα, και δια της άμεσης εκπροσώπησης , αλλά και δια της συνεργασίας, όλοι μας θα είμαστε απλά θεατές μιας συνεχούς πολιτικής και κοινωνικής συρρίκνωσης.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
  Εσείς δηλαδή είστε κατά της συνεργασίας π.χ. του ΚΕΑΔ με ένα αλβανικό κόμμα ή ενός ελληνικού κόμματος με ένα αλβανικό όταν το επιτάσσει το κοινό συμφέρον;


Λ. Αναγνώστης: Αν τα δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά χωρίς ιδιαιτέρους συναισθηματισμούς θα δούμε ότι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό είναι το Κόμμα των Ελλήνων.
Αν το ζητούμενο σήμερα ήταν ενότητα των μειονοτήτων σίγουρα το κόμμα που θα είχε ρόλο επ' αυτού θα ήταν το ΚΕΑΔ ως κόμμα που εκπροσωπεί τις μειονότητες στην Αλβανία.
Επειδή όμως το ζητούμενο είναι ενότητα της δίκια μας μειονότητας τον πρώτο θεσμικό ρόλο τον έχει το Κόμμα των Ελλήνων και η Ομόνοια εφόσον βρει την δύναμη να απαγκιστρωθεί από το άρμα του ΚΕΑΔ.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: 
Δεν λέμε ότι είναι πλεονέκτημα του ενός ή του άλλου αυτό. Σαφώς για να υπάρξει ενότητα πρέπει να κάτσουν όλοι στο τραπέζι. Αυτό είναι που μας βρίσκει αντίθετους...


Λ. Αναγνώστης: Μα το ΚΕΑΔ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα πέραν ότι δημιούργησε κάποια πολιτικά τζάκια μέσο των συγκυβερνήσεων δεν έχει να επιδείξει κάτι θετικό για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα δεν της λείπει ο πολιτικός φορέας αλλά η θέληση και η συνεννόηση μεταξύ των εκπροσώπων που μάλλον στηρίζεται στη έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Να πάμε όμως να δούμε πρακτικά τα θέματα. Είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα θέματα πολύ σοβαρά για τη μειονότητα, όπως την απογραφή, την απαλοιφή της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά των ληξιαρχείων και είδαμε ότι υπήρχε ένα κενό στην πολιτική εκπροσώπηση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Διαφορετική άποψη είχαν οι μεν, άλλη άποψη οι άλλοι με αποτέλεσμα να έχουμε ένα μπάχαλο. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια θέματα θα παίζουμε αυτό το παιχνιδάκι; Εγώ υποστηρίζω αυτό, το ΚΕΑΔ το άλλο, το ΚΕΑΔ δεν θέλει, εγώ θέλω αυτό είναι το θέμα.


Λ. Αναγνώστης: Εγώ έχω να σας πω το εξής. Όταν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται εξουσία στην Β. Ήπειρο προσπαθούν μέσω αυτής της εξουσίας να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντίπαλους...


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Αυτά στο πολιτικό σκηνικό υπήρχαν και θα υπάρχουν για να γίνεται αυτή η διάδραση και η ανταγωνιστικότητα και μετά να κερδίζει ο καλύτερος. Απλά δεν πρέπει να ισοπεδώνονται όλα. Θα πρέπει να κρατάς 4-5 πράγματα που είναι για το κοινό συμφέρον, να το δεις συνεργατικά. Τώρα είδαμε το MEGA να λέει «ναι», το ΚΕΑΔ «όχι». Όλα για όλα ή τίποτα. Υπήρχε έλλειψη συντονισμού για την οποία φέρετε ευθύνη και οι δύο πλευρές. Έπρεπε να γινόταν μία κοινή κίνηση με μία απόφαση και ένα σκοπό.


Λ. Αναγνώστης: Το ζητούμενο για μας είναι η ενότητα. Για το θέμα της απογραφής χρειάζεται  μεγάλη συζήτηση. Θέλω σε αυτό το σημείο να συγχαρώ θερμά τους Κορυτσαίους που παρόλη την άρνηση της επίσημης Ομόνοιας πήγαν και γράφτηκαν ως Έλληνες.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Ήταν το μόνο θετικό από την όλη άρνηση για την απογραφή...


Λ. Αναγνώστης:
Όχι, δεν ήταν αυτό το μόνο θετικό. Κι εμείς σαν Κόμμα των Ελλήνων συμμετείχαμε όλοι στην απογραφή. Επομένως οι μόνοι που αρνήθηκαν ήταν το ΚΕΑΔ.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Να πάμε λίγο στις συμμαχίες που μαγειρεύονται τώρα εκεί στα Τίρανα, όπου γράφεται στον αλβανικό Τύπο και λέγεται από τους πολιτικούς αναλυτές ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως το MEGA θα συμμαχήσει με το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα. Υπάρχει τέτοια επίσημη γραμμή από το κόμμα; Έχει ανοίξει τα χαρτιά του, τι σκοπεύει να κάνει στις επόμενες εκλογές;


Λ. Αναγνώστης: Θα σας απαντήσω ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Δεν μπορώ να ξέρω κατ’ αρχήν  ποιοι είναι οι κύριοι που βγάζουν αυτές τις αναλύσεις. Από τη μία μας φέρνουν σε συνεργασία με το Δημοκρατικό από την άλλη με το Σοσιαλιστικό, τελικά θεωρώ πως είναι παιχνίδια ξανά της ηγεσίας του ΚΕΑΔ, που ενώ θέλει να έχουμε μία ενότητα, μας πετάει το μπαλάκι ενώ οι ίδιοι φλερτάρουν και με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Κοιτάξτε, θα μπορούσαμε και έχουμε την κάθε καλή διάθεση να συνεργαστούμε με κάθε αλβανικό κόμμα με την προϋπόθεση να αποδεχθεί το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος και να έχει τις ίδιες διεκδικήσεις με τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Αν γίνει δηλαδή κάποια συμμαχία πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη υποστήριξη στα πάγια αιτήματα μας. Είτε είναι με το Σοσιαλιστικό είτε με το Δημοκρατικό. Εξάλλου κατά το παρελθόν είχαμε πολλές συνεργασίες κατά το παρελθόν κι όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είχαμε θετικά αποτελέσματα για τη μειονότητα μας παρά μόνο κάποιους ιδιοτελή σκοπούς.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Από την ηγεσία του κόμματος έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία με κάποιο από τα μεγάλα αλβανικά κόμματα; Έχετε έρθει σε επαφή;


Λ. Αναγνώστης:
Είμαστε σε κάποιες επαφές, αλλά από κει και πέρα είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Δεν προμηνύεται δηλαδή κάτι για τις κοινοβουλευτικές εκλογές ακόμα. Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΕΑΔ το απορρίπτετε τελείως; Βεβαίως πρέπει να το θέλει και η άλλη πλευρά για να γίνει.


Λ. Αναγνώστης:
Αυτή θα ήταν μια θετική εξέλιξη αρκεί η ηγεσία του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μέσω αυτής της συνεργασίας θα χάσει την χρυσή ευκαιρία να επιτύχει την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου μέσα από την ανάληψη του υπουργείου υποδομών. Αν όμως το ΚΕΑΔ βάζει μέσα στους όρους της συνεργασίας κάποιο υπουργείο η κάποιες διευθυντικές θέσεις στους δημόσιους οργανισμούς δηλώνουμε εξαρχής ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Εμείς τους όρους που θέτουμε προς το ΚΕΑΔ είναι να υιοθετήσει τις πολιτικές εκείνες που άπτονται στην επιβίωση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού δηλαδή την αναγνώριση και την προστασία των δικαιωμάτων μας στην ελληνική παιδεία, στον πολιτισμό και την ίση συμμετοχή στην διοίκηση.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Δεν ξέρουμε αν θέλετε να προσθέστε κάτι άλλο στο θέμα της ενότητας. Θα αναλωθούν πολλές εκπομπές στο να συζητάμε το θέμα αυτό...


Λ. Αναγνώστης: Πριν κλείσω, όσον αφορά κάτι που είπε πριν η Μαρία Μπολάνου για το ρόλο του MEGA, θα ήθελα να της πω ότι στις 19 του Φλεβάρη την προσκαλούμε στους Αγίους Σαράντα στο Ξενοδοχείο «Βουθρωτός», όπου το Κόμμα των Ελλήνων θα συζητήσει το πλαίσιο αιτημάτων για τα δικαιώματα της μειονότητας που συνέταξε αρχικά η ηγεσία του κόμματος. Ας πετάξουν τις πολιτικές παρωπίδες και ας παραβρεθούν σε ένα τέτοιο εθνικό γεγονός που σίγουρα δεν αφορά το κόμμα μας άλλα όλο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Γιατί αν πράγματι κάποιοι πιστεύουν στην ενότητα είναι μια χρυσή ευκαιρία εκείνη τη μέρα, στις 19 Φεβρουαρίου, να ξεκινήσουμε κάτι θετικό όλοι μαζί και να είστε σίγουροι ότι άμα σε εμάς έκαναν ανάλογη πρόσκληση εμείς θα πηγαίναμε με μεγάλη ευχαρίστηση χωρίς να σκεφτούμε το πολιτικό κόστος.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR:
Αυτό θέλαμε και μεις να πούμε, ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε δημόσιο λόγο, με σκέψεις και προτάσεις για να ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας και ποιες είναι οι θέσεις του ώστε να μην παίζουμε μετά την κολοκυθιά. 


Λ. Αναγνώστης: Να μην υποτιμούν τα παιδιά του κόμματος μας. Και να ξέρετε όπως και η Μπολάνου μαζί με την ηγεσία του ΚΕΑΔ, ότι είμαστε μια νέα γενιά με νέες και φρέσκιες ιδέες. Πάνω απ’ όλα η πατρίδα.

http://toorama.blogspot.com

19 comments:

Ανώνυμος είπε...

"Να μην υποτιμούν τα παιδιά του κόμματος μας. Και να ξέρετε όπως και η Μπολάνου μαζί με την ηγεσία του ΚΕΑΔ, ότι είμαστε μια νέα γενιά με νέες και φρέσκιες ιδέες."-Me ton Ziso Lloutsi kaiThoma Mitso eiste i nea genia,kirie Anagnostis?To KEAD +Omonia tou elaxiston kanoun "koumanto"apo to spiti tous,eno sto MEGA kani O Kseras me to Berisa apo allo Komma.Gia to KEAD+OMONIA apofasizoun moni tous gia synergasies,gia to MEGA apofasizi o dimiourgos tis Sali BErisas.Eixi megali diafora,to proto me to deytero,gia ayto to pigate gia founto to komma MEGA prin genithi.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

megale 3:42 eisai megalos paixtis den pezese me tpt ksekinises ksana tin gnwsti karamela toy mperisikoy mega eno o arxigos sas arxise na ksanamasah gia 2 fora tin karamela toy theioy sali .... kai poio einai to komma toy kathestotikoy albanikoy kratoys ayto file moy fenete me ta erga kai oxi me ta logia poy prospathite na pisete toys ellines na sas ksana empisteytoyn...

agapite moy apo to 50% poy apomeni apo toys ellines na psifisoyn to komma ton anthropinon katharmaton giati den to psifize oyte to 20% ola ta prohgoymena xronia poy eixate egkatastathi ston sverko mas me to etsi thelw....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 9:09 παντος ειμαστε τυχεροι που δεν μας εκπροσωπουν ανθρωποι με το επιπεδο το δικο σου γιατι τοτε οντος θα ξεφτιλιζοταν το μεγκα!
Ρε χαιβανια το οτι καποιοι μπηκαμε στο Κομμα των Ελληνων στις 6 Νοεμβριου και πριν στηριζαμε Ομονοια και καποιοι αλλοι απο μας ειμασταν αποστασιοποιημενοι για χρονια για τον λογο οτι για το μονο που νοιαζοτανε η ηγεσια ηταν πως να βολευτουν οι ηγετες σε κανενα υπουργειο και σε κανεναν δημοσιο οργανισμο.Αλλα δεν ειμασταν ρε χαιβανια ουτε στο PS PD LSI PDIU αλλα στην Ομονοια και τωρα ειμαστε στο Κομμα των Ελληνων και θα αγωνιστουμε για τα πιστευω μας που δεν ειναι κατι αλλο απο τις ιδιες τις διεκδικησεις του βορειοηπειρωτικου ελληνισμου.Οταν η Ομονοια θα αποφασησει να απευθυνθει και αυτη στον λαο και ο λαος επιλεξει τους ερετους τοτε να ειστε σιγουροι οτι η προταση μας θα ειναι να ενωσουμε τα δυο συμβουλια και να αποφασιζουμε απο κοινου και οχι μονο αυτο αλλα να καλεσουμε και αλλους που τυχον μεινουν απ εξω.ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΜΠΕΡΙΣΙΚΟΙ ΤΙΣ 6ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

eiparxei kapoio koma pou den exei mesa xeimariwti gia na kserw ti na psifisw????

Κεραύνιος είπε...

ατύχησες 1.11, οι Χιμαραίοι είμαστε παντού. Και στα καλά και στα άσχημα πρώτοι. Το κακό είναι ότι δεν μας ζηλεύεις μόνο για τα καλά αλλά (κυρίως) και για τα κακά..

Ανώνυμος είπε...

oxi file mou den san zileuw ,den katalabes kala.den sas thewrw boreiohpirwtes.to katalabes twra.kai enoeitai oti ta kaka sas yperisxeioun ton kalwn sas.

Ανώνυμος είπε...

ean aythn thn sinenteuxh thn eixan dosei oi dulo-bolanides 9a tous sizitagame gia kanena dimino os e9nikous iroes k litrotes ths anagenisis ths b.ipeirou mazi me ton sintrofo perdiki.. xeimaree den exeis adiko alla oute k poly dikio,giati distixos eos tora gia tin patrida sindedemenoi eiste monon me tin kafrila k ta politiria. fisika k yparxoun xeimareoi yper tis ygiis patridas alla oi pio poloi eiste provata tou megalo-mesiti billy

Ανώνυμος είπε...

PROTE SXOLIASTI,EISAI GIA MEGALES K DYNATES KLOTSIES!!!
EXEIS MPAROYTIASTEI TOSO POLY ME TIN DULOPAREA POU DEN APOKLIETE NA EISAI K ESY ENAS AP'TA LAMOGIA POU MAS ROKANIZOUN KATHE MERA K APO LIGO TON MELLON TIS DIKIAS MAS PATRIDAS, GIATI TI DIKIA SAS TIN EXETE KSEPOULISEI APO KAIROY.

Ανώνυμος είπε...

αχ πρώτε σχολιαστή θα σε μαλώσω, γιατί δεν παρακολουθείς καθόλου τις εξελίξεις και το κασετόφωνο σου έχει κολλήσει σε ληγμένα επιχειρηματα. Μας αποκαλείς "μπερισικούς" την ώρα που ετοιμάζεστε να επιστρέψετε στη ζεστή αγκαλιά του θείου Σαλί ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε για πρώτη φορά την επέτειο του 1914 μέσα στη Β. Ηπειρο;
Εμείς οι "προδότες" ετοιμάζουμε το πλαίσιο διεκδίκησης των αιτημάτων της εεμ, ενώ οι "Ελληναράδες" του Ντούλε κοιτάτε για τις νέες αλβανοσυμμαχίες σας.

Ανώνυμος είπε...

δλδ με τροπο που εσεις επιλεξατε κυριε αναγνωστη θα επιστρεψει το 50%....???????

Κήτσιο Μεράκας είπε...

Αυτήν την απάντηση 6:43 έλα να την πάρεις την επόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην παρουσίαση πλαισίου αιτημάτων στους Αγ.Σαραντα..

Αν σου είναι τόσο επείγον ρώτα τον πρόεδρό σου.. έχει σχέδιο κ απαντήσεις, αφου την κοπάνησε κ από τον γύφτο-Εdi κ ''γίνετε κ πάλι'' δεξιός.. ρώτα τον κ για τον Berisha αλλά κ για την κόντρα με το Μπολάνο

Κεραύνιος είπε...

5.29, αν είμαι "filos sou", πες μου και το όνομά σου για να ξέρω με ποιον φίλο μου συνομιλώ. Προφανώς δεν είσαι Έλληνας. Προφανώς δεν έχεις ούτε τις γνώσεις ούτε το συναίσθημα για να θεωρείς ποιοι είναι τι. Λυπάμαι για σένα αφού είσαι καταδικασμένος να μην ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα στην πατρίδα καθώς δεν θα βρεις πουθενά πατριωτικό φορέα (ή με πατριωτικό ένδυμα), χωρίς Χιμαραίους.

ENΩΣΗΣ "Η ΘΑΝΑΤΟΣ είπε...

καλησπέρα Έλληνες!!! προς τον μακάκα του 1:11 5:29 έχεις ανοίξει ποτέ βιβλίο στην ζωή σου? χαϊβάνι, απόβλητο της δρυινούπολης ορφανό του μπέη τουρκοπιασμα να μην πω τίποτα χειρότερο αγραματο στουρνάρη, μάθε να γράφεις πρώτα Ελληνικά διάβασε ιστορία και μετά ελα να πιάσεις τους χιμαριωτές και την χιμάρα στο στόμα σου μούλικο ε μούλικο.

Δημοσίευση σχολίου