Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ ομογενών και μεταναστών!


Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στον Περιφερειάρχη Καχριμάνη γιατί ζήτησε την στήριξη των Βορειοηπειρωτών!  
Μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για το θέμα που προέκυψε με τα βιβλιάρια της Πρόνοιας των Βορειοηπειρωτών (εδώ), ο Σύριζα Ιωαννίνων, τον κατηγορεί για πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο κ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα βιβλιάρια χορηγήθηκαν με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων υπουργείων και με κριτήρια 

ανθρωπιάς και στήριξης του Ελληνισμού". Και προσθέτει: "O ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά ομογενών και μεταναστών".

Είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει διαχωρισμό σε μετανάστες και ομογενείς, όμως το ενδιαφέρον του εθνικού κέντρου για τους έλληνες του εξωτερικού είναι κατοχυρωμένο στο Ελληνικό Σύνταγμα (άσχετα με το πόσο εφαρμόζεται). Άλλωστε αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν υπουργείο για την ομογένεια και τη διασπορά.
Σε αυτή τη χώρα τα είδαμε όλα, είδαμε «έλληνες» να καίνε το εθνικά μας σύμβολο, αλλά αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η ανακοίνωση του Σύριζα να εκφράζει το 25% που φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να λαμβάνει

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μια έκκληση βορειοηπειρώτη προς όλους τους συμπατριώτες που ψηφίζουν σε αυτές της πολύ κρίσιμες για την πατρίδα εκλογές και πιθανότατα και την ύπαρξη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού . Η μόνη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που γνωρίζει καλά το βορειοηπειρωτικό και μπορεί να προσφέρει κάτι είναι η ΝΔ. Όσα χρόνια πήρε το ΠΑΣΟΚ για να καταλάβει τη είναι η Βόρειος Ήπειρος και ακόμα δεν έχει καταλάβει άλλα τόσα ίσος και τα διπλά θα πάρει και το ΣΥΡΙΖΑ.
Ψηφίστε όλοι συμπατριώτες ΝΔ μήπως δούμε και εμείς κάποια άσπρη μέρα γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουμε στο 1990. Μη με παρεξηγείται δεν γράφω ορμώμενος από κάποια πολιτική φιλοδοξία αλά ως Βορειοηπειρώτης εκφράζω τους προβληματισμούς μου.

Ανώνυμος είπε...

Κ'ομως υπαρχουν και καποια ζωα β.ηπειρωτες που θελουν να ψυφησουν συριζα.Μιραζουν και φυλαδια στις συγγεντρωσεις του συριζα.Πρεπει να σου απαγορευσουν την εισοδο στο Βαγκαλιατι ,κοριτσακι μου.Κριμα,πραγματικα κριμα.

Ανώνυμος είπε...

O SIRIZA THA MAS GYRISEI OXI STO 90 ALLA STO 80 AKI 70. THA MAS KOCEI KAI TIS DOYLEIES KAI TIS SYNTAKSEIS!

Ανώνυμος είπε...

σωστα μονο η νδ μπορει να κανει κατι

Ανώνυμος είπε...

Στηριζόμε Τσίπρα για ένα καλύτερο επαναστατικό μέλλον με δικαωσυνη και ισότητα , για να δώσει τελικά ανθρώπινα δικαιώματα στους αδελφούς μετανάστες ! Γιατί εμείς οι βορειηπειρωτες ξερομε απο ξενιτιά !

Ανώνυμος είπε...

ως απαντηση προς τον πρωτο σχολιαστη του αρθρου θελω να πω πως ειμαι μια ανησυχη εφηβη βορειουπιρωτισα που αγαπω και σεβομαι την πατριδα μου, την βορειοηπειρο οσο τιποτα αλλο. ζω ομως στην ελλαδα, στην ελλαδα ειναι ολα μου τα ονειρα και οι φιλοδοξιες.. στοχος λοιπον για μενα δεν ειναι να αναγνωριστει ομονια απο τον τσιπρα και απο τον καθε τσιπρα, αλλα να παει η χωρα μπροστα που καποιοι αλλοι πηγαν πισω (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) για αυτο εσεις οι 'μεγαλοι' καντε κατι για να βοηθεσετε εμας, τας παιδια σας. μην μας αφηνετε στο σκοταδι. σταματηστε να εχετε παροπιδες και απλως πραξτε με βαση την λογικη και οχι την υποχρεωση που εχουμε σε κομμα που μας βοηθησε. βοηθηστε εμας και οχι αυτους. τιμωριστε αυτους που τοσα χρονια μας κοροιδευαν μπροστα στα μουτρα μας. ξαναλεω, καντε το για εμας, για το μελλον μας, το ονειρα μας...

Ανώνυμος είπε...

Προς έφηβη Βορειοηπειρώτισσα:
πρώτα θα πρέπει να μάθεις πως να γράφεις σωστά αυτό που είσαι (βορειοηπειρώτισσα και όχι "βορειουπιρωτισα") για να σέβεσαι την πατρίδα σου! Δεν επιτρέπεται νέα και έφηβη, γεννημένη δηλαδή στην Ελλάδα, να μην μπορεί να γράψει ορθογραφικά σωστά την καταγωγή της!
Δεύτερον όταν λες βοηθήστε εμάς, εννοείς να βοηθήσουμε εσάς τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ???? Γιατί εαν εννοείς αυτό, απ' το να σε χαρακτηρίσω άσχημα, θα σε προσπεράσω λόγω ηλικίας, ενημέρωσης και ανωριμότητας! Δεν διανοείται βορειοηπειρώτης να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

πρωτον:ξερω να γραφω παρα πολυ σωστα την καταγωγη μου απλως μπερδεψα τα γραμματα στο πληκτρολογιο!!! 'ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑ' εαν δειτε το υπολοιπο κειμενο δεν νομιζω να βρειτε καποιο αλλο ορθογραφικο λαθος για αυτο δεν νομιζω να υπαρχει λογος να μου υποδεικνυετε κατι τετοιο
δευετερον: οταν λεω εμας, εννοω τους νεους γιατι σε αντιθεση με εσας δεν ειμαι κομματοποιημενη, απλως ενδιαφερομαι για το μελλον μου και για το μελλον καθε νεου. αλλο πολιτικοποιημενος και αλλο κομματοποιημενος. εχει τεραστια διαφορα το ενα με το αλλο. το οτι ειμαι μικρη σε ηλικια δεν σημαινει πως δεν εχω αποψη και πως θα πρεπει να με 'προσπερασετε' οπως αναφερατε. δεν υποστιριζω ουτε τον ΣΥΡΙΖΑ ουτε κανενα αλλο κομμα. υποστιριζω την λογικη, που η λογικη για εμενα αλλα και για τους πεισσοτερους ειναι να τιμωρηθουν αυτοι που μας εφτασαν στο εσχατο σημειο.. το οτι καποιοι ανθρωποι μας αναγνωρισαν ως ελληνες δεν σημαινει πως θα πρεπει να τους ειμαστε υποχρεοι για μια ζωη. μιλαμε για ενα κρατος που εχει καταρρευσει και καθομαστε ακομα και μιλαμε για κομματα και πολιτικες.. τερμα με τους σωτηρες.. ουτε τον τσιπρα βλεπω ως σωτηρα, ουτε κανεναν. ψηφιζω κατι αλλο εκτος απο τα 2 πρωην μεγαλυτερα κομματα για κατι καλυτερο

Ανώνυμος είπε...

Esy koritsaki (6-37),kala tha kaneis na koitakseis ta mathimata sou, kai na afiseis se emas tous enilikous ta politika,alla kai ta alla sovara provlimata tis Boreiou Hpeirou.
Ean den eise gonos kommunistwn tou Enveri,kala tha kaneis na rwtiseis ti exoume perasei apo tous tsipres stin Alvania,kai tote tha katalaveis ti tha pei aristera !!!
Ean eise ontws kori komunistwn,mi mas zalizeis allo, pigene ston tsipra sou ki ase mas isyxous!!

Ανώνυμος είπε...

δεν θα απαντησω οχι γιατι δεν εχω τι να πω αλλα γιατι δεν υπαρχει λογος να ασχολουμαι. καλημερα σας

Ανώνυμος είπε...

στο πρώτο κείμενο πέντε ορθογραφικά στο δεύτερο ένα ασήμαντο, πρόοδος ραγδαία ...

Δημοσίευση σχολίου