Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ 22-24.6.2012


Ο Σύλλογος ποιητών Αγ. Σαράντα “Ionian Creators Club” διοργάνωσε στους Αγ. Σαράντα το φεστιβάλ ποίησης “Ionian Poetry 2012” 22-24 Ιουνίου 2012. Συμμετείχαν ποιητές από Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κόσοβο, Κροτία, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Σερβία, Συρία. Από την Ελλάδα προσκλήθηκαν Δεμιρτζόγλου Ηλίας, Λεοντιάδου Στέλλα, Μάρκου Κώστας, Νούσιας Κώστας, Πανούση Ευαγγελία. Επίσης συμμετείχαν τα μέλη-ποιητές του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος: Βαρβαρήγος Δημήτρης,
Γιαβασιάν Άννυ, Ματάτση-Φρονιμάδη Μαργαρίτα, Παπαδόπουλος Θεοχάρης, Παπαζαχαριάδης Παναγιώτης, Παπαμιχαήλ Γεωργία, το μέλος μας Αιμιλία Τριφόνοβα με την πολιτιστική αποστολή της Βουλγαρίας, καθώς και το μέλος μας Motasem Farid Takla ως εκπρόσωπος της Συρίας, ο οποίος βραβεύθηκε με το σήμα του Συλλόγου “Ionian Creators Club”, με το ίδιο σήμα βραβεύθηκε και ο Κώστας Μάρκου.

Οι συμμετέχοντες απήγγειλαν ποιήματα στη μητρική τους γλώσσα, δίπλα στη γοητευτική θάλασσα των Αγ. Σαράντα, παρακολούθησαν παρουσίαση του βιβλίου του Fatmir Terziu αναφερόμενο στην ιονική ποίηση, επισκέφθηκαν έκθεση τέχνης στην Art Gallery, περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού όπου έγινε ξενάγηση από τον κ. Δημήτρη Περδίκη και επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο στο Βουθρωτό.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε αναφορά για το καινούργιο βιβλίο του μέλους μας Κώστα Νούσια, μια συλλογή ποιημάτων του μεταφρασμένων στα βουλγαρικά.
Την αποστολή συνόδευσε και η δημοσιογράφος Θωμαΐς Παριανού. Ήταν ένα πολύ όμορφο τριήμερο και μια ευκαιρία να συναντήσουμε φίλους λογοτέχνες γνωστούς από άλλα διεθνή ποιητικά φεστιβάλ, αλλά και να γνωρίσουμε νέες προσωπικότητες του πνεύματος. Η ποίηση δεν γνωρίζει σύνορα, φυλές, θρησκείες.
Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στη MAKSA TRAVEL (Οδησσέως 9 – πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα – 210-5232030) που για μια ακόμη φορά συμπαραστάθηκε στις δραστηριότητές μας και προσέφερε δωρεάν τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής για όλους τους Έλληνες συμμετέχοντες καθώς και την αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας και Συρίας που ξεκίνησαν μαζί μας από την Αθήνα.
Καλή αντάμωση στον «Άνεμο Πολιτισμού 2012» στη Βόρειο Ήπειρο.

Στέλλα Λεοντιάδου
Πολιτιστική Eκπρόσωπος
και Γραμματειακή υποστήριξη
του Ομίλου για την UNESCO
Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου