Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Καχριμάνης: Η πατρίδα έχει ηθική υποχρέωση να στηρίζει τους έλληνες της Βορείου Ηπείρου


Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου, σχετικά με τα βιβλιάρια υγείας των βορειοηπειρωτών
Οι υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας διαχρονικά έκαναν το καθήκον τους, ως προς την έκδοση των βιβλιαρίων Υγείας. Υπάρχουν έγγραφα του Υπουργείου Υγείας   του 2007   και του 2009, στα οποία δίνονται κατευθύνσεις πως θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα των ομογενών της Αλβανίας, υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα. 

Τα έγγραφα αυτά, όπως πρόσθεσε, έχουν αποδέκτες όλες τις τότε νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας.  Το καθεστώς – συνέχισε-  άλλαξε με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (21-3-2011) που έχει αποδέκτη  μόνο το Δήμο Ιωαννιτών και σε απάντησή σχετικού εγγράφου του.

Και ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, κατέληξε: «Θεωρώ ότι κάθε εποχή είχε τις δικές της οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες έκαναν αυτό που τους υπαγόρευε το καθήκον τους. Ας μη ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε νοσοκομείο στο Αργυρόκαστρο με δαπάνες του Ελληνικού κράτους για να βοηθηθούν οι ομογενείς της Βορείου Ηπείρου. Όταν η πατρίδα γνωρίζει ότι έχει μια Μειονότητα δίπλα, η οποία πέρασε τα πάνδεινα είχε την ηθική υποχρέωση να τους στηρίξει. Τώρα, που άλλαξαν τα οικονομικά γενικότερα, άλλαξε και την πολιτική της. Είμαστε από αυτούς που πιστεύουμε στον Ελληνισμό και  θεωρούμε ότι το κράτος έκανε διαχρονικά το πρέπον ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση».  

Σχετικό δημοσίευμα για το θέμα των βιβλιαρίων της Πρόνοιας για τους Βορειοηπειρώτες  που δεν ανανεώνει ο Δήμος Ιωαννίνων εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου