Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη του Προεδρείου του ΕΕΜΜ με θέμα το περιουσιακό

Δελτίο Τύπου

Το Προεδρείο του Κόμματος των Ελλήνων, θεωρώντας το περιουσιακό ως μία από τις πιο ανοικτές πληγές στο σώμα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, συνήλθε το Σάββατο 9-6-2012 στην πόλη των Αγίων Σαράντα και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις πολλαπλές πρόσφατες επιθέσεις αλλοεθνών οι οποίοι αρπάζουν με πλαστά χαρτιά και  με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τη γη στα χωριά μας.
Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε ότι:
" Είναι υποχρέωση του δικού μας εθνικού φορέα να χτυπήσει δυνατά τα σήμαντρα αφύπνισης  για μαζική  κινητοποίηση των Ελλήνων να στρέψουν πραγματικά το βλέμμα τους στο θέμα των ιδιοκτησιών και να  παροτρύνουν τους δημογέροντες, τους τοπικούς άρχοντες, τους βουλευτές και τους πολιτικούς να καθοδηγήσουν σωστά  τον νομικό αγώνα για την αποτροπή της αυθαιρεσίας στην κατοχή παράνομων τίτλων ιδιοκτησίας. Από την έρευνα που ασκήσαμε πάνω σε φακέλους και από τις επαφές που είχαμε στα χωριά, Καινούργιο, Αλύκο, Λευτεροχώρι, Κώσταρη, Φοινίκη, στις Επαρχίες της Δρόπολης, του Πωγωνίου, της Χιμάρας και αλλού, διαπιστώσαμε ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων ή της Επιτροπής Επιστροφής των Περιουσιών στηρίχτηκαν σε αβάσιμα και ψευδή στοιχεία και η επανεξέτασή τους μπορεί να αποκαλύψει το μέγεθος της διαφθοράς και τα προμελετημένα σενάρια υφαρπαγής της παραδοσιακής, διαχρονικής ιδιοκτησίας των Ελλήνων από κρατικούς ή παρακρατικούς παράγοντες. 
Ο αγώνας για το περιουσιακό θα πρέπει να γίνει στο εξής σημαία της πολιτικής και κοινωνικής μας δραστηριότητας για να περισώσουμε ό,τι απέμεινε μετά από την πολύχρονη απραγμοσύνη της κατεστημένης ηγεσίας του Ελληνισμού . Γύρω απ' αυτό το λάβαρο πρέπει να συσπειρώσουμε όλες τις θετικές δυνάμεις, πέρα από κομματικές τοποθετήσεις, που πραγματικά ενδιαφέρονται για την επίλυση προβλημάτων και όχι για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα".
Τα μέλη του Προεδρείου και του Εθνικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη συζήτησαν με σοβαρότητα πάνω στο θέμα και από κοινού αποφάσισαν:
- Να ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης από την εφημερίδα του κόμματος και τα άλλα ΜΜΕ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να αφιερώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην κατοχύρωση και προστασία των ιδιοκτησιών τους.
- Να γίνει αντικειμενική ενημέρωση στα γραφεία του ΟΑΣΕ στο Αργυρόκαστρο για το φαινόμενο της υφαρπαγής των ιδιοκτησιών με πλαστά χαρτιά, καταθέτοντας στον εκπρόσωπο τεκμήρια που αποδεικνύουν την πλαστογράφηση στο Καινούργιο, στου Κώσταρη και όπου αλλού έχουν σημειωθεί παραβάσεις.
 - Ο Πρόεδρος και μέλη του προεδρείου να έρθουν σε επαφή με όλους τους τοπικούς άρχοντες και συμβούλους της Εθνικής  Ελληνικής Μειονότητας, ώστε να συζητήσουν για το ενδεχόμενο συγχρονισμού του αγώνα για τον καθορισμό εμπειρογνωμόνων νομικών που μπορούν να εξασφαλίσουν αρχειακό υλικό και να βγάλουν σε πέρας τις δύσκολες αυτές υποθέσεις.
- Να κηρυχθεί το χρονικό διάστημα Καλοκαίρι 2012 - Δεκέμβρης 2013, περίοδος γενικής επιστράτευσης για την προστασία και κατοχύρωση των ιδιοκτησιών μας, προωθώντας στην αλβανική πολιτεία το πλαίσιο στο οποίο ενσωματώνεται και το αίτημα για τη διασφάλιση του ιδιοκτησιακού μας σε όλες τις διατάσεις του.
Το Προεδρείο του Κόμματος επίσης κατήγγειλε τις περιπτώσεις εκβιασμών και πιέσεων των πλαστογράφων και των οργάνων που τους υποστηρίζουν να εμποδίσουν τους κατοίκους του Κώσταρη και του Καινούργιου να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για την αποκατάσταση της αδικίας που επιβλήθηκε από διεφθαρμένους δικαστές ή κρατικούς υπάλληλους.
Το Κόμμα των Ελλήνων ταυτόχρονα συγχαίρει το προεδρείο της Αδελφότητας του Κώσταρη, τους επιχειρηματίες και τη δημογεροντία του Καινούργιου και όλους εκείνους που ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την προστασία των περιουσιών μας, της γης μας.
Η υπόθεση αυτή ανήκει σε όλους μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου