Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Παναλβανικό κίνημα εντός και εκτός συνόρων για την ανάδειξη του Νάνο σε ΠτΔ

Ο Αλί Αχμέτι και ο γιος του Ρουγκόβα υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Νάνο 


Μια ομάδα 26 διανοουμένων κάλεσαν τους ηγέτες των αλβανικών κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αλβανίας,  να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Φάτος Νάνο για το αξίωμα του προέδρου του αλβανικού κράτους.


Μεταξύ των υποστηρικτών του Νάνο είναι και ο γιος του πρώην προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα, Ούκε και ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων- DUI, Αλί Αχμέτι.

«Ο Φάτος Νάνο πληροί όλα τα προσωπικά και πολιτικά κριτήρια να λάβει το αξίωμα του προέδρου της Αλβανίας, έχει τη δυνατότητα να είναι  πραγματικά ανεξάρτητος από κομματικούς επηρεασμούς και είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας και της ανάπτυξης των ανεξάρτητων θεσμικών οργάνων, ώστε να τα διαχωρίσει οριστικά από τον πολιτικό εναγκαλισμό», αναφέρει η επιστολή των διανοουμένων.

Η επιστολή αναφέρει ότι η στήριξη στον Φάτος Νάνο για υποψήφιο στο αξίωμα του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας διαμορφώνει ένα νέο και θετικό προηγούμενο για την αλβανική δημοκρατία την διατήρηση της κληρονομιάς των αξιών που διέπουν το αλβανικό κράτος.
--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου