Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σχόλιο στην νέα ανακοίνωση της «Ομόνοιας» για την απογραφή


«Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» είπαν οι σοφοί, όταν επιδιώκεις το ανέφικτο, δεν κάνεις ούτε τέχνη ούτε πολιτική. 
Την άποψη μας για την «δική» μας απογραφή την είχαμε εκφράσει εδώ και δεν θέλουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο. Με αφορμή όμως τη νέα ανακοίνωση της Ομόνοιας παραθέτουμε κάποιες σύντομες σκέψεις:
1. Η «δική» μας απογραφή δεν είναι στοίχημα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού όπως λέει η ανακοίνωση αλλά της «Ομόνοιας» και συγκεκριμένα του Γενικού Συμβουλίου που το αποφάσισε.

2. Θα ήταν προτιμότερο να βγει μία ανακοίνωση που να λέει δεν μπορούμε να κάνουμε απογραφή παρά να προετοιμάζει το έδαφος για την «έξοδο». Δεν χρειάζεται να έχεις πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι το κάλεσμα τις τελευταίας πρότασης δεν έγινε για άλλο λόγο αλλά για να αποκτηθεί άλλοθι. Για ένα τέτοιο εγχείρημα, τη συναίνεση όλων των δυνάμεων, την επιδιώκεις από την αρχή και όχι όταν βλέπεις ότι δεν προχωράει το θέμα Σε προηγούμενο δελτίο είχε ανακοινωθεί ήδη η χρονική διάρκεια της απογραφής ενώ τώρα συνεδρίασαν για να αποφασίσουν τι θα συζητήσουν στην άλλη συνεδρίαση και μεταξύ των σημείων της ημερήσιας διάταξης είναι και το χρονικό όριο…
3. Για να γίνει μία απογραφή, εκτός από τις πρακτικές δυσκολίες, χρειάζονται τόσα χρήματα όσα θα μπορούσαν να χτιστούν στη Βόρειο Ήπειρο τουλάχιστον τρία μεγάλα σχολεία ή να εφοδιαστούν αρκετά χωριά με πόσιμο νερό ενώ μόνο τα απρόβλεπτα θα αρκούσαν για τη λειτουργικά έξοδα του Ελληνικού Σχολείου της Χειμάρρας.
4. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είμαστε κατά της απογραφής, απλά λέμε πως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Σε αυτούς που μας έχουν κατατάξει στους «αντιπάλους», τους διαβεβαιώνουμε πως με μεγάλη προθυμία θα απογραφούμε και το ίδιο προτρέπουμε να κάνουν όλοι οι αναγνώστες μας.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μια συγχωριανή μου με κάποια διανοητικά προβλήματα , παντρευτική κάπου στη μέση Αλβανία. Δεν έχει καμιά επικοινωνία με το χωριό και τους συγγενείς. Απ ότι έμαθα έκανε 4 παιδιά που αμφιβάλω αν ξέρουν καμιά ελληνική λέξη. Αυτούς ποιος και ως τι θα τους απογράψει;;;

Ανώνυμος είπε...

mas katandisane i athina me tyn omonia "kokoshi nje thele" akoma ke me karta speciale tha minoume, dhen iparxi taftotites na dhinune gia borio epiriotes? ti perimenoume apo Omonia pende atoma ke me to klefti tis Himaras Vasil Bollano tha perimenoume erga??? apo adies gia ksenodhoxia apo Vasiuli Bollano styn Ximara exune kopsi 2000 ales apo 1000 xronia.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Η ΟΜΟΝΟΙΑ φόρεσε τα πόδια του κάβουρα. Βρήκε βράχο μπροστά και άρχισε να κάνει πίσω. Αλλά θέλει είτε άλλοθι είτε ηρωική έξοδο.
Τι να κάνουμε. Δεν της δίνει κανείς πλέον σημασία και αναμασάει τον εαυτόν της και εκείνα που έχει φτύσει χάμου.
Δείχνει όμως και μια ακόμα φορά το θράσος που τους έχει απομείνει, από εκείνο με το οποίο έκανε πολιτική μέχρι τώρα. Μέχρι πρότινος η ίδια έλεγε ότι είναι Έλληνες όσοι ψηφίζουν ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΕΑΔ. οι άλλοι αν δεν είναι αλβανοί είναι προδότες, άρα δεν είναι Έλληνες. Τώρα με ποιο δικαίωμα θα πάει να χτυπήσει την πόρτα εκείνων που τους κατηγορούσε ως προδότες για να τους ζητήσει να απογραφούν;!!!
Έχει εντούτοις και μια πονηριά. Κάποια στιγμή μπορεί να βάλει πέντε μπεντέλια να έρθουν γύρω. Της έμειναν ακόμα και κάποιοι τέτοιοι. Θα βγάλει κάποια νούμερα, όπως βγάζει τα μέλη του γενικού συμβουλίου και μετά θα μας πει ότι αυτοί είναι και οι οπαδοί της.
Αλλά στις κάλπες ξανά πέντε κούκοι θα βρεθούν υπέρ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Ο Αθώος

Lazaros είπε...

Ωστε ξεκίνησε η απογραφή ε;

Τουλάχιστον να μας το πούνε όταν τελειώσει μην μας έρθουν ξαφνικά τα αποτελέσματα

Ανώνυμος είπε...

o keraynios gia ayto to thema den exei apopsi;

Ανώνυμος είπε...

Ad absurdum
Ευκαίρως - ακαίρως, εν τέλει, με όσα λαμβάνουν χώρα στηνπάλαι ποτέ Ομόνοιας, οι "αειφανής αστέρες" "ηγέτες" φόρεσαν ακάθινο στέφανο. Αφενός το πρωτόγνωρο ατόπημα Νταλιάνη για τις εκλογές στην Ελλάδα, αλί και αλίμονό μας εάν η Γαλάζια παράταξη που επανήλθε στην εξουσία δεν αποτινάξει την παχυδερμία Ντούλε από την πολιτική τάξη του Ηπειρωτικού Ελληνισμού της Αλβανίας(;!), αφετέρου η γκάφα ολκής Μπολάνου με την απογραφή.
Τίθενται, ενώπιο της "σπουδαιότητας" της νοσηρής πολιτικής φαντασίας, εύλογα ερωτήματα: ποια ενωτικά μηνύματα φέρει, ποια δικαιοδοσία, νομική κάλυψη, υποστήριξη από Ελλάδα, εσωτερική, διεθνή αναγνωρισιμότητα κ.οκ.;!
Πρώτον από τάδε έφη του κειμένου, όπως έχει η ανακοίνωσης της Ομόνοιας, πρόκειται για μπαρούφα, ένα καπνογόνο, όπως εκτοξεύει σε ανύποπτους πολιτικούς χρόνους ο Ντούλες. Δεύτερον δεδηλωμένο το διασπαστικό γνώρισμά τους.
Δηλαδή, ο Ξέρας ο Μπάρκας ο Κίτσιος, ο Λούτσης, ο Μπερέτης, ο Μήτσιος κλπ., οι οποίοι ως προδότες από τον ευπατρίδη Ντούλε, ως δεδηλωμένοι ανθέλληνες από τον «πολύ» Έλληνα, τον ελληναρά ντε, Ντούλε, θα κληθούν να απογραφούν ως συνέλληνες των εξ ιδίου αξιώσεων εθνοπατέρα, του καθαρόαιμου, γαλαζοαίματου, Ντούλε, του ελληνόφωνα Μπολάνου, της αβανγκάρντ των γιαννομπετσοζαφειρατομπαμπονταλιανηδων;! Πώς θα γίνει λοιπόν;!
Ένα πολιτικό σχήμα για να προβεί σε ενέργειες υψηλού ρίσκου χρειάζεται νομιμοποίηση από ισχυρή λαϊκή εντολή. Μήπως τα πάτερα και ο ψοφοδεής συντάκτης της ανακοίνωσης δεν γνωρίζουν πως εκλέγονται στα πρότυπα ενός συλλόγου, πως ανακυκλώνουν την ανάδειξή τους με στημένες συνδιασκέψεις;! Ως τι αποτελεί στοίχημα του Ελληνισμού το εγχείρημά τους;! Μήπως το σαμποτάρισμα της απογραφής του προηγούμενου έτους ήταν μια φάρσα, διότι αφενός έκαναν την προπαγάνδα τους να μην απογραφούν οι Έλληνες αφετέρου οι επιτροπές απογραφής απαρτιζόταν από τους έπαρχους και την πελατεία με υψηλές κρατικές αμοιβές;! Ποιόν κοροϊδεύουν;! Από αυτή τη μουσοβέζικη απογραφή του αλβανικού κράτους μας προέκυψαν 30.000 Έλληνες στην Κορυτσά, ένας συμπατριώτης έλληνας ο Δ. Ντίσιος Πρόεδρος Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς να διώκεται ποινικά και κηρύχθηκε καταζητούμενος της INTERPOL από το αλβανικό κράτος! Η Ομόνοια, η φερόμενη ηγεσία που είναι; Το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κ. Ντούλε πού;!
Σε αυτήν την Κορυτσά η τελευταία απογραφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του 1908 αναφέρει 18000 Έλληνες.
Η πολιτική τάξη στο χώρο πρέπει να υποχρεώσει την Αλβανική κυβέρνηση, της οποίας είναι εξάλλου υποχρέωση η απογραφή του Ελληνικού πληθυσμού. Ποσώ μάλλον, όταν προκύπτει από Διεθνείς Συμβάσεις. Ενόσω το αλβανικό κράτος εμπαίζει διαρκώς τη διεθνή κοινότητα για θέματα που άπτονται εθνικών δικαιωμάτων έκτοτε οι πολιτικοί φορείς του Ηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία, συσκέπτονται και αποφασίζουν.
Χρειάζονται ντοκουμέντα, φάκελοι με κείμενα, μελέτες, εμπεριστατωμένες, από διανοϊστές, ιστορικούς, Ποινικολόγους Συνταγματικού και Διεθνές Δίκαιου, Κοινωνιολόγους, διάφορους εμπειρογνώμονες, διπλωμάτες, κτλ. , με τα οποία θα πεισθούν οι Διεθνείς οργανισμοί για τη σοβαρότητα του προβλήματος, να πιέσουν την εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση να προβεί σε απογραφή. Όλα αυτά δεν τα έκανε ποτέ η Ομόνοια, όπως και πολλά άλλα για ιδιοκτησιακό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό. Και δεν μπορούν να καταρτιστούν, μελέτες, κείμενα, από το Μπολάνο, τους Καΐσιδες, το Νταλιάνη, το Σπύρου, το Ντούλε ή το Ντούτση.
Αυτό το κωμειδύλλιο με τους βρακοφόρους «πολιτικούς εκπροσώπους», πρέπει να τελειώνει, προτού ο τόπος εγκαταλειφθεί στο μοιρολόι της κουκουβάγιας. Η πολιτική τάξη στην Ελλάδα, η νεοσυσταθείσα, ας μην υποπέσει σε ατοπήματα, εν σχέσει με τις πολιτικές στο θέμα του Ηπειρωτικού Ελληνισμού της Αλβανίας. Οι εντόπιοι καιροσκόποι καιροφυλακτούν την καινούρια παράταση πολιτικού χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρατε τι θα γινοταν με όλους εσάς εάν ανήκατε σε καμία άλλη μειονότητα, σε κανα Κόσοβο, σε κανα τέτοιο. Θα είχατε εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Πιο ρουφιανοι πεθαινεις. Ακόμα δεν ξεκίνησε και αμφισβητειτε την απογραφή. Δηλαδη οι Αλβανοί τι πρέπει να πουν ; Βγάλτε το σκασμό ζώα για μια φορα....

Ανώνυμος είπε...

Εσυ 11-27 η χαφιες τις κλικας εισαι τελικα, η απλα ενας μεγαλος καραγκιοζης!!!
Ποια απογραφη αμφισβητουμε ρε ???????
Ποιος θα την κανει την "απογραφη" ρε ζωον ???
Που ειναι οι επιτροπες των απογραφαιων ????
Που ειναι η ενημερωτικη καμπανια ???
Ποτε εγινε συσκεψη ολων των πολιτικων και μη παραγοντων της ΕΕΜ για το θεμα αυτο ???
Τι να αμφισβητησουμε ρε ζωον τετραποδο,μπορει καποιος να στηριξη η να αμφισβητησει κατι που δεν υπαρχει???
Τι σας εχει ποτισει ο DULE και δεν ξερετε που παν τα τεσσερα ρε βοδια???

Δημοσίευση σχολίου