Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την πολιτική κατασταση και τις εκλογές στην Ελλάδα


Θέμα: Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα ξεπεραστεί με την ενίσχυση των δυνάμεων που κατοχυρώνουν τη θέση της στην Ευρώπη.
 Με ιδιαίτερη ανησυχία και εμείς, ως Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός,  βιώνουμε τα τεκταινόμενα στη Μητέρα Πατρίδα, την Ελλάδα, τόσο σε ότι αφορά τη δύσκολη  οικονομική κατάσταση, όσο και μια ενδεχόμενη  πολιτική αστάθεια.

Ευχή μας είναι να ξεπεραστεί το συντομότερο η κατάσταση και να καμαρώσουμε και πάλι την Ελλάδα στην κορυφή των εξελίξεων στην περιοχή,  στην οποία έχουμε άμεσα συμφέροντα ως Ελληνισμός.
Ευκαιρία είναι να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αισθάνεται ευγνώμονας για την όλη υποστήριξη που έτυχε απ’ την Ελλάδα αυτά τα χρόνια του μεγάλου ανοίγματος και της προσέγγισης παρά  την έλλειψη, πολλές φορές, σχεδιασμού και συντονισμού. Η οικονομική ευημερία στην Μητέρα Πατρίδα έμμεσα και άμεσα έχει τις δικές της θετικές συνέπειες και στη ζωή του κάθε Βορειοηπειρώτη ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο της ΕΕΜ.
Ιδιαίτερα σημαντική  η πολιτική θέση που κατέχει η Ελλάδα, στο ρόλο της ατμομηχανής για την πρόοδο των χωρών και λαών των Βαλκανίων  προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θέση που έχει ενισχύσει  το ρόλο της ΕΕΜ στις διαδικασίες εκδημοκρατισμού της Αλβανίας.
Απ’ την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη που εξασφάλισε η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ, επωφελήθηκε ιδιαίτερα και ο Αλβανικός λαός, ενισχύοντας την οικογενειακή του οικονομία και μεταγγίζοντας πόρους για την ανόρθωση και της εθνικής  οικονομίας  της χώρας του.

Ως τμήμα του Ελληνισμού που βίωσε βάρβαρα και με τραγικές συνέπειες, τόσο την βίαια αδρανή απομόνωση απ’ τη Μητέρα Πατρίδα που επέβαλε το απολυταρχικό καθεστώς, όσο και το γεγονός ότι ζήσαμε για 50 και πλέον χρόνια σε μια χώρα τεχνητά ξεκομμένη απ’ τις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής οικογένειας, έχουμε την υποχρέωση να απευθύνουμε τη δική μας προς το πανελλήνιο έκκληση. Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα στιγμή, ας φροντίσει ο καθένας μας να ενισχύσει με  την εκλογική του συμπεριφορά την αξιοπρεπή αποκατάσταση της θέσης της Ελλάδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η θέση θα συνεχίσει να εξασφαλίζει για το σύνολο του Ελληνισμού το πλεονέκτημα να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πόλο ευρωπαϊκών εξελίξεων για τους λαούς της.

Μόνο μέσα από την ενίσχυση αυτών των πολιτικών δυνάμεων θα συνεχίσει να υπάρχει και η δυνατότητα της Μητέρας Πατρίδας να επιδεικνύει με συγκεκριμένες χειρονομίες την προσοχή και τη φροντίδα της για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Ως ΟΜΟΝΟΙΑ και πάλι ευχόμαστε οι επικείμενες εκλογές να φέρουν την ποθούμενη πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να τονιστεί μέσα απ’ την ψήφο, ότι αυτή η κατάκτηση του Ελληνικού λαού ως  ιστορικό μέλος της ΕΕ,  δεν θα ακυρωθεί έστω και μέσα απ’ την απογοήτευση που προκαλεί η οικονομική δυσκολία.

Αγ. Σαράντα, στις 6 Ιουνίου 2012
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

prodhotes, poulisete Ag Saranda kai tora tyn Xeimarra....fige Bollano, o anthropos pou prodhosan Ximara ka tys gys me ton Berisa............

Ανώνυμος είπε...

Εναν Κασιδιάρη θελετε και σεις για να βαλε μυαλό, παλιοκομμούνια κεαδομονιτες!

Ανώνυμος είπε...

Κακώς εννοούμενη εξυπνάδα
Ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο βασιλιάς. Αυτοί οι οποίοι κατάντησαν την πάλαι ποτέ κόρην οφθαλμού για τον Ηπειρωτικό Ελληνισμό της Αλβανίας - ΟΜΟΝΟΙΑ - αποτεφρωτήριο αξιών,όπως και το ΚΕΑΔ Ντούλε οστεωθήκη ιδεών, την ξεθώριασαν, ξέφτισαν, μια ομάδα, μπολσεβίκοι, καρεκλοκένταυροι, καιροσκόποι, επιπολάζουν στο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό για την πατρίδα Ελλάδα, με μια ανακοίνωση σλόγκαν, γενικού περιεχομένο, εμπαίζοντας κατά τοιούτω τρόπω τους συμπτριωτές Έλληνες του χώρου. Για να μην επεκταθούμε στο ασήμαντο γενικόλογο της ανακοίνωσης, προαφανώς προτρέχουν να προκαταλάβουν συνειδήσεις ψηφοφόρων στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα, υπογραμμίζουμε στους "φερέλπις" νεοκόπους σωτήρες, πως οι συμπατριώτες έχουν γνώση της κρισιμότατης κατάστασης της πατρίδας. Ας υπερχιλείζει ευρωπαϊσμό το προσκλητήριό τους για τις κάλπες, φέρει όμως τη μπόχα, τη δυσοσμία, της απίθανης ανεπάρκειας, ανθρώπων τσόντα στα πεπραγμένα του Ηπειρωτικού Ελληνισμού της Αλβανίας. Στην Ελλάδα εκλέγονται αρχηγοί κομμάτων από τη βάση, με ενισχυμένη λαϊκή ετυμηγορία, όπως και βουλευτές με εξίσου υψηλά ποσοστά συμμετοχής. Αυτούς τους υπερόπτες αυτοκράτορες, αυλικούς, το Κονκλάβιο Ομόνοιας, ή το μπολσεβίκικο πολίτ μπιρό, ποια ετυμηγορία έχουν; Ποιούς εκπροσωπούν, ποιός τους εκλέγει, και έχουν το θράσος να απευθύνουν και εκκλήσεις. Τα απομεινάρια κομουνιστκογενοί στοιχεία του S. Lazri, έχουν γνώση για όλα τα περί πολιτικών πραγμάτων, ιδίως τα μαγειρέματα, τα παρασκήνια, την ίντριγκα. Ένας αγραμμάτος, δίστροφος Μπολάνος ποια παραγώμενη πολιτική άποψη μπορεί να εκφέρει ενώπιο των πεπειραμένων της σπουδής Ακαδημίας "Λένιν", που τον περιβάλλουν. Η ανακοίνωση είναι, όπως το εκφράζει και η Κατίνα της γειτονιάς, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Έχοντας διαγράψει από το λεξιλόγιό τους τη λέξη δημοκραστία, δογματικοί του αντιδογματισμού, κατέχουν σήμερα τα ηνία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κινούνται στις δικές τους λογικές, πιστεύοντας πως κατέχουν τη μονιμότητα της πολιτικής έκφρασης του Ηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία. Μάταια. Διότι είναι αποκομμένοι της πραγματικότητας, απλώς ακολουθούν μια συγκυρία καιροσκοπισμού εμμονής στα πολιτικά πράγματα.
Αθέμιτη η πραγματικότητα αποβάλλει, αλλά οι Δον Κιχώτες απτόητοι, στη δικιά τους λούφα και παραλλαγή. Μήπως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δεν αντιλαμβάνεται ότι κατί πονηρό συμβαίνει στο βασίλει της Δανιμαρκείας. Λέμε εμείς οι κουτόφραγκοι, μήπως δεν είναι όλως τυχαίως πως αποτεφρώθηκαν αξίες του τόπου, άδειασαν οι ταμιευτήρες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από εγγράμματους διανοηστές, οι οποίοι αναπληρώθηκαν από αγράμματους κομματάρχες της βοϊδοσχολής Ντούλε, όπως λ.χ. τους βρακοφόρους έπαρχους οι οποίοι συνθέτουν διοικητικό τοπίο σαν περίπου τη δεκαετία του 50'; Ή μήπως αναδείχθηκαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τα θεσμικά όργανα, δεν ανακυκλώνουν στο χρόνο αναδείχνοντας τα ίδια πρόσωπα, της εφήμερης αλαζονικής ρουτίνας, πρόσωπα τα οποία καμία σχέση έχουν με τα συμφέροντα του Ελλγηνισμού στο χώρο, αλλά στο σύνολό τους λυμαίνονται της εποχή και λόγω της υστέρσης έπαρχοι και "στελέχη", υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου, ενώ οι πρώην μπολσεβίκοι αφού έφαγαν την τούρτα του απολυταρχικού καθεστώτος, τρώνε και το κερασάκι εν καιρώ δημοκρατικού πολιτεύματος. Απλώς για πλάκα τίθενται μερικά ερωτήματα για την Ομόνοια Μολάνου ουρά του Ντούλε.

Ανώνυμος είπε...

ή είστε εμπαθείς ή αγράμματοι και δεν ξέρετε να διαβάζετε. Η ανακοίνωση "δείχνει" συγκεκριμένη πολιτική επιλογή με ευρωπαικό προσανατολισμό. Η ορολογία που χρησιμοποιεί είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία . Τι άλλο πια να κάνει? Να βγει και να πει " Ζώα Βορειοηπειρώτες , αντί να μοιράζεστε δεξιά και αριστερά, σε ΠΑΣΟΚ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ, ψηφίστε Νέα Δημοκρατία γιατί αλλιώς την κάτσαμε τη βάρκα...?????? Τώρα Βέβαια που το ξανασκέφτομαι, ίσως αυτή να ήταν η καλύτερη ανακοίνωση αλλά μετά θα βγαινατε και θα λέγατε ότι βρίζει και αποκλείει τους Βορειοηπειρώτες που θέλουν να ψηφίσουν άλλα κόμματα. ότι να ναι δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς, πολιτισμένος διάλογος, με συκοφαντίες και ύβρεις, είναι ανέφικτος. Εν τη ρύμη του λόγου υπογραμμίζω πως ένα πολιτικό σχήμα, ή όπως στην προκειμένη μια συγκεκριμένη ομάδα, έχει το δικαίωμα να προβεί σε ανακοινώσεις και εκκλήσεις, όταν σέβονται μια λαϊκή ετυμηγορία η οποία τους ανέδειξε. Στην προκειμένη τι;! Ποιούς εκφράζει; Την ιδιοτέλεια του ενός, ο οποίος για δικά του προσωπικά συμφέροντα εκλογής βουλευτή το 2009 διέλυσε τα πάλαι ποτέ ΚΕΑΔ και ΟΜΟΝΟΙΑ;! Η πολιτική εποχή του ενός, των ολοκληρωτικών επιλογών, έχουν στο χώρο προ πολλού παρέλθει.
Η ομάδα των κομματαρχών, του παλιού μπολσεβίκικου κατεστημένου, λόγω όσφρησης, προφανώς, των πολιτικών πεπραγμένων στην κοινή μας πατρίδα, για να καπιλεύεται την επαύριο των εκλογών με όποια πολιτική δύναμη αναδειχθεί ως κυβέρνηση, τα συμφέροντα του τόπου, πάει να φτιάξει τη σούπα.
Είναι στα όρια του γκροτέσκου να προβαίνουμε σε απαξιωτικές συγκρίσεις για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ή την ορολογία ενός πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, όπως εκπέμπει στην ανακοίνωσή της η διχαστική, διασπαστική, ομάδα στην Ομόνοια. Έχουν γνώσιν οι φύλακες, όπως η ανάγνωση των πολιτικών που ασκήθηκαν από την εν λόγω ομάδα εναντι του αναφερόμενου κόμματος εξουσίας στην Ελλάδα. Στην πιο πρόσφατη συνάντηση που οργανώθηκε με τον Ηπειρωτικό Ελληνισμό στην Αλβανία,από τη Ν.Δ., στο DIVANI KARAVEL, ΔΕΝ ΈΛΑΜΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΕΑΔ;! Κανένας δεν μπόρεσε να παραστεί;! Αντιπαρέρχομαι του μαξιμαλίστικου παρεμβατισμού, κανείς δεν μπορεί να επιβληθεί στους Έλληνες Ηπειρώτες της Αλβανίας, ποιο πολιτικό κόμμα θα ψηφίσουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ας απομερίσουμε τις σαχλότητες, να μην επισημαίνουμε τα ίδια πράγματα, αλλά ευρωπαίκός προσανατολισμός αποτελεί βαθιά έννοια. Στην προκειμένη ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα, στα οποία απέχει παρασάγγας η εν λόγω ηγετική ομάδα. Απλώς θυμίζουμε πως το τελευταίο ψήφισμα που εστάλει από την Ομόνοια προς τους Διεθνείς Οργανισμούς ήταν αυτό του 1993! Για 15 περίπου χρόνια η νυν ηγετική ομάδα ΚΕΑΔ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ τι έκανε; Ήταν απασχολούμενα τα τυποποιημένα πολιτικά μας προϊόντα. Οι Γιάννηδες μετάφραζαν τα κείμενα για τα σχολικά βιβλία όπου διδάσκονται ακόμα σήμερα τα ηπειρωτόπουλα στην Αλβανία πως οι πρόγονοί τους ήσαν Υλιριοί, πως τα αλβανικά εδάφη επεκτείνονται ως τον Αμβρακικό, επιπλέον οι Ντούλεμπολάνηδες αναμοχλεύουν το λαϊκισμό, σχεδιάζουν τα επόμενα διχαστικοδιασπαστικά βήματα.

Δημοσίευση σχολίου