Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Απονομή διπλώματος βιολιού στην νεαρή Αλεξάνδρα Νούσια απ΄ την Βόρεια Ήπειρο

ΤοΣάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 12.00 στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»  (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8 -Αθήνα), θα γίνει η απονομή διπλώματος στην Αλεξάνδρας Νούσια.
Η Αλεξάνδρα με καταγωγή απ την Βόρεια Ήπειρο,  ως νέο ταλέντο και σολίστ στο Βιολί διακρίθηκε για την εκπληκτική της δεξιοτεχνία και την μουσική ευαισθησία με ξεχωριστό στιλ
  σε συναυλίες που έδωσε στο Δημοτικό Θέατρο Χολαργού  στη διάρκεια της «Εβδομάδας Βορειοηπειρωτικού Πολιτισμού»  το χειμώνα του 2008.
Ακολούθησαν κι άλλες  σολιστικές συναυλίες, όπως στο Ζάππειο Μέγαρο το 2010 με έργο Μότσαρτ καθώς και στη Μάνδρα Αττικής με έργο Μπραμς. Και στις δύο αυτές συναυλίες η Αλεξάνδρα επέλεξε δύσκολα έργα, τα οποία συνόδευσαν η Νεανική Συμφωνική  Ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ με μαέστρο τη δασκάλα της Νίνα Πατρικίδου, η οποία είναι και το πρώτο βιολί στην Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής.
Η Αλεξάνδρα για αρκετά χρόνια παίζει στο πρώτο αναλόγιο και είναι εξάρχουσα της ορχήστρας που αναφέραμε. 
Σας προσκαλούμε να απολαύσετε την παρουσίαση του προγράμματος διπλώματος της Αλεξάνδρας η οποία θα παίξει και πάλι έργα δύσκολα από συνθέτες όπως  Μπαχ, Μότσαρτ, Μπραμς και άλλους γνωστούς του Παγκοσμίου Πενταγράμμου.  

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΤΑΛΕΝΤΟΥΧΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑ!
ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ! ΔΕΙΞΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στην νεαρα και εις ανωτερα!

Δημοσίευση σχολίου