Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Αστυνομικοί ξερίζωναν φυτείες υπό τους πυροβολισμούς των χασισοκαλλιεργητών

Μεγάλυ αστυνομική επιχειρηση στο Λαζαράτι

Πέντε χιλιάδες περίπου δενδρύλλια ινδικής κάναβης, εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν, στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Λαζαράτι Αργυροκάστρου, με τη συμμετοχή διακοσίων και πλέον ανδρών, διαφόρων σωμάτων, της αλβανικής αστυνομίας.
Η αστυνομική επιχείρηση έγινε κάτω από τα συνεχιζόμενα πυρά εμπόρων ναρκωτικών - κατοίκων του χωριού, για εκφοβισμό των ανδρών της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ανταποδώσουν, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί, ενώ από την ολονύκτια ανταλλαγή πυροβολισμών, καταστράφηκαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως οδοφράγματα.
Ήταν η πρώτη αστυνομική επιδρομή, μετά από χρόνια, στο χωριό Λαζαράτι που βρίσκεται, 

εδώ και δεκαετίες, στο επίκεντρο υποθέσεων καλλιέργειας ναρκωτικών, κ.α. παράνομων δραστηριοτήτων. Όπως ανακοίνωσαν οι διωκτικές αρχές η επιχείρηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εξορμήσεων, για την εξάρθρωση κυκλωμάτων καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, προς το εξωτερικό της χώρας.

Να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες εβδομάδες στο Λαζαράτι σημειώνονται συνεχείς πυροβολισμοί, κυρίως στη διάρκεια της νύχτας, ενώ από την ελεύθερη πτώση βλημάτων, προκλήθηκαν ζημίες σε σπίτια του γειτονικού ελληνικού μειονοτικού χωριού της Δερβιτσιάνη, καθώς επίσης και σε περιφερειακές συνοικίες της πόλης του Αργυροκάστρου.
 http://web.ana-mpa.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου