Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Επιστροφή βορειοηπειρωτών λόγω κρίσης


Ρεπορτάζ του ALPHA στους Αγίους Σαράντα. 
Στην Αλβανία αναγκάζονται να επιστρέψουν πολλοί Έλληνες της μειονότητας που είχαν έρθει τη δεκαετία του 90' αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Το δρόμο για τη χώρα τους παίρνουν και πολλοί Αλβανοί μετανάστες που αδυνατούν πλέον να βρουν εργασία.
Την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση, οδήγησε και στη δραματική μείωση των εμβασμάτων από την Ελλάδα.







 http://www.enikos.gr

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

λεγεται οτι ενα 10-15% εχει γυρισει πισω αλλα αυτο εχει να κανει μονο σε περιοχεσ οπου μπορουν αυτοι που θα γυρισουν νακανουν κατι οπωσ αγιοι σαραντα χιμαρα κορυτσα αλλα δροπολιτεσ δεν εχει γυρισει κανεισ

Ανώνυμος είπε...

Αρλούμπες! οι περισσότεροι που μίλησαν, ιδίως οι πρώτοι είναι αλβανοί! Τι να γυρίσει να κάνει ένας βορειοηπειρώτης πίσω; Και καλά αυτοί που ζουσαν στην πόλη και έχουν σπίτι! ¨ολοι οι υπόλοιποι απ τα χωριά που δεν έχουν καν δρόμους τι να πάνε να κάνουν; Για να ξεκινήσεις κάτι θέλεις χρήματα και εφ όσον είναι άνεργοι πως θα επιβιώσουν?
Τερτίπια των δημοσιογράφων και των κομμάτων να λανσάρουν ψευτικες ελπίδες στον κόσμο να τραπεί σε φυγή!
Αν θέλει η Ελλάδα να στηρίξει τους βορειοηπειρώτες ξέρει πολυ καλα τι πρέπει να κάνει! Η επιστροφή με τις τσέπες άδειες σημαίνει πως πιο εύκολα ανοίγουμε τις πόρτες των σπιτιών μας στους αλβανούς γιατί μετά θα εξαρτόμαστε άμεσα απ αυτούς! Γι αυτό μην παραμυθιάζεστε!!!
Έχετε τις τσέπες σας γεμάτες και πάτε πίσω, αλλιώς εκεί θα είστε περισσότερο μετανάστες απ ότι στην ελλάδα! Και εκεί δεν υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας στηρίξει "σαν ξένους"! Εκει μας περιμένουν οι ΚΟΥΚΕζήδες με "λαχτάρα"!

Ανώνυμος είπε...

προς Αρλουμπα 6:17
Ολα τα χωρια της Δροπολης και Βουρκου εχουν καλη προσβαση πλεον με δρομους, ελαχιστα ειναι που ειναι δυσπροσιτα οπως του Πωγωνιου και των Ριζων.
Αλλα οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρι.
Μην τρως και πολυ κουτοχορτο. Τους κουκεζιδες δεν τους κλανει κανενας.
Ξερω μερικα παιδια, αχα`ιρευτοι στην Ελλαδα, οτι εβγαζαν δεν τους εμενε μια. Γυρισαν εδω, ανοιξαν δουλειες σε αυτο που εμαθαν στην Ελλαδα και προχωρανε. Λογικο ειναι καθε επιχειρηση να εχει τα προβληματα της.

Ανώνυμος είπε...

Οι βορειοηπειρωτες ειναι προκομμενοι ανθρωποι

Ανώνυμος είπε...

wreo reportaz eixe kai to beni pou exei apelasi ap tin ellada

Ανώνυμος είπε...

kostas jiotopulos ola ta lefta ..

Ανώνυμος είπε...

κοποιος μου ειπε τι μας προσφερε η ελλαδα και ειναι βορειοηπειρωτης με καλη οικονομικη κατασταση και με γονεις που περνουν συνταξη χωρεις να εχουν μεινει ποτε στην χωρα μας ειναι αχαρειστη αλλα δεν ριχνω το βαρος σε αυτους αλλα σε αυτους που τα τσεποσαν και ανοιξαν τα συνορα για να γυρνανε οι προκομενοι βορειοηπειροτες να μας την λενε

Δημοσίευση σχολίου