Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Συνεδρίαση ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς με θέμα την απογραφή.

Σήμερα στη 20/07/2012 συνεδρίασε οι ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς με κεντρικό θέμα την απογραφή. Την συνεδρίαση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους  ο βουλευτής  και πρόεδρος της ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλε, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Βασίλειος Μπολάνο, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος, μέλη της Ομόνοιας και της ΚΕΑΔ.
Το λόγο έλαβε πρώτος ο κ Βαγγέλης Ντούλε ο οποίος επεσήμανε στο λόγο του την ανάγκη της απογραφής, ανέλυσε την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία κυρίως σε σχέση με την ομογένεια. Ανέφερε πως δεν πρέπει να νοιώσουν οι έλληνες  κανένα είδος δισταγμού και φόβου ειδικά στην περιοχή της Κορυτσάς όσο αφορά την έκφραση της ελληνικής τους καταγωγής. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι γιατί έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις αλλά κυρίως όταν είμαστε οργανωμένοι μπορούμε να ζητήσουμε τα δικαιώματα μας, την ίση μεταχείριση μας από το κράτος, η απογραφή που οργάνωσε το Αλβανικό κράτος απέτυχε παταγωδώς, η μη δημοσίευση των στοιχείων σημαίνουν νοθεία η  φόβος από τα αποτελέσματα, φόβος από την αλήθεια.
Συνέχισε ο κ.Β Μπολάνο ο οποίος κυρίως επικεντρώθηκε στην απογραφή επισημαίνοντας την ανάγκη της, εξήγησε τον τρόπο και  άλλες λεπτομέρειες  της διαδικασίας αυτής. Επεσήμανε την τεράστια προσπάθεια που γίνετε εκ μέρους της Κεντρικής Ομόνοιας αλλά και της Ομόνοιας παράρτημα Κορυτσάς για την επίτευξη αυτού του στόχου. Για το λόγο αυτό  αλλά και την στήριξη των ελλήνων της περιοχής  ο κ. Β Μπολάνο επισκέπτεται αρκετά συχνά την Κορυτσά.
Έπειτα πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενη  οι οποίοι επέβαλαν διάφορα ερωτήματα κυρίως για το θέμα της απογραφής αλλά και για διάφορα άλλα θέματα, τα οποία απαντήθηκαν με υπομονή  από το πρόεδρο της Ομόνοιας κ Β Μπολάνο.
Στις ερωτήσεις μπορούσε να διακρίνει κανείς τις ποικίλες ανησυχίες και  προβληματισμούς της ελληνικής κοινότητας Κορυτσάς οι οποία πάντοτε αμφισβητήθηκε και απειλήθηκε από το αλβανικό κράτος το οποίο ακόμη καταδιώκει κυρίως μέσο του εκφοβισμού τους έλληνες της Κορυτσάς. Οι Έλληνες της Κορυτσάς ζητούν και την επίσημη αναγνώριση από το Αλβανικό κράτος. Αυτή η αναγνώριση να επικυρωθεί αναγράφοντας την ελληνική εθνικότητα στα μητρώα των δήμων και  των κοινοτήτων  σ’ όλους τους έλληνες  που αφαιρέθηκε παράνομα  σ’ όλα τα χρόνια του διωγμού που συνεχίσετε με διαφορετικούς , πονηρότερους και ηπιότερους τρόπους ως σήμερα.
Στο τέλος της συνάντησης μπορούσες να διακρίνεις την χαρά όλων για το γεγονός της απογραφής το οποίο σύντομα θα ολοκληρωθεί. 

http://ortodoksikoritsa.blogspot.com/2012/07/blog-post.html#ixzz21BajLFdN

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

MAS DOYLEYOYN MPROSTA STA MATIA MAS TA KAMARIA TIS ETHNIKIS YPOTHESIS MAS KALOYN NA SIMETASXOYME SE MIA APOGRAFI ( KATAGRAFI PSIFOFORON ) GIA NA SINEXISOYN NA PAROYSIAZOYN TA KATAGRAFOMENA KEFALIA POY THA TSOYVALIASOYN STIS BASIS DEDOMENON GIA TA PAZARIA TOYS GIA MIA THESI STIN ALBANIKI VOYLI , POSO TIXEA EINAI H EPILOGI AYTHN THN XRONIKI PERIODO POY TA PROVLIMATA TOY PEROYSIAKOY KAI H KATAPATISI GIS KAI TO KSEPOYLIMA TON LIVADION APO TA KAMARIA TOY BASILI KAI TON BAGGELI POY DEN LENE NA STAMATISOYN AN DEN KSEPOYLISOYN KAI TIN TELEYTEA SPITHAMI ELLINIKIS GIS POY EXEI APOMINI .... STIN KORITSA MAS LEEI OTI PIGENI SIXNA O BASILIS STA XORIA TIS XIMARAS TOY VOYRKOY POY O IDIOS KAI H EPARXI TOY EXOYN KSEPOYLISI TA PANTA EXEI PAEI POTES TOY NA DEI TA PROVLIMATA POY ANTIMETOPIZEI O EKEIS KOSMOS!!!
TO ZIAPLIAKI

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η καταγραφή (απογραφή) έχει γίνει από την Ομόνοια στη χρονική περίοδο 1994-1995. Υπάρχουν τα στοιχεία. Μη κοροιδευόμαστε. Η Βόρειος Ήπειρος δεν είναι τέτοια από τότε που εγινε ο Ντούλες πρόεδρος, 1998. Υπήρχε και πριν.

Ανώνυμος είπε...

Κυριαζάτη, μίλα, δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ξεκαθάρισμα λογαραιασμών.

Ανώνυμος είπε...

Κυριαζάτη, μην παίρνεις τα μυστικά μαζί σου! Τότε δεν θα χρειαστούν για τη Βόρειο Ήπειρο, Θα ωφελήσουν μόνο την υστεροφημία σου!

Ανώνυμος είπε...

Δες κατάντια. Το πανό πίσω δείχνει μόνο ΚΕΑΔ. Την επογραφή όμως την κάνει η Ομόνοια. Που είναι ο Ταύρος, το σύμβολο της Ομόνοιας. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνει απογραφή με περιστέρια, αν δεν βάλει μπρος ο Ταύρος; Πανέξυπνος ο Βαγγελάκης. Αν πετύχει: ζήτω το ΚΕΑΔ! Αν αποτύχει: Φταίει η Ομόνοια. Βασιλάκη: είσαι θύμα κι είναι κρίμα. Η καθήλωση των ηρώων είσαι!!!

Βορειοηπειρώτης είπε...

Προς τον 2.02
Η φωτογραφία είναι από προηγούμενη συνάντηση επειδή στην εν λόγω συνάντηση δεν υπήρχαν φωτογραφίες

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στη 20/07/2012 συνεδρίασε οι ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς ........
xa xa xa !!!!!!!
to allo me ton Toto to kserete??
Poia Omonoia korytsas re B. Hpeiroti???
Mas douleyeis ki esy i mou fenete???
ante ,,kalokairiatika.....

Δημοσίευση σχολίου