Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μπάρκας: Η δικαστική μου δίωξη δεν είναι προσωπική αλλά έχει πολιτική και εθνική διάσταση


Με βαριές κατηγορίες και αποκαλύψεις η τοποθέτηση του Παναγιώτη Μπάρκα για τη δικαστική του διαμάχη με τον πρύτανη Αργυροκάστρου.  
Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη, με την αρχή του Καζαντζάκη που λέει «Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβάμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος», δεν θα ήθελα να δώσω δημοσιότητα στο θέμα της διένεξης μου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου. Η αλήθεια είναι με το μέρος μου και δεν έχει γιατί να φοβηθώ. Δεν ήθελα τη δημοσιότητα διότι όσο περνάει ο καιρός από την απόλυσή μου από το Πανεπιστήμιο, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι πληρώνω, εγώ και οικογένεια μου επειδή, μέσα από το πανεπιστήμιο θέλησα με επιστημονική έρευνα να αποδείξω την ελληνικότητα του πολιτισμού που κείτεται εγκαταλελειμμένος και ιδιοποιημένος από Αλβανούς και Ιταλούς στο Βόρειο Τμήμα της Ηπείρου και ότι, εμείς οι σημερινοί Έλληνες, είμαστε οι νόμιμοι και μόνιμοι κληρονόμοι του.
Δυστυχώς. Οι αλβανοί στις διεκδικήσεις τους όχι μόνο ενώθηκαν, αλλά στη δίωξή μου βρήκαν αρωγό, της σιωπή του ελληνικού κοινού και τη συμπαράσταση αρκετών παραγόντων από την ελληνική μειονότητα και Ελλάδα. Οι Αλβανοί το έκαναν πείσμα και αποτελούν πλέον μια αλυσίδα που θα χρειαστεί το τσεκούρι του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο να ηττηθεί. Οι Έλληνες αν δεν κάνουν σεχίρι, τρίβουν τα χέρια από χαρά, ή νιώθουν αδύναμοι να συμβάλουν στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
ΙΙ.
Η δίκη της προηγούμενης Παρασκευής, 29.06.2012, δεν ήταν μεταξύ εμού και του κυρίου Πρύτανη. Είναι μια ακόμα δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του εισαγγελέα και του Πρύτανη. Η εισαγγελία Αργυροκάστρου έκλεισε την ποινική υπόθεση εις βάρος μου, μετά από μήνυση του Πρύτανη, τρεις φορές. Το εισαγγελικό πόρισμα, δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι η υπόθεση άρχισε με φωτοτυπίες εγγράφων. Μετά και από έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Αθήνας στον Ελληνικό εταίρο του προγράμματος για το οποίο κατηγορούμε, δεν προκύπτουν στοιχεία υπέρ των ισχυρισμών του Πρύτανη.
 Την τρίτη φορά η υπόθεση έκλεισε από τον εισαγγελέα μετά από έρευνα του εγκληματολογικού εργαστηρίου της αστυνομίας στα Τίρανα. Στο πόρισμά του αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι εξέτασε φωτοαντίγραφα, (τα αποτελέσματα των οποίων μπορεί άμεσα να αμφισβητηθούν διότι απαιτούνται πρωτότυπα), συμπέρανε ότι τόσο η υπογραφή όσο και η σφραγίδα του πρύτανη είναι ταυτόσημα με τα πρωτότυπα δείγματα, που παρείχε στο εργαστήρι προς σύγκριση η εισαγγελία Αργυροκάστρου.
ΙΙΙ.
Η απόφαση του πρωτοδικείου Αργυροκάστρου ήταν δεδομένη. Υπέρ του αιτήματος του Πρύτανη …για να συνεχιστούν οι έρευνες….  Το εγκληματολογικό εργαστήρι στα Τίρανα δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα υπέρ του προστατευόμενου από το δικαστήριο πρύτανη.
ΙΥ .
 Παρακολούθησε τη δίκη και ο Προϊστάμενος του γραφείου του ΟΑΣΕ στο Αργυρόκαστρο και έτριψε τα μάτια. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Είχα παρουσιάσει τα παράπονά μου ζητώντας βοήθεια για να βγω από αυτόν το φαύλο κύκλο, όπου η εισαγγελία κλείνει την υπόθεση κατ΄ επανάληψη και το δικαστήριο ζητάει να συνεχιστούν οι έρευνες. Δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε το φαύλο αυτό κύκλο, ούτε το γεγονός ότι η υπόθεση ήταν στημένη με φωτοαντίγραφα. Είχε ακούσει  για τα στραβά της Αλβανικής δικαιοσύνης, αλλά όχι σ΄ αυτό το σημείο. Ήρθε και τα είδε… από κοντά, υποσχόμενος ότι θα παρακολουθήσει μέχρι τέλος την υπόθεση. Αν όμως υπάρξει ποτέ τέλος….
Υ
Παρόν στη δίκη  και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Ο Κύριος Γενικός Πρόξενος, Νικόλαος Κοτροκόης στην προκειμένη περίπτωση έδειξε εμπράκτως δείγματα γραφής ότι βρίσκεται εδώ για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου να παρευρεθεί στη δίκη. Δεν θέλω απλώς να τον ευχαριστήσω, για μένα προσωπικά αποτελεί μια σθεναρή ηθική στήριξη και αναγνώριση του έργου μου και της δράσης μου, αλλά και να πω ότι είναι ο πρώτος που αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες, σε μια κρίσιμη περίοδο όταν οι Έλληνες νιώθουν απροστάτευτοι κυρίως  απέναντι στα αλβανικά όργανα  δικαιοσύνης και ειδικά τώρα που η Ελλάδα διέρχεται την γνωστή κρίση.
ΥΙ.
Δυστυχώς, κανείς άλλος  δεν παρευρέθηκε στη δίκη, παρά την διευρυμένη πρόσκλησή μου σε φίλους, δημοσιογράφους, πολιτικούς και λοιπούς παράγοντες. Επιβεβαιώθηκε η γαλλική παροιμία που λέει, μη θέτεις σε δοκιμασία φίλους διότι θα μείνεις χωρίς φίλους. Επίσης έδειξε ότι η δύναμη της αλβανικής εξουσίας, σε οποιαδήποτε μορφή εκδηλωθεί, έχει βαρύ ίσκιο για τον Έλληνα μειονοτικό, και ακόμα, ότι ο κοινοτικός ιστός της ε.ε. μειονότητας έχει πλέον διαλυθεί στο ακέριο. Ο καθένας  κλεινόμαστε στο καβούκι μας  και τρίβουμε τα χέρια από χαρά που η «τύχη»  αυτή δεν είναι στο τομάρι μας. Το λέω αυτό εγώ που μέχρι σήμερα συμπαραστάθηκα σε κάθε  παραβίαση δικαιωμάτων ελλήνων ως άτομα και ως σύνολο.
ΥΙ.
Γιατί ο Πρύτανης βρίσκει πάντα δίκιο στα δικαστήρια Αργυροκάστρου. Διότι, παραβιάζοντας κάθε διαδικασία και νόμο,  προσέλαβε ως καθηγήτρια τη σύζυγο του προέδρου του δικαστηρίου, η οποία αποφοίτησε το πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου επειδή ήταν αναμενόμενη σύζυγος του αρχιδικαστή και όχι διότι είχε την διανοητική ικανότητα να πάρει διαφορετικά πτυχίο.
Επίσης, κάνοντας κατάχρηση το αξίωμα του πρύτανη, έχει παραχωρήσει διάφορα ρουσφέτια σε άλλους δικαστικούς, εξουσιαστές και αξιωματούχους σε σημαντικά κρατικά ιδρύματα….
ΥΙΙ.          
 Ο Πρύτανης καταναλώνει τόσες πολλές ενέργειες και βρίσκει στηρίγματα για να με κρατήσει μακριά από τη θέση μου στο πανεπιστήμιο διότι: Αυτός ο  Μπάρκας, o greku i mutit, δεν κατεβάζει το κεφάλι και με τις αλήθειες του χαλάει πολύ τη σούπα τους. Την υπόθεση Μπάρκα ο πρύτανης την έκανε υπόδειγμα στο Πανεπιστήμιο να τρομοκρατήσει τους πάντες  και κυρίως τους Έλληνες καθηγητές. Φοβάται ότι μόλις πρυτανέψει η αλήθεια Μπάρκα, θα ξεπρυτανέψει ο ίδιος. Φοβάται ότι θα βγει στη φόρα η όλη βρώμικη ιστορία, σχετικά με το πώς αυτός ο πρύτανης που ήρθε στην εξουσία με τη στήριξη των Ελλήνων καθηγητών, έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή  την επίπληξη και τη διάλυση της κοινότητάς τους.
Επειδή, ειδική ερευνητική επιτροπή του Υπουργού Παιδείας έχει αποφανθεί από την πρώτη στιγμή ότι η απόλυση Μπάρκα έγινε κατά την αυθαίρετη παράβαση όλης της σχετικής  νομοθεσίας  
  ΥΙΙΙ
Ποια είναι η αλήθεια στην υπόθεση «πλαστογράφησης»
Το γεγονός ότι το εγκληματολογικό εργαστήρι στα Τίρανα, συμπέρανε ότι τόσο η υπογραφή όσο και η σφραγίδα είναι ταυτόσημα με τα πρωτότυπα δείγματα, αποτελεί πλέον ένα ακόμα βασικό στοιχείο υπέρ της αλήθειας ότι ο Πρύτανης, για να κατασκευάσει το κατηγορητήριο εναντίον μου, αφαίρεσε εσκεμμένα το πρωτότυπο έγγραφο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και παρουσίασε ένα φωτοαντίγραφο. Τόσο το περισσότερο, όταν παραδέχεται ότι υπέγραψε σε ένα έγγραφο, αλλά όχι σε ένα δεύτερο με την ίδια ημερομηνία.  Το ίδιο έκανε και με το ποσό των χρημάτων που άνηκαν στην Αλβανική πλευρά. Το  συνολικό ποσό του προγράμματος ανέρχεται αλήθεια σε 380 χιλιάδες Ευρώ, αλλά αυτά αντιστοιχούν σε 6 εταίρους. Απ΄ αυτά τα λεφτά  στην Αλβανία και την Ουκρανία, ως οι μοναδικές χώρες εκτός Ευρώπης ανήκουν μόνο 12 χιλιάδες Ευρώ. Επίσης, ο Πρύτανης εσκεμμένα και υπέρ της ειλημμένης απόφασης για την απόλυσή μου από το Πανεπιστήμιο ισχυρίστηκε ότι τις 380 χιλιάδες Ευρώ, θα τα επωφελούμουν προσωπικά εγώ, ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ώστε χρήματα ενός ευρωπαϊκού προγράμματος να μη ελεγχτούν από το οικονομικό επιτελείο και την αρχή του ιδρύματος που μετέχει στο πρόγραμμα.
Το γεγονός σημαίνει ότι εγώ δεν είχαν προσωπικά κανένα κίνητρο να αναλάβω τέτοιες ευθύνες, πλαστογράφησης εγγράφων.
ΙΧ.
 Η απόλυσή μου από το Πανεπιστήμιο, μπορεί να ήταν θέλημα των πρυτανικών αρχών, κυρίως μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Η Ήπειρος –μύθος στην πραγματικότητα» και του λευκώματος «Οι Έλληνες ζωγράφοι του Αργυροκάστρου από το ΧΥΙ αιώνα», αλλά η απόφαση ελήφθη όταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Ι. Ριζόπουλος, ενοχλημένος από τις αντιδράσεις μου για τη στάση και δράση του σε βάρος της εθνικής ελληνικής μειονότητας και ιδιαίτερα κατά του Τμήματος Ελληνικών, άνοιξε το πράσινο φως.
Πρώτος αυτός, στις 25 Μαρτίου 2010 χρηματοδότησε την έκδοση της εφημερίδας της  ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να υπαγορέψει κοινή δήλωση ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ, με την οποία με κατηγορούσε για αντεθνικό έργο και συνεργάτη των αλβανών. Ακόμα και την προσπάθεια αναβάθμισης του Τμήματος με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων θεωρούνταν προδοτικό έργο. Και όλα αυτά την ημέρα της Εθνικής γιορτής. Διοχέτευσε τη δήλωση σε ελληνικά έντυπα και γραφεία πολιτικών προκαλώντας εκεί θύελλα αντιδράσεων με επιπτώσεις στις δημοσιογραφικές  συνεργασίες μου που δεν επανήλθαν ξανά.
Λίγο πιο μετά αξιοποιώντας ο Ριζόπουλος συνεργάτη του, προσέγγισε την απληστία του κοσμήτορα της σχολής μου ζητώντας του την καθαίρεσή μου από Πρόεδρο του Τμήματος  μέχρι και την απόλυσή μου  από το πανεπιστήμιο. Ως αντάλλαγμα ήταν η παραχώρηση  υποτροφίας στην κόρη του αλβανού κοσμήτορα στα ελληνικά πανεπιστήμια, από τις προορισμένες υποτροφίες για τα ελληνόπουλα. Η καθαίρεσή μου από πρόεδρος ήρθε μετά την ωμή παρέμβαση του Ριζόπουλου, από κοινού με τις αρχές του Πανεπιστημίου, απειλώντας ανοιχτά και προκλητικά τους καθηγητές να μη με ψηφίσουν, στη θέση του προέδρου του Τμήματος.
Ο Ριζόπουλος δεν σταμάτησε εδώ. Εμπιστευτική επιστολή μου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το προαναφερόμενο αλισβερίσι, αλλά και την γενικότερη κατάχρηση και αγοροπωλησία των υποτροφιών, την προώθησε με προξενική μετάφραση και επίσημη συνοδευτική επιστολή, στον αλβανό κοσμήτορα… Και εκείνος στον εισαγγελέα. Μου έκανε μήνυση γιατί τον έλεγα αλβανό που πήρε υποτροφία ως Έλληνας…  Στόχος η παραδειγματική τιμωρία…. Χρειάστηκε να  παρέμβει η Γενική εισαγγελία γι΄ αυτή την ωμή παραβίαση του νόμου, ώστε  το εγχείρημα Ριζόπουλου, κοσμήτορα, πρύτανη να μη πετύχει.
Δεν έβρισκαν όμως κάτι άλλο για να πετύχουν το στόχο απόλυσής μου από το Πανεπιστήμιο και σκάρωσαν την πλαστογραφία που ανέφερα.
Στις 7 Γενάρη 2011, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση κοσμήτορα έκλεισε άκαρπη.
Στις 12.01.2012, ο Πρύτανης μου ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την απόλυση από τη δουλειά με το αιτιολογικό την πλαστογράφηση .  Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί εκδήλωση του Κόμματος των Ελλήνων ΜΕΓΑ για την επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Δερβιτσιάνη, όπου εγώ παρέδωσα τον φάκελο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το 1991, στον πρόεδρο του νεοσύστατου ελληνικού κόμματος, με την ευχή να προκόψει στο αρχικό όραμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την ίδια μέρα άτομο που κινείται ανάμεσα σε Προξενείο, Μητρόπολη, ΟΜΟΝΟΙΑ και συνεργάτης διαφόρων άλλων υπηρεσιών , δήλωσε στη Δερβιτσιάνη, ότι αυτό που έκανε ο Μπάρκας σήμερα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αύριο φεύγει οριστικά από το Πανεπιστήμιο. (!!!!)
Ήμουν έτσι και το πρώτο θύμα από τους υποστηρικτές του Κόμματος του Ελλήνων. Ο Ριζόπουλος, ήταν φλογερός υποστηρικτής του κατεστημένου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αποτελούσε  την ασπίδα και το ακόντιο υπεράσπισής του. Καμιά αντίδραση… για την απόλυσή μου.
Χ.
Μια τελευταία σήμανση. Θα ρωτήσει κανείς αν ζήτησα βοήθεια και συμπαράσταση από δικούς μας παράγοντες. Ασφαλώς  και ναι ! Το αποτέλεσμα;! Ταυτίζεται με την παροιμία «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Δεν θέλω να κάνω άλλα σχόλια. Ευγνωμονώ και αναγνωρίζω κάθε προσπάθεια στήριξης και καλής θελήσεως, η οποία είναι για μένα πολύ σημαντική, ανεξαρτήτως των δυνάμεων που κινητοποίησε ο Πρύτανης. Ωστόσο, δεν μπορώ να μη εκφράσω τη λύπη μου για τη στάση του κυρίου Πρέσβη στα Τίρανα. Όπως επίσης και ενός ατόμου Έλληνα βουλευτή σε αλβανικό κόμμα για το οποίο χρόνια στη σειρά κατανάλωσα πολλές ενέργειες επενδύοντας πολλά για να στηρίξω στο πρόσωπό του την αρχή ότι οι Έλληνες βουλευτές στα Αλβανικά Κόμματα δεν παύει να είναι Έλληνες βουλευτές. Απέδειξε στον ευεργέτη του ότι ευλόγησε τις πράξεις του Προξένου εναντίον μου για να έχει την στήριξή του και στήριξε τις αποφάσεις του δίδυμου κοσμήτορα-πρύτανη εις βάρος μου και της οικογένειας μου. 

Παναγιώτης Μπάρκας  για Βορειοηπειρώτη 30.06.2012       

16 comments:

Αθώος είπε...

Αγαπητέ Μπάρκα, μας βάζεις μονίμως στα δύσκολα.
Τοποθετήθηκα στην ανακοίνωση για τη δίκη σου που σηματοδότησε το "Δερόπολη". Να σε ρωτήσω εσένα τώρα. Εσύ είσαι η δημοσιογραφική πληροφορία στο "Δερόπολη"; Αν δεν είσαι εσύ τότε, ποιος είναι εφόσον μας λες ότι δεν υπήρχε ψυχούλα άλλη στο δικαστήριο; Ή μήπως ο ΟΑΣΕ, ή... το ίδιο προξενείο;!! Για να καταλάβουμε τι μας γίνεται....Όπως διοχέτευσε στο διαδύχτιο την είδηση το "Δερόπολη" φαίνεται ότι παινεύουν τον Γενικό πρόξενο που παρευρέθη στη δίκη Μπάρκα. Με πολύ δεξιοτεχνία όμως λένε ο Γενικός Πρόξενος πάει στη δίκη αυτού "του προδότη", αλλά κάθεται μακριά από τα δικαστήρια για τα περιουσιακά της μειονότητας....!!! Και εγώ ξανά ρωτάω: Είναι αλήθεια ότι οι της "Δερόπολη" και αυτοί που είναι από πίσω της, θέλουν πραγματικά ο Γενικός Πρόξενος να δει τα εθνικά τους αίσχη. Αν ναι να τον καλέσουν το Γενικό Πρόξενο, να είναι εκεί. Ας τον καλέσουν όπως ο Μπάρκας....
Για τα υπόλοιπα αγαπητέ μου Μπάρκα, άκου. Όσα περισσότερα πεις, τόσο λιγότερα θα σε πιστέψουν.
Τόσο το χειρότερο αν τολμήσεις και πιστέψεις στη βοήθεια κάποιου. Στο λέω εγώ. Χαίρονται! Και να εκτιμάς αυτόν που στην έφερε ανοιχτά, (Με τον φίλο σου τον Τάβο μοιάζει η φωτογραφία που κάνεις.) Καλά να πάθεις. Οι άλλοι όμως, Έλληνες παράγοντες, που λες, θα στη φέρουν πισώπλατα και βαθύτερα.
Δεν μιλάω για τα εθνικά σου πιστεύω. Ποιος ρωτάει τώρα γι΄αυτά. Κανείς δε θέλει να ξέρει για τις έρευνές σου και τα ντοκιμαντέρ σου. Ακούγεται άσχημα να μιλάς για κοινή προσφορά. Μοιάζει με ατοπία και ουτοπία. Γεια
Από τον αθώο

Ανώνυμος είπε...

Ένοχε!!!!!! τελικά τα έχεις κονομήσει η όχι. Πολύ με την ομπρέλα του πατριωτισμού προσπαθούν να καλύψουν πολλές βρομιές.

Ανώνυμος είπε...

An eixe konomisei tosa polla osa leei o Sala, ti to thelei na einai sto panepistimio. Tosa lefta dhen ta kaneis mia zoi.
Oso gia ton patriotismo, se keina poy leei ehei apolito dhikio. As kanei kati kai o dhiadhohos tou. o J.Jannis proedhrece tou ellhnikou Tmimatos 15 hronia kai dhen mporese na kanei oute to ena tou ekato toy Mparka. Ta sika, sika kai ti skafi skafi

Ανώνυμος είπε...

8.55. Δεν καταλαβαίνω τι βρωμιές πάει να καλύψει ο Μπάρκας στην προκειμένη περίπτωση.
Αν έχεις κάτι να του πεις συγκεκριμένα πες το. Είσαι πολύ μίζερος έτσι που σκέφτεσαι. Ο άνθρωπος έγραψε τρία-τέσσερα βιβλία, έγραψε ένα δράμα, άφησε ένα ντοκουμέντο. Δοκίμασε και εσύ να γράψεις κάτι και μετά άνοιξε το στόμα.
Βρόμα μυρίζεις εσύ με τον τρόπο πως μιλάς.

Κοσμήτορας είπε...

Παναγιώτη Μπάρκα, ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ.
Το διδακτωρικό σου, το είχες ''κανωνίσει'' να το πάρεις απο τους αλβανούς που κατηγορείς σήμερα!

Με ποιούς είπαμε ότι συνεργάστηκες για να πάρεις το διδακτωρικό;;;;
Άντε γειά σε σένα και στον αλβανό κοσμήτωρα που είναι και κουμπάρος σου.
Καληνύχτα Παναγώτη, αλλά δεν μασάμε τις μα@@κίες σου.

Ανώνυμος είπε...

12.22/
Διάβασε πρώτα το διδακτορικό του Μπάρκα και μετά μίλα. Αποτελεί ύμνο για τα ελληνικά γράμματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας και το πρώτο επιστημονικό τεκμήριο για τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό μας στο αλβανικό κρατικό Πανεπιστήμιο και την Αλβανική κρατική βιβλιοθήκη.
Εσύ να μιλήσεις για το διδακτορικό του Γ.Γ, που αν το τελειώσει καμιά φορά, θα το έχει κάνει με Ραμι Μεμούσι, ένα αλβανό "καθηγητή" που μιλάει για την "αλβανική Χιμάρα υπό το φως ιστορικών, γλωσσολογικών και εθνολογικών στοιχείων". Τα ίδια στοιχεία θα φέρει και ο Γ.Γ. αλλά για τη Δρόπολη.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα, πολύ κρίμα. Κουβαλούμε πάνω μας μόνο μίσος, συκοφαντίες και τίποτε εποικοδομητικό.
Δυστυχώς τον επιβεβαιώνουμε σε όλα τον Μπάρκα. Ήμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Βορειοηπειρώτη και το νερό που τρέχει εμείς θα το κατηγορήσουμε . Να το ξέρεις αυτό, αλλά μη το βάζεις κάτω!

Ανώνυμος είπε...

Panajoti Barka, eisai o kakos tou eaftou sou. Mi maw kourazeis allo. Thelloume thn hsihia mas. H patrida pethane. Tora na millas gia to Dule kai tin parea an theleis na ta paw kalla.

Ανώνυμος είπε...

Στις 12.01.2012, ο Πρύτανης μου ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την απόλυση από τη δουλειά με το αιτιολογικό την πλαστογράφηση . Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί εκδήλωση του Κόμματος των Ελλήνων ΜΕΓΑ για την επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Δερβιτσιάνη, όπου εγώ παρέδωσα τον φάκελο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το 1991, στον πρόεδρο του νεοσύστατου ελληνικού κόμματος, με την ευχή να προκόψει στο αρχικό όραμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την ίδια μέρα άτομο που κινείται ανάμεσα σε Προξενείο, Μητρόπολη, ΟΜΟΝΟΙΑ και συνεργάτης διαφόρων άλλων υπηρεσιών , δήλωσε στη Δερβιτσιάνη, ότι αυτό που έκανε ο Μπάρκας σήμερα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αύριο φεύγει οριστικά από το Πανεπιστήμιο. (!!!!)
Αυτό δεν συγκίνησε κανένα; Δηλαδή στο Ελληνικό Προξενείο, στην Ομόνοια, τη Μητρόπολη, έχουν επίσημα υιοθετήσει βαποράκια, παράγοντες υποχθόνιους, έχουν κάνει αντίληψη προγράμματος και πράξης το διαίρρε και βασίλευε;!
Ο Παναγιώτης Μπάρκας αποτελεί ανεξίτηλη αξία του Ελληνισμού, άνθρωπος της διαρκής σύγκρουσης με το κατεστημένο, όποιο κι αν είναι, κατεστημένο το οποίο επί μακράν έχει θέσει υπό ομηρία τον τόπο και τις τύχες του! Έχουμε παιδεία ενοποιημένη της Εθνικής, Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα, έχουμε λύσει το ιδιοκτησιακό, το θρησκευτικό, λειτουργεί Τμήμα Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου:! Αυτό τον αγώνα δεν έχει στο επίκεντρό της η όλη προσπάθεια Μπάρκα;!
Μια ομάδα ανθρώπων καταληψίες πολιτικού χώρου στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχουν θέσει στας ελληνικας καλένδας όλες τις διεκδικήσεις των Ελλήνων, είτε λέγονται ανθρώπινα δικαιώματα, εκπαιδευτικό, ιδιοκτησιακό κτλ. Αυτό επιδιώκουμε, αυτό θα επιμείνουμε; Να προσφέρουμε πρόνοια και περίθαλψη σε αυτούς τους αχθοφόρους;!
Δεν σας κάνει εντύπωση αυτός ο περιφερόμενος αχθοφόρος μεταξύ Προξενείου, ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Μητρόπολης, περί τίνος πρόκειται. τι ειδική ποιότητα έχει ο άνθρωπος, καταγωγή, αγωγή; Τι είναι αυτός ο άνθρωπος;! Πώς περιθάλπτεται, πώς του παρέχεται αφειδώς πρόνοια από Ελληνικούς θεσμούς; Αυτά δεν μας ανησυχούν, δεν αναρωτιώμαστε περί τίνος πρόκειται;
Ο Μπάρκας είναι μια αξία του τόπου, διαπρέπων επιστήμονας, μάχημος, αντεξουσιαστής δημοσιογράφος. Αν είναι δυνατόν ο κάθε καλαμαράς του Προξενείου να οξολοθερεύει τις αξίες για αποκλειστικά προσωπικά του πάθη;! Οι δικοί μας διανοούμενοι θα ξυπνήσουν ποτέ;! Έ, ο Ντούλες και η παρέα, με τους μηχανισμούς υποστήριξης, τα ισοπεδώσαν όλα, θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;!

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς απλά να δημοσιοποιήσεις το χαρτί του ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έργο που εκτέλεσες και το ποσό που τελικά πληρώθηκε μετά τις οποιεσδήποτε ατασθαλίες.
Ή τον κωδικό του έργου για να βρούμε τα στοιχεία.
Τότε θα σε πιστέψουμε και εμείς οι έξω από το κύκλωμα.
Αλλιώς δεν είσαι πιστευτός.

Ανώνυμος είπε...

Ο λαλίστατος καθηγητής καμία απάντηση;

Ανώνυμος είπε...

Kai tora pou sta petakse sta moutra tha moyngkotheis 4.38 kai 5.09. Tha anoikosoun ta straba tous kai osoi kanoun ton manga kai ton eksipno!?

Ανώνυμος είπε...

Όχι βέβαια. Δεν έχω κάτι με τον Μπάρκα, αλλά ας μπούμε στην ουσία του θέματος. Η απάντησή μου προς απογοήτευσή σας.

Ανώνυμος είπε...

Gia mpes loipon ti kathse ap ;ekso akoma

Ανώνυμος είπε...

Palia mou tehni koskinos kirie Barka.Ti na sou protothimitho ta tria amaksia apo ton ODY pou irthan gia tin OMONIA ke ta pires gia parti sou ke ta tria.Alithia giati se ftisan oloi ke esi nomizeis oti vrehi.(Se paratisan akoma ke afti pou tous paredoses to fakelo tis Omonias? Alithia giati?)I apandisi ine apli ke esi ti gnorizeis poli kala.Mbori na perasis pola paloukia na ginese kritis ton pandon ke na katigoris dikeos ke adikos osous den horevoun sto rithmo sou ma erhete i ora pou ke i krinondes krinonde ke kapio palouki tha haidepsi ke ton popouli sou.To thema ine aploustato.I katigoria ine gia plastografia ke apopira ikiopioisis dimosiou hrimatos.Adikima to opio ipokite ston kodika tou kinou pinikou dikeou ke den ehi oute ma oute mia politiki hria giati den sinodevi kamia politiki praksi para mono tin ipaliliki shesi dimosiou litourgou me to kratous.Pio ine to politiko aksioma aftou tou kiriou gia na mas dosi to erizma na skeftoume kapops diaforetika As afisoume ti dikeosini na krini opos olou emas tous kinous thnitous ke ton en logo kirio giati ohi? O laos mas ehi mia sofi risi pou leei Oti kamis pathis kardia mi se ponesi.Tosa hronia ehondas ena mikrofono sto heri ehis krini polous epi dikeou ke adikou.Vlepis i eksousia ine efimeri.Ehis skapsi polous lakous.Den tha epeftes se kapion mesa?

Ανώνυμος είπε...

Κάπου ο Βορειοηπειροτης χάνει τα ορια ελεγχου. τέτοια συκοφαντικά σχολια οπως το 2.14, δεν θα επρεπε να επιτραπουν ανωνυμα. Τελος αυτή εινια η πολιτικη της ιστοσελιδας. Λεω ομως κατι, οτι ο Μπαρκας δεν εσκαψε κανενοσ το λακκο. Ο Μπάρκας κυνηγησε να βαλει στο ραφι τους απαταιωνες και τους ρουφιανους κατα του ελληνισμου της Β.Ηπειρου. Αλλο αν δεν τα κατάφερε να τους ρίξει στο λακκο.
Ειναι το μονο ατομο χωρισ εξουσια που τον φοβαστε τοσο πολυ και το μονο που δεχεται τοση λασπη. το μονο για το οποίοσερνεται αδικως στα δικαστηρια γιατι καποιος ειναι και οι ομογενεις χαιρονται.... Τι να πω;! Ο θεος να σας συγψρεσει ανεξαρτητως αν εσεις πιστευεται οτι κι αυτόν τον εξαγοράσατε

Δημοσίευση σχολίου