Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πως παρουσίασε η αλβανική τηλεόραση την απογραφή της «Ομόνοιας» (βίντεο)


Η απογραφή πληθυσμού που αναμένεται να οργάνωση η «Ομόνοια» που απείχε και δεν αναγνωρίζει την τελευταία απογραφή στην Αλβανία, ήταν σήμερα (03/07/2012) ένα από το τρία κύρια θέματα του δελτίου ειδήσεων του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού στην Αλβανίας “Top Channel”. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος Βασίλης Μπολάνος, εξήγησε τους λόγους που η οργάνωση έξανε έκκληση στην ελληνική μειονότητα για αποχή στην απογραφή του 2001  και τους λόγους που πήραν αυτή την απόφαση.

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές το Top Channel, είπε πως είναι δικαίωμα κάθε φορέα να συγκέντρωση δικά του στοιχεία αλλά δεν έχουν καμία νομική αξία καθώς το κράτος αναγνωρίζει μόνο τα επίσημα κρατικά στοιχεία. Υπενθυμίζουμε πως η αρμόδια στατιστική υπηρεσία, ένα χρόνο μετα την απογραφή του 2011, δεν ανακοίνωσε τα «επίμαχα» αποτελέσματα που αφορούν τις εθνικές μειονότητες.
Άμεση ήταν η αντίδραση και του εκπροσώπου του τσάμηκου κόμματος του PDIU που κατέταξε την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ στα αντιαλβανικά κέντρα που ενοχλήθηκαν από τις ρυθμίσεις που έγιναν στο νόμο για την απογραφή με πρόταση του κόμματός τους.  

Δείτε το βίντεο 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου