Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Γκεοργκιεφσκι: Το κράτος των Σκοπίων παραποιεί την ιστορία και κλέβει από την ιστορία των γειτόνων


Τι λένε οι αλβανοί  για τις δηλώσεις του πρώην προθυποργού της ΦΥΡΟΜ
Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι συνεχίζει να  διαταράσσει τη κοινή γνώμη  του κράτους, με τις τις αμφιλεγόμενες απόψεις του, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:

 Χθες, έγινε η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του και δήλωσε ότι το κράτος των Σκοπίων παραποιεί την ιστορία  και κλέβει από την ιστορία των γειτόνων.
«Σήμερα η σλαβική κοινωνία των Σκοπίων βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε βομβαρδιστεί με ντοκιμαντέρ, όπου βλέπαμε ψεύτικους ήρωες, εκδίδονταν βιβλία με πλαστές ιστορίες που βασίζονταν σε πλαστά γεγονότα. Στην αυτοβιογραφία μου αυτά δεν περιλαμβάνονται» είπε ο Γκεοργκιέφσκι.


Σλαβική εθνικιστική πολιτική από την ίδρυση του κράτους

Οι Αλβανοί Ιστορικοί  του κράτους των Σκοπίων συμφωνούν με τις απόψεις του Γκεοργκιέφσκι και επισημαίνουν την σλαβική εθνικιστική πολιτική που διακατέχεται το κράτος αυτό από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

«Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γκεοργκιέφσκι αντικατοπτρίζει σαφώς  τους ασυμβίβαστους φορείς χάραξης της πολιτικής του κράτους από την ίδρυσή του  στη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί που χρησιμοποίησαν υπερβολικό εθνικισμό και με δηλώσεις τους επιτίθονταν πάντοτε κατά του αλβανικού πολιτισμού, της ιστορίας και τις παραδόσεις των Αλβανών», δήλωσε ο  Σκεντέρ  Ισένι, ερευνητής στο Ινστιτούτο για τον Πολιτισμό και την Πνευματική Κληρονομιά των Αλβανών.

Ποτέ δε συμμάχησε με αλβανικά κόμματα

«Το χειρότερο πράγμα που έκανε ο Γκεοργκιέφσκι είναι ότι συνέβαλε στη δημιουργία του κατακερματισμού της πολιτικής που δεν συμβάλλει  στη σταθερότητα της χώρας. 

Τώρα ο πρώην πρωθυπουργός άλλαξε άποψη, αλλά εκείνη την εποχή δεν προσπάθησε να κάνει συμμαχία με τα αλβανικά κόμματα και τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του», δήλωσε ο Ασάνι.

Οι Σλάβοι θέλουν να γίνουν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων

Ο ιστορικός, εξάλλου, Νέμπι Ντερβίσι έχει παρόμοιες απόψεις. Επιπρόσθετα ισχυρίστηκε ότι οι Σλάβοι προσπαθούν να αλλάξουν το σλαβικό ‘δέρμα τους’ και να το κάνουν ‘μακεδονικό’ να αποκτήσουν, δηλαδή, μια αρχαία ταυτότητα, ειδικά στη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών.

«Τι πιστεύει αλήθεια ο πρώην πρωθυπουργός  κ. Γκεοργκιέφσκι που οι Σλάβοι των Σκοπίων προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να αποποιηθούν τη σλαβική ταυτότητά τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ‘μακεδονική’ ταυτότητα;», ρώτησε ο Ντερβίσι.
--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου