Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Καλά είναι τα αεροπλάνα κ. Τσίπα αλλά εμείς δεν έχουμε νερό να πιούμε ...


Επιστολή αναγνώστη
Με αφορμή την ανάρτηση μας για τη γραμμή Αγίων Σαράντα – Ιταλία με υδροπλάνα (εδώ), κάτοικος της πόλης των Αγίων Σαράντα, μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:
Από την περίοδο που άνοιξε η τουριστική σεζόν και η πόλης των Αγ. Σαράντα, δεν συντηρεί μόνο τους κατοίκους της με πόσιμο νερό αλλά και τους δεκάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη της Αλβανίας,  για πολλές συνοικίες και πολυκατοικίες το νερό λέγεται νεράκι.
Θα πεις πως και καθ’ όλη την περίοδο της χρονιάς το νερό έρχεται με ωράριο, από μία έως δύο ώρες, το πολύ, την ημέρα, αλλά τουλάχιστον είχε κάποια σχετική πίεση και γέμιζαν τα ντεπόζιτα,
που βρίσκονται με εκατοντάδες απάνω στις πολυκατοικίες. Τώρα, που πρέπει να εφοδιαστούν κατ’ αρχάς τα ξενοδοχεία- έναντι αμοιβής σε αυτούς που είναι οι κλειδοκράτορες των υδροσωλήνων – να ποτιστούν τα δέντρα και τα λουλούδια στους ανθόκηπους, να πλυθούν οι δρόμοι και τα αμάξια από τις σκόνες, δεν περισσεύει για τον απλό πολίτη που θέλει μόνον να πιει και να κάνει ένα μπάνιο στις καυτερές αυτές μέρες.
Ο εκάστοτε δήμαρχος, στις προεκλογικές του δηλώσεις τόνιζε μεγαλόφωνος πως θα εξασφάλιζε το πόσιμο νερό σε 24η βάση. Πίστευε ο κακομοίρης ο πολίτης και ήλπιζε στον από μηχανή θεό. Ερχόμενοι στην εξουσία ξεχνούν τα υποσχόμενα και το γουδί το γουδοχέρι. Πάλι η πόλης με ωράριο και το καλοκαίρι με το σταγονόμετρο.
«Να ντραπούν λίγο, ακούς να λένε πολλοί πολίτες. Η Μπίστρισσα χύνεται στη θάλασσα κι εμείς νερό δεν έχουμε. Να πάρουν παράδειγμα από τον Ζήσο το Λούτση που εφοδίασε την επαρχία του πραγματικά με νερό 24ης βάσης». «Το ‘χε ναρθεί ο γαμπρός μου από την Κύπρο καμιά εβδομάδα, αλλά που νάρθει χωρίς νερό», σου λέει ο άλλος κι ο άλλος πάλι τα δικά του.
Βάλτε κοινές υδραντλίες στην πολυκατοικία, λέει ο διευθυντής της επιχείρησης, από την Πήλιουρη. Όχι, κύριε διευθυντή, αν αξίζεις να είσαι κάτι τέτοιος, δεν αυτή η λύση.
Τοιχοκόλλησε το Δημαρχείο στην πόλη αφίσες για την μη σπατάλη του νερού. Η σπατάλη συνεχίζεται περισσότερο. Ποιος το ελέγχει ή μάλλον ποιον τιμώρησαν για την σπατάλη αυτή; Φυσικά κανέναν.
Καλά είναι τα υδροπλάνα, και η εσωτερική αστική συγκοινωνία, κύριε δήμαρχε, αλλά ο τουρίστας και κυρίως ο πολίτης που ζει καθημερινά στην πόλη αυτή, χρειάζεται το πόσιμο νερό. Το κυριότερο αγαθό.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ti Tsipas , ti Tsipras.

Ti Lozani, ti kozani diladi.

Ανώνυμος είπε...

to simbulio ti dhimarhias ajion Saranda apofasizi ehi ,i tha ehi nero i poli mas ,oso jia ton Dhimarho prospathi qe kani polla praghamata jia to kalo tu politi stin poli mas.Kalla ine na ta blepume qe na ta leme .na ta pite tu QESKU QE TU ILIRI JELLADHOQEFALLU ,na praksun simfona me to nomo jia to kallo tu politi ,ohi simfona to simferonda tus.

Δημοσίευση σχολίου