Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τέλος η νυχτερινή διασκέδαση στους Αγίους Σαράντα


Μετέωρη η συναυλία των "Master Tempo"
Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των νυκτερινών καλοκαιρινών μαγαζιών στους Αγίους Σαράντα, μετά την απόφαση των αλβανικών αρχών να εφαρμόσουν το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, η κοινή ησυχία αρχίζει στις 11 το βράδυ.  Ο νόμος ίσχυε από πριν αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονταν κάνοντας μάλιστα τη ζωή των κατοίκων δύσκολη καθώς τα πολλά καλοκαιρινά μπαράκια στις παραλίες των Αγίων Σαράντα, συναγωνίζονταν εκτός των άλλων και στα ντεσιμπέλ, μέχρι τις πρωινές ώρες.
 
Οι πολλές αντιδράσεις των κατοίκων έφτασαν μέχρι τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο Μπερίσα, με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει,  κάλεσε όλους τους διοικητές της αστυνομίας και τους διαμήνυσε πως «με τον πρώτο κάτοικο που θα διαμαρτύρεται για έντονη μουσική, το επόμενο λεπτό θα απολύεται ο διοικητής της περιοχής».  Μετά από διαπραγματεύσεις οι καταστηματάρχες, κατάφεραν να παρατείνουν το ωράριο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, αφού τους διαβεβαίωσαν πρώτα και οι ίδιοι ότι θα σεβαστούν το ωράριο.  Σε κάθε περίπτωση, οι διοικητές δε το ρισκάρουν να διακινδυνεύσουν τη θέση τους και στέλνουν κάθε βράδυ από 5-6 αστυνομικούς σε κάθε μαγαζί.
Για τους 5-6 ιδιοκτήτες των νυχτερινών μαγαζιών στους Αγίους Σαράντα (από τους οποίους οι 3 είναι έλληνες), το μέτρο αυτό είναι καταστροφικό γιατί η λειτουργία τους άρχιζε ουσιαστικά μετά τις 12.  Τα μαγαζιά αυτά αποτελούσαν πόλο έλξης για τη νεολαία. Στα μαγαζιά αυτά πέρασαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Αλβανία, με αποκορύφωμα τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη (εδώ). Σε ένα από αυτά τα μαγαζιά την ερχόμενη Τετάρτη θα εμφανιστούν οι “MASTER TEMPO” αλλά δεν έγινε ακόμα γνωστό αν η συναυλία θα γίνει νωρίτερα ή αν θα δοθεί ειδική άδεια.

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

aderfia min sas noiazei tipota...sas perimenoume sto EDEM club stin livadhia gia na perasete teloia gia ena trelo trelo kalokairi me ta disibel sto full...EDEM CLUB sas perimenoume....al pandos

efipposefippos@yahoo.com είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΙΣΑ!
Αν κάποιοι θεωρούν σωστό να αποδομούν μια Κοινωνία με ντεσιμπέλ, πρέζα και ό,τι άλλο μπορεί να σέρνεται μέσα στα γνωστά στέκια του εγκλήματος και της διαφθοράς ας βρουν άλλο τρόπο κονόμας και ας αφήσουν καθαρές τις Κοινωνίες οι οποίες ήδη είναι σε πολύ κακή κατάσταση με σοβα΄ρότατα προβλήματα που δεν λύνονται με φραπεδιά και καναπέ αλλά με σκληρή δουλειά, μόρφωση και άθληση.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

τελη θανατοσ εκτοσ απο που τουσ πρεζεμπορουσ και στουσ αρχαιοκαπηλουσ

μαριλου είπε...

πισω απο αυτα τα ντεσιμπελ φιλε μου που ενοχλουν εσενα κρυβονται χιλιαδες οικογενειες που ζουν απο αυτα τα μαγαζια..και δεν σου μιλαω για τους ιδιοκτητες που ουτο σι αλλος εχουν μεγαλο κερδος αλλα για τους εργαζομενουσ που λογο αυτου του νομου θα χασουν την δουλεια τους..κ μην ξεχνασ πως ο ανθρωπος χρειαζεται να παει σε αυτα τα μαγαζια για να ξεφυγει λιγο απο την βαρετη καθημερινοτητα του

ΣΟΠΙΚΙ είπε...

to edem clab einai apo ta kalytera.....lybadia gia panta...

Δημοσίευση σχολίου