Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το ΕΕΜΜ- MEGA, καταγγέλλει εθνικιστικές επιθέσεις στη Λύβενα και στο Κώσταρι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικάζουμε τον εθνικισμό που εκδηλώνεται στις κρατικές υπηρεσίες


Το Κόμμα των Ελλήνων εκφράζει για μία ακόμη φορά την έντονη ανησυχία του για την  λοξοδρόμηση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις αρχές του και την επίδοση τους σε έναν ανιστόρητο, άγριο και επικίνδυνο εθνικισμό. Ένας εθνικισμός που στηρίζεται - αν όχι εξ’ ολοκλήρου - εν μέρη στον ανθελληνισμό, όπως ήταν φυσικό θα είχε τον αντίκτυπο του και στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Είμαστε μάρτυρες καθημερινών περιστατικών όπου συμπατριώτες μας έπεσαν θύματα διακρίσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες, λόγω της εθνικής τους καταγωγής.
 - Η μανιώδης επίθεση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών κατά των κατοίκων της Λύβενας που προσπαθούν να προστατεύσουν το χωριό τους από την οικολογική καταστροφή, δεν καταλύει μόνο την έννοια του κράτους δικαίου αλλά αποδεικνύει και τον ανθελληνισμό που φώλιασε μέσα στις  προαναφερόμενες αρχές αφού απευθυνόμενοι στους κατοίκους του ελληνικού μειονοτικού χωριού Λύβενα τους έλεγαν πως «αν δε σας αρέσει εδώ να πάτε στην Ελλάδα».

- Στο χωριό Κώσταρι, η χρόνια διαμάχη των κατοίκων με τους καταπατητές των λιβαδιών τους δεν περιορίζεται μόνο στις διεφθαρμένες δικαστικές αίθουσες της Αλβανίας. Οι πλαστογράφοι - ψευτοϊδιοκτήτες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους με ριπές από πυροβόλα όπλα από το βουνό με κατεύθυνση προς το ελληνικό μειονοτικό χωριό. Όταν ο πρόεδρος του Κώσταρι Σταύρος Τσέκος θέλησε να ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας  του Δελβίνου, τα όργανα της τάξης κάλεσαν τον καταπατητή των περιουσιών του χωριού Kastriot Meta για να χειροδικήσει εναντίον του μέσα στο διοικητήριο και οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν τον συνέλαβε αλλά  συμπεριφέρονταν σαν να ήταν υπάλληλοι του. Ο προϊστάμενος εγκλημάτων τον... παρακάλεσε (!!!) να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους λέγοντας του ακόμα πως «αν ήθελες να καθαρίσειςμόνος σου, θα σκότωνες πέντε-έξι και εμείς τώρα θα περισυλλέγαμε τα πτώματα»...

Τα δύο προαναφερόμενα περιστατικά και πολλά άλλα δεν είναι άσχετα με τον ανθελληνικό εθνικισμό που κατέκλεισε τον κάθε δημόσιο χώρο, από τον μικρότερο μέχρι τον ανώτερο.

Η πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι μονόδρομος για την Αλβανία, αυτές οι πρακτικές όμως το μόνο που κάνουν είναι να μας γυρίζουν πολύ πίσω.
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι το πιο νομοταγές τμήμα του αλβανικού κράτους και όχι μόνο δεν αποτέλεσε πρόβλημα αλλά ήταν και συνεχίζει να είναι παράγοντας συμβίωσης, ανάπτυξης και ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Κάνουμε έκκληση στην αλβανική κυβέρνηση, στην μητέρα Ελλάδα, στους εκπροσώπους ξένων χωρών και διεθνών φορέων στα Τίρανα και στην υγιώς σκεπτόμενη αλβανική κοινωνία να προβάλουν αντίσταση στον μαύρο ολοκληρωτισμό που όπως φαίνεται θέλει να διαδεχτεί τον κόκκινο του Ενβερ Χότζα.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Άγιοι Σαράντα 14.12.2012

 http://www.mega-eemm.com

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ta parapona sa ston Ksera,to Barka,ti Bezani to Mitsio to Llutsi,to Natsioke ola ta protopalikara sas.Esis iste stin kivernisi kirioi tou Mega.O kirios Kseras ke i kiria Bezani den mas legane pos o Berisa ehi eksasfalisi ola ta dikeomata stin eliniki mionotita.Apo pion zitate ta resta tora den katalaveno.Ti ipokrisia ke kstsiposia ine afti.

Ανώνυμος είπε...

Ehoun hasi ta avga ke ta paskalia eki sto Mega.Den kseri to deksi pou paoi to aristero.Ehoun hasi telios tin psihremia tous giati i gafes pou ehoun kani ine megales ke tora den simazevounde me tipota.To na milate peri anemon ke idhaton ke na kseftilizeste telios tha itan pio fronimo na zitisete mia signomi ke na pate sto spitaki sas prin kanete megaliteri zimia.Pedia den to katehete to anthlima.Den ine ndropi na anagnorizis ta lathi sou ke na pigenis sto spitaki sou.Aplos hriazete tolmi ke tharos ta opia sas lipoun pandelos.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τους νταβατζήδες επαγγελματίες λασπολόγους! Τι σχέση έχουν η Μπεζιάνη, ο Ξέρρας, ο Νάτσιος και ο Μπάρκας με το Μεγκα; απολύτως καμία!
Περί ανέμων και υδάτων τα περιστατικά σε Λύβενα και Κώσταρι; αλήθεια ρε παλικάρια ξέρετε που πέφτουν αυτά τα χωριά. Αλλά βέβαια θίχτηκαν οι ρουφιάνοι του Ντούλε, των μπέηδων και των Παπαγιάννηδων και έπιασαν δουλειά. Το ΜΕΓΚΑ ήρθε και θα στείλει σπίτι του όλους τους νταβατζήδες της Βορείου Ηπείρου που δεν έδωσαν κανέναν αγώνα για τον τόπο και τον έθαψαν τελείως.

Ανώνυμος είπε...

Oso ke na prospathite na kriftite piso apo to dahtilo sas an ehoun shesi i ohi o Barkas o Kseras i Bezani o Loutsis ke ta lipa protopalikara tou Sali me to Mega to apodiknioun ta gegonota ke ohi ta logia.Tha sas parapempso mono se merikes fotografies pou ine anartimenes se ola ta vorioipirotika sait kata tin episkepsi tou Nikolas Geits sta grafia tou Mega sta Sofratika (Eksipna pedia feneste den tha diskoleftite na tis vrite)Mia ikona ine hilies leksis.Mi kseftilizeste pio poli.Tis adies gia ta latomia tis dini to ipourgio perivalondos dld i kivernisi tou Loutsi tou Barka tou Mitsiou tou Natsiou tou Ksera klp sahanoglifton sas ke ohi i Omonia.Kitakste ton eafto sas ston kathrefti lipon kale mou kirie ke mountzoste ton.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 12:10. Δεν έχω καμιά πολιτική σχέση με το MEGA, όπως δεν έχω εδώ και κάποια χρόνια ούτε με το ΚΕΑΔ. Η μόνη μου σχέση στην πολιτική στάση μου έχει να κάνει με την Ομόνοια. Κάποτε ήμουν στελεχός της, σήμερα απλό μέλος της. Άλλο τόσο έχω σχέση με λατομεία. Τις άδειες για τα λατομεία, τις δίνει αλήθεια το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ με το λατομείο της Λίβηνας; Για να καλύψεις το άλλο λατομείο που θεμελιώνεται στη Βάνιστα, είτε καλύτερα ανάμεσα Γοραντζή και Βάνιστα; Εκεί βράζει αυτές τις μέρες η κατάσταση και κάποια παλικάρια της κλίκας του ΚΕΑΔ έχασαν τον ύπνο τους. Δεν χρειάζεται καθρέφτης για να τα δεις αυτά. Πέρασε και πιες έναν καφέ στο "Καλημέρα" και θα μάθεις και τα ονόματα των αφεντικών που πήραν την άδεια για το λατομείο.

Ανώνυμος είπε...

ρε συ 12:10 για ποιες φωτογραφίες μας λές τωρα πριν δυο χρόνια; άντε τράβα δες ρε κόπανε τις φωτογραφίες πριν 10 μήνες στο συνέδριο σας στα Τίρανα με το Ράμα, την Τοπάλι και τον Κίτσο Μουστάκι και άντε βγάλτε το σκασμό σκατογλύφτες όλων των αλβανικών παρατάξεων. Τα χαιρετίσματα στο Durim Bajo μην ξεχάσεις που τον βγάλατε πρόεδρο στην ΕΥΔΑΠ των Αγίων Σαράντα.

Ανώνυμος είπε...

Ρe si 12:10 Sta sinedria pangosmios se ola ta meri tu kosmu o politikos politizmos epivali na proskalis ola ta komata apo olo to politiko fasma.
Tora an esis iste toso ma toso ikani pu mberdhevete ta sovrako me ti gravata den sas fteei kanis.Pandos i elipsi psihremias ine poli kakos simvulos pistepste me.Den sas fteei kanis eki sto Mega moni sas ta kanate thalasa.Apla ke katanoita mbleksate sta dihtia tu Berisa gia na vgalete kana frango ke sas ekane kuluvahato.Psihremia pedia opos strosate tha kimithite toso apla.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί MEGAλοι, μην σας κακοφαίνετε, αλλά τα κάνατε σκατά. Απ' όλους τους ανθρώπους "του Μπερίσα" κρατήσατε μέσα τον πιο άχρηστο, το Θωμά το Μήτσιο. Είναι μέλος του Προεδρείου του MEGA. Συντοχρόνως, βγαίνει στα κεντρικά αλβανικά ΜΜΕ και μεριμνει να τονίζει ότι δεν εκπροσωπεί κανένα πολιτικό φορέα. Ντρέπεται να πει ότι εκπροσωπεί το MEGA. Θέτω το εύλογο ερώτημα: Ποιο είναι το μέλλον αυτού του κόμματος όταν το μέλος του προεδρείου του ντρέπεται να δηλώσει την κομματική ιδιότητά του;

Ευλογητός

Ανώνυμος είπε...

18 Δεκεμβρίου 2012 3:00 π.μ.
thelw ANTIKOIMENIKA NA MOU KANEIS TH SUGRISH TWN 2 VIDEO.
na se vohthisw pagwse to video auto sto 1.16 http://www.youtube.com/watch?v=HKrO2GfhrMI
kai auto http://www.youtube.com/watch?v=b9BubAIoC_o apla des to....
twra an vlepoume ta idia oi diaforetika pragmata den kserw perimenw apanthsh

Ανώνυμος είπε...

να δείτε αλλα μελόι οι οποιοι έχουν πουλήσει την περίσσια μας και το παίζουν πατριώτες . αυτό το κόμμα είναι σκέτη μπόχα

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση ότι και το MEGA, ακολουθεί την ίδια τακτική με το ΚΕΑΔ. Κανένα από τα στελέχη του ΚΕΑΔ δεν βγαίνει επώνυμα να πει την άποψή του. Το ίδιο κάνει και το MEGA. Μα πώς θα περιμένετε να σας ψηφίσει ο κοσμάκης, μώρε τυφλοκούταβα, όταν δεν σας είδε ποτέ να πάρετε επίσημη θέση για κάποιο θέμα, γράφοντας ο καθένας το όνομά σας. Μετά μας λέτε ότι πήρατε λίγους ψήφους. Μα ο κοσμάκης ψηφίζει επώνυμους όχι ανώνυμους. Μας έχετε ζαλίσει κατά καιρούς να κοινοποιείται τη θέση που έχει ο καθένας στο ένα ή το άλλο σχήμα. Κανένας σας όμως δεν εξέφρασε ποτέ μια άποψη. Θυμάμαι παλιά ο0νόματα της Ομόνοιας που έγραφαν με το όνομά τους: Ανδρέας Ζαρμπαλάς, Πέτρος Μπερέτης, Παναγιώτης Μπάρκας, Γιάννης Γιάννης, Ορφέας Μπέτσης, Δημήτρης Κίκης, Θεόδωρος Μπεζιάνης, Βασίλης Τσιάκος, Λάμπης Γκιάτης, Βασίλης Μπιλιέρος, Σωκράτης Καλυβόπουλος, Κώστας Μακαριάδης, Θωμάς Μήτσιος, Ζήσος Λούτσης, Δημήτρης Τσάκας, Μιχάλης Νάτσιος, Χριστάκης Τζιας, κ.α. Σήμερα οι Κεαδίτες και οι Megaloi, δεν έχουν όνομα. Χάσαμε το όνομά μας, όπλοι μαζί και ο καθένας χώρια. Περάσαμε στη ανωνυμία. Κι εγώ μαζί σας! Ευλογητός.

Δημοσίευση σχολίου