Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η Περιφέρεια Αυλώνας τίμησε προσωπικότητες των νομών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου



Τέσσερεις έλληνες μεταξύ των βραβευμένων
Του Βαγγέλη Παπαχρήστου
Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Βουθρωτό», της πόλης των Αγ. Σαράντα, παρουσία και του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου κ. Νικόλαου Κοτροκόη, πρόεδρων κομμάτων  και άλλων ιθυνόντων του νομού, από τον Περιφερειάρχη των Αγ. Σαράντα Γιώργο Μάνο, έγινε η τελετή απονομής «Πιστοποιητικών Ευγνωμοσύνης»  σε μια πλειάδα προσωπικοτήτων και διανοουμένων για τους νομούς Αγ. Σαράντα και Δελβίνου, μετά θανάτου και εν ζωής, τέσσερις εκ των οποίων Βορειοηπειρώτες.

Πιστοποιητικό Ευγνωμοσύνης απονεμήθηκε και στον τέως Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας, Σωτήρη Κυριαζάτη με το δικαιολογητικό: «Σε ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για την διακριτική συμβολή στην ίδρυση αντιπροσωπευτικών θεσμών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη διάρκεια δημοκρατικών εξελίξεων στην Περιφέρεια των Αγ. Σαράντα, μετά τα έτη 1990, όπως και για την καλλιέργεια πνοής συμβίωσης σε μια εποχή με περιφερειακό, εθνικό, μορφωτικό και θρησκευτικό αντιπερισπασμό».
Απονεμήθηκαν ακόμα στον εκλιπόντα γιατρό, παιδίατρο, Νίκο Ζαρμπαλά, (μετά θανάτου) τον αρχαιολόγο δόκτωρα Δημήτρη Τσιόντη, στον διοργανωτή του σκαουτισμού στο νομό των Αγ. Σαράντα Γιάννη Μπιλέρο, στο γιατρό Σκεντέρ Μπαϊράμι, τον ηθοποιό Αναστάσιο Νίκα και άλλους.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ο σκαουτισμός είναι φιλοσοφικό-θρησκευτικό κίνημα (βλ ταοϊσμός), πολιτική φιλοσοφία (βλ. μαοϊσμός), ή λέξη που ευήυρατε εσείς ως συνώνυμη του προσκοπισμός?

Δημοσίευση σχολίου