Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΟΝΟΙΑ: Καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη προβοκάτσια με τα αποτελέσματα της δήθεν Γενικής Απογραφής Πληθυσμού.

Παρατείνεται η διαδικασία Καταγραφής Βορειοηπειρωτών
Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της Γενικής Απογραφής 2011 απ’ τη Στατιστική Αρχή της Αλβανίας επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας ότι πρόκειται για τεχνητά στοιχεία τα οποία καταρτίστηκαν χωρίς πραγματική συλλογή.
Ευκαιρίας δοθείσης να επισημάνουμε άλλη μια φορά ότι σε ότι αφορά το περιεχόμενο τους μας αφήνει αδιάφορους. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα συμμεριζόμενη την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απείχε απ’ τη διαδικασία σε ποσοστά που ξεπερνούν το 90%. 

Κατόπιν τούτου απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου τη διαδικασία και παραμένουμε στην απαίτηση εφαρμογής μια κρατικής διαδικασίας που θα στοχεύσει ακριβώς την απογραφή των μελών των μειονοτήτων και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση της κοινωνίας στην Αλβανία.
Εν τούτοις όμως καταγγέλλουμε άλλη μια φορά την κραυγαλέα προβοκάτσια που επιχειρείται εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, των άλλων μειονοτήτων και της Ορθοδόξου Κοινότητας στη χώρα.
Φαίνεται πως κάποιοι κύκλοι δεν αρκούνται στην εθνικιστική ρητορική την οποία καταγγέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προχωρούν σε πρακτικές στατιστικής συρρίκνωσης έχοντας στο πίσω μέρος του εγκεφάλου και τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων που πρέπει να εφαρμόσουν για τις μειονότητες και τις θρησκευτικές κοινότητες. Δεν θα περάσουν όμως διότι δεν αρμόζουν με το προαπαιτούμενο ειλικρινούς και εποικοδομητικής συμπεριφοράς που επιβάλει η διαδικασία ένταξης στην  Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ως ΟΜΟΝΟΙΑ παραμένουμε στη θέση μας όπως επισημαίνεται και στην Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι σε ότι αφορά τα μεγέθη και τη γεωγραφία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας καθώς και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση η διαδικασία είναι άκυρη και δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ούτε απ’ τη Κυβέρνηση και ούτε από τους διεθνείς οργανισμούς.
Η διαδικασία Καταγραφής των Μελών της ΕΕΜ που διενεργείται αυτό το διάστημα απ’ την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει παραμέτρους ουσιαστικά διαφορετικά απ’ τα χαλκευμένα, προπαρασκευασμένα και κάλπικα στοιχεία της Κρατικής Απογραφής. 

Αγ. Σαράντα, στις 13 Δεκεμβρίου 2012

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι της Ομόνοιας, αφήστε τις πολτικές προχειρότητες με ανούσιες ανακοινώσεις στο Βορειοηπειρώτη και στο Δερόπολη. Σήμερα η Ομόνοια θα έπρεπε να έδινε συνέντευξη τύπου στα Τίρανα όπου θα καλούσε τις ξένες πρεσβείες και τους διεθνείς οργανισμούς που εδρεύουν στα Τίρανα. Το ξέρουμε ότι, αύριο Παρασκευή, θα βγει ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και θα καπελώσει την Ομόνοια με τη "σκληρή" του δήλωση για το δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρώπη που ανακόπτεται από τέτοιες ενέργειες ωμής παραβίασης των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων. Θα βγει και το MEGA για να κάνει το ίδιο. Μη γιελιόμαστε! Αν δεν ξαναβγεί η Ομόνοια μπροστά, τίποτε δεν είναι σε καλό δρόμο. Τα δύο αυτά σχήματα, ΚΕΑΔ και MEGA, αποδεικνύονται νεκροθάφτες της εθνικής μας υπόθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί «εκπρόσωποι» μας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μην παίζεται με τον πόνο του έλληνα βορειοηπειρώτη. Η απογραφή είναι δική μας, αλλά πρώτα από όλα δική σας κατάντια. Αλήθεια δεν το πιστεύω αν είστε στα σοβαρά οργάνωση των ελλήνων βορειοηπειρωτών. Στην ιστοσελίδα που έχετε δεν βλέπω κανένα θέμα. Ούτε ενημέρωση. Ούτε υποθέσεις που να ασχολείστε. Μήπως εκπροσωπείτε κάποιους άλλους???. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν εκπροσωπείτε εμάς. Θέλω να θέσω τα παράπονα μου. Δεν γνωρίζω αν έχετε γραφεία στην Βόρειο Ήπειρο και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας. Ήθελα να έρθω σε κάποιο γραφείο σας στο Φίερι, από πού κατάγομαι αλλά δεν το βρήκα. Έψαξα με κάποιους γνωστούς μου και σε ιστοσελίδες αλλά δεν το βρήκα πάλι? Μπορείτε να αναρτήσετε παρακαλώ τις φωτογραφίες και τις διευθύνσεις σας στο «Βορειοηπειρώτη»? Ούτε την κεντρική έδρα στους Αγ. Σαράντα δεν την εντόπισα? Η απογραφή δεν είναι καραμέλα για να την πιπιλάτε.
Ας σοβαρευτούμε. Η απογραφή δεν γίνεται με λόγια σε κλειστό μπαράκι. Αλλά πάλι δεν ξέρω αν είστε αλήθεια μια αληθινή Ομόνοια των βορειοηπειρωτών? Αν είστε δείξτε μας ποιοι είστε και πως λειτουργείτε? Υπάρχει απολογισμός? Πως γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων? Πόσοι ψηφίζουν? Ποιες είναι οι θέσεις σας? Έχετε επαφή με τη βάση των βορειοηπειρωτών? Συμπαραστέκεστε στα προβλήματα τους? Θα έρθει ποτέ η δημοκρατία σε αυτή την οργάνωση? Θα υπάρξει μαζική συσπείρωση των βορειοηπειρωτών? Ή θα δίνεται άδεια από τον κ. Μπολάνο, ή τον Ντούλε, ποιοι θα μπαίνουν στο μπαράκι για να ψηφίζουν τους εκπροσώπους? Αλήθεια υπάρχει «πόθεν έσχες» για τους αρχηγούς?
Παρακαλώ πρέπει να αλλάξουν όλα και μετά πάμε για απογραφή.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Με νέο καταστατικό και εκπροσώπους, μετά από μαζική συσπείρωση και δημοκρατικές αρχές. Αν γίνουν ριζικές αλλαγές τότε πιστεύω ότι και τα ψευτοκουμμούνια και τα φιλοαλβανάκια και τα γλυφτάκια θα ψηφίζουν μόνο ΟΜΟΝΟΙΑ.
Νικόλαος ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρα, πλάστους!

Δημοσίευση σχολίου