Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων αρνείται να υπακούσει στην υπουργική εγκύκλιου για αναστολή χορήγησης υπηκοότητας σε αλλοδαπούς



Έξι αιρετοί αντιδρούν σε διατάξεις του Υπ. Εσωτερικών

• Στους έξι… αντάρτες δημάρχους, που θεωρούν ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για «πάγωμα» της ιθαγένειας παραβιάζει την αρχή της νομιμότητας για αναστολή διαδικασιών κτήσης της «ενόψει προσεχούς δημοσίευσης αποφάσεων ΣτΕ», συγκαταλέγεται και ο Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, που προφανώς θεωρεί ότι έλυσε όλα τ’ άλλα προβλήματα στα Γιάννινα, όπως αυτό με τα σκουπίδια ή με τις λακκούβες στους δρόμους, υπογράφει την δήλωση αντίδρασης, μαζί με άλλους πέντε δημάρχους.
Πρόκειται για την γνωστή… συντροφία, στην οποία συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Τι τονίζουν…
Όπως δηλώνουν οι «έξι», οι Δήμοι αδυνατούν να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, που παραγγέλλει, πριν από τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, τη μη τήρηση του εν λόγω νόμου. Για το λόγο αυτό, οι Δήμοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τη διαδικασία απονομής της ιθαγένειας, νομιμοποιώντας και άλλους αλλοδαπούς, σύμφωνα όπως ισχυρίζονται με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή με την αρχή της νομιμότητας.
«Αναστολή δεν νοείται επί νόμων παρά μόνον επί διοικητικών πράξεων, και εκείνων μόνον αν έχει εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση αναστολής. Ακόμη και η ίδια η απόφαση του ΣτΕ, αφού φυσικά εκδοθεί και δημοσιευτεί κατά το νόμιμο τρόπο και τύπο, δεν θα μπορούσε να επιφέρει αυτομάτως αναστολή ισχύος ή εφαρμογής νόμου, παρά μόνον ακυρότητα των συγκεκριμένων διοικητικών πράξεων που καταλαμβάνονται από το δεδικασμένο της» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.
• Βλέπετε, οι 6 δήμαρχοι επιχειρούν να υποκαταστήσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και πρωτίστως της Κυβέρνησης με… αντίσταση και ανυπακοή!..

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

πολλοί μέχρι τώρα έιχαν πρόβλημα με την ιθαγένεια αλλά γιατί ενώ η απόφαση είναι για αλλοδαπούς δεν κάνουν τίποτα και για μας αλλά απλά λένε στα αστυνομικά τμήματα ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.......!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου