Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αντίδραση ακραίων αλβανών για την δήλωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά της απογραφής



Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ζητά από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας να αφαιρέσει το παράσημο «Διαταγή του Σκεντερμπέι» από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, γιατι επέτρεψε σε μέλη της Χ.Α. να εκκλησιαστουν σε εκκλησίες της Αλβανίας
Η Ερυθρόμαυρη συμμαχία  με επίσημο αίτημα έχει απευθυνθεί στο  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Μπουγιάρ Νισάνη να αφαιρέσει το τίτλο «Διαταγή του Σκεντερμπέι» και να παρασημοφορηθούν οι Θεμελιωτές της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, Νεγκοβάνη, Νόλη, Τζουβάνη και Κίση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έχει τελέσει πράξεις αντισυνταγματικές αφού έχει επιτρέψει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να μπουν στις Αλβανικές Εκκλησίες.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η εκκλησία είναι διαχωρισμένη από το κράτος και την πολιτική. Στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο  πρέπει να αφαιρεθεί ο παραπάνω τίτλος, παρασημοφόρηση . Να παρασημοφορηθούν οι θεμελιωτές της αλβανικής εκκλησίας, και όχι οι  σφετεριστές ανθ-αλβανοί»

Από τι φαίνετε το ΑΚ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τις επόμενες επιθέσεις εναντίων της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας . Αυτό είναι φυσικό γιατί αυτός που την εκπροσωπεί είναι γέννημα των τούρκων Οθωμανών ιππέων (σπαχή) και του είναι αδύνατον να καταλάβει πως η Εκκλησία μας είναι ελεύθερη και δεν εξαρτάται από κανένα, εκτός από το Θεό και τους πιστούς της.
Αυτή η οργάνωση ας κοιτάξει πρώτα το κανονισμό της και έπειτα να μας δείξει ποίον θα επιτρέψουμε να μπει στην εκκλησία και ποιόν όχι. Η Εκκλησία μας δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει κάποιον να εισέρχεται στους χώρους λατρείας της εφόσον πλησιάζει με αξιοπρέπεια και ευλάβεια. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε, γιατί κρίνει μόνο ο Θεός.  
Ο λατρευτικός χώρος δεν ανήκει σε κάποιο έθνος η κράτος αλλά σε όλο τον κόσμο. Η εκκλησία μας είναι παγκόσμια και περιλαμβάνει κάθε πιστό όπου και να βρίσκετε και όποια εθνικότητα και να έχει, αυτό είναι κάτι αδιανόητο για τα εθνικιστικά, άρρωστα και παρανοϊκά  μυαλά.
Όσο αφορά την παρασημοφόρηση του Αρχιεπισκόπου, είναι ο μόνος που το αξίζει γιατί οι άλλοι που αναφέρονται ήταν τοποθετημένοι από τους Οθωμανούς, το Βασιλέα, αυτοανακηρύχθηκαν κ.α με λίγα λόγια όργανα του κράτους και των κυκλωμάτων του, άρα έτσι ήταν εργαλεία τους. Για το λόγο αυτό μια και η οργάνωση αυτή έχει συνηθίσει με τους   κανόνες των οθωμανών οι οποίοι ήθελαν ένα Αρχιεπίσκοπο που να κάνει υπακοή και να το είχαν στο χέρι σαν παιχνίδι, δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε να φανταστούν την λειτουργία της Εκκλησίας μας.
Από τη φαίνετε αυτό το άτομο προσπαθεί να μοιάσει στον νέο δικτάτορα των Βαλκανίων τον Γκρουέφσκι ο οποίος έκλεισε στην φυλακή των Αρχιεπίσκοπο γιατί δεν έκανε υπακοή ούτε στήριζε την πολιτική του.

Ας πει κάποιος στον παρανοϊκό αυτόν άνθρωπο και σ’ αυτούς που τον ακολουθούν , να κοιτάξει καλύτερα τα προβλήματα της θρησκείας στην οποία ανήκει γιατί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας όποιος τόλμησε η τολμά να χώσει την μύτη του, θα του σπάσει. Οι παππούδες σας, οι πατεράδες σας το  προσπάθησαν επί 500 χρόνια σκλαβιάς και τι να κάνετε τώρα εσείς  που δεν είστε άξιοι να του δέσετε τα παπούτσια στον αγαπητό μας Αρχιεπίσκοπο.

Κλείνουμε με την παράκληση, καμία ψήφος από ορθόδοξο στην αντι- ορθόδοξη αυτή οργάνωση, όλοι οι ορθόδοξοι που γνωρίσουν τον εαυτό τους και έχουν πέσει θύματα αυτής της οργάνωσης, κόμματος να απομακρυνθούν πριν θεωρηθούν και γίνουν προδότες   του αίματος των μαρτύρων προγόνων τους που επί εκατοντάδες χρόνια προστάτεψαν την πίστη και την ταυτότητα τους.


1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλό το σχόλιο των Κορυτσέων. Άμποτε όλοι οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία να βρούν το θάρρος να αποκρούσουν τέτοιες εθνικιστικές κορώνες που διχάζουν, ενώ θέλουμε να ήμαστε νομοταγείς πολίτες αυτής της κοινής πατρίδας για την οποία και στον πόλεμο καιστην 40/χρονη περίοδο της δικτατορίας δώσαμε περισσότερα από κάθε Αλβανό. Όπως και σήμερα για να ενταχθεί στην Ευρώπη, ελπίζοντας ότι θα απαλαγούν από μίσοι και βαρβαρότητες. Αντάρτης από Δρόπολη.

Δημοσίευση σχολίου