Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Απέτυχε και ο τρίτος γύρος για εκλογή προέδρου στην Αλβανία (video)

Αποσύρθηκε ο Zaganjori
Απειλεί με νέο κόμμα ο Νάνο!
Που το πάει ο Ντούλες;
Όπως και στην δεύτερη συνεδρίαση, χωρίς κάποια πρόταση και χωρίς ψηφοφορία  συνεδρίασε η Αλβανική Βουλή, χθες (8/6/2012) για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.  Έτσι ολοκληρώθηκαν ανεπιτυχώς οι 3 συνεδριάσεις που απαιτούσαν τα 3/5 για την εκλογή προέδρου και απομένουν άλλες δύο στις οποίες απαιτείτε μόνο το 50%. Ο πρώτος και μοναδικός υποψήφιος που προτάθηκε στη βουλή κ. Zaganjori, απέσυρε την υποψηφιότητα του.


ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ
Εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος  κατηγόρησαν για ακόμη μία φορά την αντιπολίτευση ότι δεν θέλει να συνεργαστεί, διακινδυνεύοντας την πορεία της χώρας προς την Ε.Ε. η οποία μεταξύ των άλλων, για την πρόσκληση προς ένταξη, έθεσε και τον όρο της πολιτικής σταθερότητας. Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Sali Berisha είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του έκαναν βήματα πίσω, χάριν της πολιτικής σταθερότητας. «Δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμβιβασμούς αφού αποσύραμε την υποψηφιότητα μας που ήταν η σημερινή πρόεδρος της βουλής κ.. Topalli» είπε μεταξύ άλλων ο Berisha.

ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ
Οι σοσιαλιστές  με τη σειρά τους κατηγόρησαν το Berisha ως τον αίτιο της πολικής ασυνεννοησίας για εκλογή προέδρου κοινής αποδοχής. Θεώρησαν θετική εξέλιξη την αποχώρηση Zaganjori και ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτούν για το νέο πρόεδρο. Ο πρόεδρος Ράμα είπε πως  ο μόνος στόχος του κόμματος του είναι το εθνικό συμφέρον με κύριο στόχο την πρόσκληση της ΕΕ τον ερχόμενο Οκτώβριο και επανέλαβε τους 4 όρους που έθεσε η αντιπολίτευση για τη συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

Ο ΝΑΝΟ
Ο πρώην ηγέτης των σοσιαλιστών  Φατός  Νάνο, εμφανίζεται καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης για να πείσει για την δική του υποψηφιότητα ενώ ίδρυσε και  κίνημα  με «διανοουμένους»  για την στήριξη του.  Ο πρώην προθυπουργός μάλιστα απείλησε τους σοσιαλιστές πως αν δεν τον στηρίξουν θα ιδρύσει δικό του κόμμα…  Ακάθεκτος στον αγώνα για την στήριξη του Νάνο είναι και ο δικός μας Βαγγέλης Ντούλες που κάνει σειρά επαφών με στελέχη του ΣΚ. Προς το παρόν ο κ. Νάνο έχει τη στήριξη του προέδρου του ΚΕΑΔ και των δύο Τσάμηδων ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 20 για να κατατεθεί η υποψηφιότητα του στη βουλή.  

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΝΤΟΥΛΕΣ;
Όπως είχαμε γράψει πολλές φορές εδώ, μετά την αποχώρηση του Τάβου από το ΣΚ, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ θέλει να ηγηθεί των ελλήνων σοσιαλιστών  (25-30% της μειονότητας)   που έχουν έναν ιδιόρρυθμο «πατριωτισμό»,  βάζοντας πάνω απ’ όλα όχι τον ελληνισμό αλλά  το «σοσιαλισμό».  Αυτοί τη στιγμή αυτό το κομμάτι της μειονότητας βλέπει με συμπάθεια τον κ. Ντούλε λόγω της συνεργασίας του με το ΣΚ Αλβανίας, δεν θα του συγχωρέσουν όμως αν φύγει από τη συμμαχία. Ο κ. Ντούλες γνωρίσει ότι οι σοσιαλιστές έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο κ. Νάνο  και με αυτή την κίνηση προσπαθεί να τους πάρει με το μέρους του για κάθε ενδεχόμενο (που μπορεί να  είναι πολλά). Αυτή τη στιγμή ο Ντούλες φαίνεται να τα έχει «χαμένα»  ως προς τις συνεργασίες για τις επόμενες βουλευτικές  εκλογές, εκτός και αν αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα...




9 comments:

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρωτη καλα είναι αυτά που λές αλλα σε αυτό το θέμα μόνο ο αριστερος σοτσιαλιστης μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη. Ως βουρκάρης σοτσιαλιστής κρεμομαι απο τα χειλη του για να δω τι έχει να πει...
Με σεβασμό ο βουρκάρης σοτσιαλιστης

Ανώνυμος είπε...

εσυ μας είχες πει ότι γίνονται εφτά συνεδριάσεις πως τώρα προέκυψαν πέντε ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

odigumaste se politiko provlema , tin lysi pisteyoume emeis oi socialistes tin engjiate i ipopsifiotita toy maegalou arhigu mas Evangjellu Dules jia proedru tis dimokratias!
me sevas enaksartitos kasteros socialistis!

Ανώνυμος είπε...

kala esena mono o doules se niazei th tha kanei kai poion tha psifisei?
oi alloi boreiopiloureoi bouleftes den se niazoume????
giati?????
den se niazei an tha einai enas xristianos ki enas mousoulmanos ipopsifios? den tous sfirizeis tou ksera sto afti tou barka....

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti apo politiki den skambazeis ise skrapas ta kathikonda spitiou pou sou ehi vali o Kseras den mboris na ta ektelesis.Asholisou me tipota alo giati kseftilizese kathimerina.O amerikanos presvis pou stirizi Nano se ti prosvlepi?Oi Evropeoi ke aftoi tous psifous ton sosialiston limbistikan?Am oi dianooumenoi?Min kseftilizese alo.Aplo ine to pragma o Dules ehi to harizma na gnorizi apo politiki ke na vlepi pio mbrosta apo tous alous toso apla.

Βορειοηπειρώτης είπε...

1.10 χαίρομαι που διαβάζεις προσεκτικά όλα τα άρθρα! Πράγματι σε προηγούμενο άρθρο είχαμε γράψει για 7 συνεδριάσεις γιατί αυτό λέει η επίσημη σελίδα της Προεδρίας που όπως φαίνεται δεν την ανανέωσαν ακόμα με το νέο νόμο που προβλέπει 3+2 συνεδριάσεις

5.14 γεια το θέμα της προεδρίας δε με νοιάζει καθόλου τι θα κάνει ο Ντούλες και οι υπόλοιποι, με νοιάζουν τα δικά μας θέματα που βλέπω να μην ασχολείται κανείς. Γράφουμε για αυτό το θέμα γιατί προμηνύονται κάποιες πολιτικές εξελίξεις που θα έχουν αντίκτυπο και σε εμάς. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα έναν χριστιανό πρόεδρο αλλα όχι σαν το Ράμα και το Νάνο που για να αποδείξουν ότι δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα γίνονται οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες και χριστιανομάχοι. Καλύτερο παράδειγμα τα θέματα της εκκλησίας.

10.30 δεν διεκδίκησα ούτε το αλάθητο ούτε το ευφυές της πολιτικής. Νομίζω πως ο σκράπας είσαι εσύ γιατί αν θα γνώριζες λίγο από Αλβανία και λίγο από πολιτική θα ήξερες ότι 1) αν τον θέλουν όλοι αυτοί, ο Νάνος θα ήταν πρόεδρος από την πρώτη συνεδρίαση και 2) ο Νάνος είναι ένας μεθύστακας που έχει εξάρτηση από τα καζίνο. Αν αυτό θέλει ΕΕ για την Αλβανία και συμπίπτει με το ευρωπαϊκό όραμα του Ντούλε τότε πράγματι εγώ είμαι ο μεγάλο σκράπας και τζάμπα χάνω τις ώρες μου νομίζοντας ότι κάτι μικρό προσφέρω στην κοινωνία. Όσο για τον Ξέρρα, νομίζω ότι ένας υπουργός, μπορεί να βρει κάποιον καλύτερο για να τον υπερασπιστεί και δεύτερον αν θα έβγαζες τα γυαλιά σου, θα έβλεπες ότι δεν είμαστε από αυτούς που θα του κάναμε αυτή τη χάρη

Ανώνυμος είπε...

Ποιους διανοούμενους εννοείς οτι στηρίζουν το Νάνο ρε μεγάλε, τους δύο τσάμιδες βουλευτες, γιατί ο ντουλες και αυτοί βγήκαν για το Νάνο

Ανώνυμος είπε...

Telika eixis ksefigi entelos vorioipirotis.Sou eixi gini o Ntoules tromos kai llaxtara,asxolisou ligo me ton Ksera pou mas eixi ntropiasi me ta olla tou,logo,erga,grejnter,dhen ton theli kanis pjia stin mionotita kai eidhika sti n dropoli.Dhen kollai dropoli kai rixni to n angistri se senane.Toso ftinos eise????Me ton Barka Kotsio asxoliete o Kseras.Me ton Tavo eixis vri mia koubenta kai dikiologia einai sosialistis.Mas meni o Ntoules.Epidhi oli i proigoumeni eine MIDHEN mbrosta ston Ntoule sta olla,se vriskoun esenane na petaksis kamia xontri bllakia ,xoris ousastiko enanti tou Ntoule,Eixis gini san i koutsobolistiki KALIRO.Lipame gia llogariazmo sou mexri ajdhia.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Λυπάμαι που σε στεναχωρώ αλλά δεν μου αρέσουν οι υποδείξεις (ασχολήσου με αυτόν κάνε τούτο κάνε εκείνο), κάνουμε ότι μπορούμε. Αντί να μας λυπάσαι και να κάνεις υποδείξεις εγώ θα σου έλεγα να γράψεις ένα δικό σου άρθρο (έστω και ανώνυμα) όπου θα αναδεικνύεις την προσφορά του Ντούλε, την ανάγκη γιατί πρέπει να τον στηρίζουμε όλοι (εκτός του ψυχικού ότι βοηθούμε κάποιον δικό μας να επιβιώνει) , να τα χώσεις στους υπολοίπους και πολύ ευχαρίστως να το δημοσιεύσουμε.
Ετσι θα ανέβει και το επίπεδο των άρθρων μας
Έτσι δείχνεις έμπρακτα το ενδιαφέρον σου,
Διαφορετικά χαιρόμαστε που είμαστε δυσάρεστοι και χρήσιμοι…

Υ.Γ. Η πατρίδα δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα γ’ αυτό μη μιλάς με επιχειρήματα οπαδού. Αν θες και εσύ να είσαι χρήσιμος/η, να μην στηρίζεις ανθρώπους που κλούβιασαν γιατί όσο και να περιμένεις, το πουλί δε θα βγει ποτέ ζωντανό.

Δημοσίευση σχολίου