Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Με συναισθηματικές αναφορές για τη Βόρειο Ηπειρο, η ομιλία του Πύρρου σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

Πύρρος Δήμας: "Τα ελληνικά κόμματα για πολλά χρόνια είχαν ξεχάσει την Βόρειο Ήπειρο… Το πλήρωμα του χρόνου αποκατέστησε μία αδικία, μετά από 100 χρόνια, το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει ξανά Χειμαρραίο βουλευτή..."  

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους για τον αθλητισμό παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχοντας στο πλάι του τον επικεφαλής στο επικρατείας του κόμματος και χρυσό Ολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα. Πριν λάβει το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προηγήθηκε σύντομη τοποθέτηση του λιονταριού της Χειμάρρας.


«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συναθλητές, φίλες και φίλοι του αθλητισμού...

... Όλη μου τη ζωή σήκωνα βάρη. Δεν είναι εύκολο. Το ίδιο κάνω και τώρα. Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κυρίως γιατί πιστεύω ότι κρύβει ένα βαθύ συμβολισμό.

Δεν το έκανα από φιλοδοξία. Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι ο Πρόεδρος, ξέροντας καλύτερα απ’ όλους τι βάρη ασήκωτα σηκώνει η χώρα, κάλεσε κι εμένα για να δείξει στους Έλληνες ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Πιστεύω ότι ένας Ολυμπιονίκης είναι σημείο αναφοράς που ενώνει ένα λαό. Γι’ αυτό κι εγώ ανταποκρίθηκα σε αυτό το κάλεσμα να μοιραστώ με όλους τους Έλληνες και με εσάς τις προσπάθειες να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά, γιατί αυτή είναι μια εθνική προσπάθεια. Μια προσπάθεια τεράστιας εθνικής σημασίας.

Η Ελλάδα παλεύει με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Με το χρέος της. Αυτό έφερε την κρίση και τα δεινά του ελληνικού λαού που όλοι τα ζούμε. Όλοι τα φοβόμαστε και όλοι ψάχνουμε τρόπους να λιγοστέψουν. Είμαι παιδί γεννημένο σε μια πολύ δύσκολη περιοχή του ελληνισμού, τη Βόρειο Ήπειρο, όπου κι εκεί άνθρωποι σηκώνουν απίστευτα βάρη δεκαετίες τώρα. Συγχωρέστε με, αλλά θα πω το παράπονό μου. Την περιοχή αυτή για πολλά – πολλά χρόνια την είχαν ξεχάσει τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Ο τελευταίος Έλληνας βουλευτής από τη Χειμάρα ήταν πριν ακριβώς 100 χρόνια. Νομίζω πως το πλήρωμα του χρόνου αποκατέστησε μια αδικία.

Έμαθα από μικρός να αγαπάω την πατρίδα μου, την Ελλάδα και πάρα τις οικογενειακές στερήσεις, αυτή η αγάπη με παρηγορούσε και στις χαρούμενες και στις πικρές στιγμές. Δεν μπορώ να πολιτικολογήσω, δεν το ξέρω. Δεν μπορώ όμως να μην έχω όνειρα για την Ελλάδα. Όλη μου η πορεία στον αθλητισμό με την πραγματοποίηση των ονείρων μου για την Ελλάδα ταυτίστηκε. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι Βαρκελώνη – Ατλάντα – Σίδνεϋ – Αθήνα, έκανα το γύρο του κόσμου και αγωνίστηκα έχοντας πάντα στην καρδιά μου την Ελλάδα.

Δεν μπορεί να σκέφτομαι κάτι διαφορετικό τώρα. Όλοι εσείς που είστε εδώ σήμερα υπηρετείτε τον αθλητισμό. Κοιτάξτε όμως, η μοναδική παρηγοριά στους απαρηγόρητους καιρούς μας για τους Έλληνες, είναι και πάλι ο αθλητισμός. Και τα παιδιά μας, συνάδελφοί μου άνδρες, γυναίκες, σε πολλά αθλήματα τα καταφέρνουν γιατί κι αυτά όπως κι εμείς έχουμε πάνω απ’ όλα τα κίνητρα την αγάπη για την πατρίδα. Θα ήθελα να πω κάτι σε όλους τους Έλληνες, αν αυτό ήταν δυνατόν. Καμία μεγάλη προσπάθεια δεν πετυχαίνει χωρίς κόπο, πόνο και αγώνα. Όλοι όσοι είστε σήμερα εδώ, ξεχωριστοί άνθρωποι του αθλητισμού, μας ενώνει αμοιβαίος σεβασμός.

Όμως θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά σε μια σπουδαία κυρία που κοσμεί την εκδήλωση. Είναι η χήρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, επτά φορές Βαλκανιονίκη και Μαραθωνοδρόμο της ειρήνης. Είναι εδώ μαζί με το γιο της Γρηγόρη και τους ευχαριστούμε που είναι απόψε κοντά μας.

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο και θέλω να καλέσω στο βήμα τον Πρόεδρό μας Βαγγέλη Βενιζέλο που κι αυτός είναι μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, να σηκώνει περισσότερα βάρη απ’ αυτά που έχει σηκώσει ποτέ και να έχει περισσότερες ευθύνες από αυτά που του αναλογούν. Και ξέρουμε όλοι ποια ήταν τα βάρη αυτά που σήκωσε πρόσφατα μπροστά σε ένα εχθρικό κοινό, αλλά όλοι πιστεύουμε και στην δική του αγάπη για την Ελλάδα.

Πρόεδρε σε καλώ στο βήμα, σου εύχομαι καλή επιτυχία και περιμένουμε όλοι να ακούσουμε τα όσα θα μας πεις για τον αθλητισμό, γιατί ξέρουμε ότι και τον αγαπάς και τον υπηρέτησες.»

 http://himara.gr/blog/728-Pyrros-gia-tin-bh.html

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

piro geia sou !!!
diavasa me prosoxi ola osa ipes stin parousiasi sou k poli kala ta ipes. mono pou, emas tous v.ipirotes giati mas pianeis sto stoma sou? se ayti tin poutanokoinonia k tin dimokratia tou pisinou eixes exeis k kala kaneis k xerese ola osa sou proseferan oi kiverniseis tou pasok aloste k ta dikeouse opos oloi oi olimpionikes.. gia tin elladara mas sta 22 sou xronia exeis prosferei tosa polla,gia emas tous v.ipirotes pou eisoun to protypo mas, malia apo tsonia.. den eixes pote ta limpa na miliseis gia tous viasmous tis klepses akoma k tis apateonies eis varos tis mikris sou patridas tora ti kourades thes k mas anafereis? oi patriotes sou einai akoma sta allodapa grafeia mazi me tous lathrometanastes gia ena koloxarto ki ola ayta.. xari ston arxigo sou ton venizelo ton sgouro k tin simoria tou Aki pou se eixe protopalikaro tou ellinikou stratou. kai min ksexaso tin simoria tis omonoias pou se parousiazan se kathe syllogo k adelfotita os ton mesia tis elladas.. ante lipon,na se doume ekei sti vouli ti tha kaneis gia emas k isos tin epomeni fora isos se kanoume aionio voulefti alios pare ton mpoulo k adiase mas ti gonia!

Ανώνυμος είπε...

βουλευτή η Χειμάρρα για την ακρίβεια στην ελ.Βουλή είχε από την δεκαετία του 60 τον Πίρο Μίλο. Αν πράγματι, είναι του Πίρου(που πολλή αμφιβάλω?!)να τον εκπαιδεύσουν για την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη πρόσεχε για τη είναι φάρσα, και είναι κρίμα να κοροϊδεύουν με αυτό το όνομα.Μπορεί να έχει πολλά λάθη ,αλλά παραμένει δικό μας παιδί.Ολυμπιονίκης είναι όχι πολιτικός ,και αν του τα γράφουν λάθος εσείς πρέπει να τον προστατεύσετε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=H3rI35v0Ee8

Ανώνυμος είπε...

kai egw pou nomiza oti tha exei ellhna vouleyth ap thn voreia hpeiro...mia zowh partakides eiste re xeimariotes

Ανώνυμος είπε...

11:13 asxolisou me to xorioudaki sou kai ase tous ximariotes

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Πύρρος Δήμας: "Τα ελληνικά κόμματα για πολλά χρόνια είχαν ξεχάσει την Βόρειο Ήπειρο"

Όχι Πύρρο
δεν ξέχασαν τα ελληνικά κόμματα τη Βόρειο Ήπειρο.
ΕΣΥ ξέχασες 20 χρόνια τώρα τη Βόρειο Ήπειρο.

ΕΣΥ θα πρεπε να ντρέπεσαι.Εσύ και το κόμμα με το οποίο πολιτεύτηκες (πως και δεν σε κατσάδιασαν που είπες τη λέξη "Βόρειο Ήπειρο", μέχρι τώρα την έλεγαν "Νότια Αλβανία" οι καλοθρεμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ). Ελέω εκλογών κάνουν τα στραβά μάτια.

Πάλι καλά που κατέβηκες σε εκλογές Πύρρο και αναγκάστηκες να θυμηθείς τη Βόρειο Ήπειρο για να πάρεις καναν ψήφο.
Ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

maxiti eisai jelios , mathimata patriotismou ............... allou !

Ανώνυμος είπε...

Maxiti tis blakeias o Pyros den exei anagki tin psifo opos to antilambanese esy!
exei parei poly megalitero doksa kai lefta isws xoris kamia apolytos psifo.
opote ti zazomara sou i ta paixnidia diaspasis tou xorou alou!
opios k na einai o pyros k me tis opoies adynamies tou tha einai timi gia tin patrida mas na akougete "Bouleftis me katagogi apo to borio ipiro".

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μαχητή λες τα πράγματα με το όνομα τους!

Ανώνυμος είπε...

ικ ο πυρρο σε να τσιαβε μπιθεν !!!

Ανώνυμος είπε...

Μαχητη,μια χαρα τα λες και ασε το καθε αλογο με τις παροπιδες του,να του δινουν λυγμενα για να λεει την καθε βλακεια του.Τον Πιρρο,ποτε δεν τον ειχαμε διπλα μας,σε κανενα αγωνα σε καμια προσπαθεια.Ισα,ισα,την δυνατοτητα και τις ευκαιριες τις ειχε πολλες φορες,να πει και να κανει κατι,εστω απλα να αναφερει τη λεξη Β.ΗΠΕΙΡΟ.Αν την ανεφεραι εστω μια φορα,ακομα και εγω που ειμαι βαμενος αντιπασοκτζης,θα τον ψυφησω.Λυπαμαι,πραγματικα παρα πολυ,που υπαρχουν β.ηπειρωτες που μιλανε για πασοκ.Αλλα οπως τους το ειπε καποτε ο πανγκαλος,ειναι ζωα.Αλλα τι λεω,ακομα και τα ζωα καταλαβαινουν ποιος τους αγαπαει.Εχω μια ερωτηση να κανω.Ο Βενιζελος,το ηξερε οτι η καταγωγη του Πιρρου ειναι απο τη Β.Ηπειρο/

Ανώνυμος είπε...

12:36 to xwrio m kai genika thn panw dropolh theletai pola xronia gia na tin ftasetai se ola ta epipeda esei h ximariotes, to paizetai ellhnes ala to alvaniko paei sinefo akoma kai mesa sta spitia sas...!!!

Ανώνυμος είπε...

re 5:36 ti perimeneis apo kapoion pou einai alvanothremenos sta tirana,den ftanei mono h katagogh

Ανώνυμος είπε...

thn boreia hpeiro thn kratane zwntanh h dropolh to pogoni kai ta ellhnofona xwria stous agious saranta,xeimara kai argirokastro einai kamena xartia http://www.youtube.com/watch?v=TbPE82NzDRM

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια αναρωτήθηκα:
Τι κοινό έχουν τα σχόλια που προηγήθηκαν και που:

1) εγκληματικά προσπαθούν να "διασπάσουν" γεωγραφικά τη μειονότητα σε Δρόπολη και Χειμάρα,
2) που επιμένουν να γράφουν με τα Ελληνικά με Αγγλικούς/Αλβανικούς χαρακτήρες
3) που έχουν τόση αγάπη σε κάθε τι "σοσιαλιστικό" (τους θυμίζει τον Χότζα φαίνεται)
4) που θέλουν τώρα να μας πείσουν ότι ο Πύρρος Δήμας αποφάσισε μετά από 20 και χρόνια να ασχοληθεί με τη Β.Ήπειρο (αλλά μέσω βουλευτικής έδρας!)


Τι κοινό έχουν με τα σχόλια αυτοί
4) που σπούδασαν και καλοπέρασαν επί Χότζα
5) που όταν άνοιξαν τα σύνορα όχι μόνον δεν πλήρωσαν για όσα έκαναν αλλά είχαν το θράσος να θέλουν να είναι και πάλι αφέντες στην Ελληνική μειονότητα.

Τι κοινό έχουν;;
τι κοινό έχουν αναρωτιέμαι..
Είναι απλά το ίδιο /τα ίδια άτομα. Οι ίδιοι χαφιέδες είναι.

Όσα σχόλια και να γράψετε, όσα λεφτά και αν σας δώσουν, όσα μέσα και όσες "υψηλές" γνωριμίες κι αν αποκτήσετε , πάντα θα είστε οι ίδιοι αξιολύπητοι ρουφιάνοι.


Η Ελληνική γη έχει ένα μοναδικό στατιστικό:
Γεννάει ανά τμ το μεγαλύτερο ποσοστό ΗΡΩΩΝ αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
Και το τραγικό που συμβαίνει συχνά είναι ότι όσοι δεν μπορούν να γίνουν ήρωες, επιλέγουν να γίνουν προδότες.

Ας διαλέξει ο καθένας τον ρόλο του.

Ανώνυμος είπε...

Maxiti tis thessalonikis

H maxitis tis xazomaras eisai i praktoraki twn Albanwn

Se kathe periptosi de tha sou kanoume ti xari, osoi prospathoun na spiroun ti dixonia stous borioeipirotes ksereis ti tha paroun...

Ανώνυμος είπε...

Μαχητής της βλακείας αλλού τις μπαρουφες σου....

Δημοσίευση σχολίου