Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Γιατί τόση επιμονή για το Νάνο;


Σχόλιο αναγνώστη
Τώρα που όλα τελείωσαν και στέφτηκε με μεγάλη αποτυχία η πρόταση του προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Ντούλε για το όνομα του κ. Νάνο στη θέση του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα κι έναν προβληματισμό προς τους αναγνώστες του « Βορειοηπειρώτη « αλλά και γενικότερα.
Γιατί τόση εμμονή στο πρόσωπο του Νάνο; Θέτοντας, το ερώτημα αυτό, στον εαυτό μου και αναπολώντας τα χρόνια της διακυβέρνησης Νάνο 1997- 2005 συμπέρανα:

1 Όλα αυτά τα χρόνια συγκυβερνήσαμε με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση Νάνο κατέχοντας το Υπουργείο Υγείας, με υπουργό το Σόλη και ένα φεγγάρι τον άχρωμο εθνικά Σπύρο Πέτση στο Δικαιοσύνης.
2 Δεν θυμάμαι να είχαμε ποτέ άλλες κυβερνητικές, πολιτικές ή θέσεις εργασίας στους νομούς Αγίων σαράντα και Αργυροκάστρου για τους έλληνες .
3 Στις δύο αυτές περιφέρειες το ελληνικό στοιχείο αντιμετωπιζόταν με το χειρότερο τρόπο κάτω από την σφαίρα επιρροής του Τάβου, του Τσίπα, του ίδιου του Νάνο αλλά και των δικών μας σοσιαλιστών.
4 Δεν θυμάμαι να έχουμε λύση κανένα εθνικό θέμα με την Ελλάδα και ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών γιατί αν τα είχαμε λύσει δεν θα είχε λόγο ύπαρξης το ΚΑΔ και η ΟΜΟΝΟΙΑ και ούτε θα φωνάζαμε σήμερα για καταπάτηση δικαιωμάτων των ΒΗ- των.
5 Δεν θυμάμαι κάποια θετική αλλαγή στην παιδεία μας αλλά το αντίθετο συρρίκνωση και κάθοδο.
6 Δεν θυμάμαι κανένα σημαντικό έργο υποδομής με χρηματοδότηση της κυβέρνησης αυτής στα δικά μας χωριά.
7 Όπως είχε ομολογήσει ο Νάνος στους Αγίους Σαράντα όταν ήταν υποψήφιος το μόνιμο αίτημα του Ντούλε προς αυτόν ήταν να μη κατεβάσει τον Τάβο στη Δρόπολη και ποτέ δεν του έκανε.


Τι χρεωστάει λοιπόν , ο Βορειοηπειρωτικός ελληνισμός στο άτομο αυτό; Μήπως υπήρξαν και υπάρχουν άλλα συμφέροντα;


4 comments:

Ανώνυμος είπε...

file mou,swstes oi apories sou,egw omws nomizw pws gia allo logo o Dule upostirize tin upopsifiotita Nano.
File mou, o Dule panta myrize pros ta pou paei i eksousia,kai etrexe na katsei dipla sto nikiti !!
Ki enw mexri to 2005 itan sxetika efkolo na katalaveis poios kerdizei tis ekloges, apo to 2009 kai meta ta pragmata itan oriaka,kai o Vangjel kapou exase ti myrodia ki emeine me tous ittimenous....
Apo tote den mporei plewn na provlepsei tipota, afou den pire eidisi kan oti to Nano den ton ithelan oute Rama oute Berisha...para mono o idios o Dule kai oi Tsamides!!!
Ena allo endexomeno einai na tou eipan oi aristeroi omo-ideates tou stin Athina (Tsipras i kai Benizellos),xlwmo omws mou fenete afto...
tespa, kalo to arthro filarako...

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σε παρακολουθώ και κρίνω σωστή την κριτική προς Ντούλε. Μερική σε λένε ότι είσαι κομπλεξικός στην κριτική που κάνεις προς Ντούλε, μην μασάς αυτή είναι κομπλεξική. Διαβάζω της ερώτησης που γίνονται σε διάφορα σχόλια προς Ντούλε και δεν απαντάει κανείς ( και τι να πουν ??). Ο Ντούλε κατάντησε πλέον πολύ επικίνδυνος, δεν τον νοιάζει καθόλου για τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών , τον ενδιαφέρει μόνον η βουλευτική του καρέκλα. Ας απάντηση κάποιος στης ερωτήσεις προς Ντούλε.
-Δώστε μας στοιχεία για το έργο σας στο θέμα παιδείας
-Δώστε μας στοιχεία για το έργο σας στο θέμα περιουσιών
-Δώστε μας στοιχεία για το έργο σας στο θέμα έργα υποδομής
-Δώστε μας ένα στοιχείο για έργο που έχετε κάνει τα τελευταία 15 χρόνια
-Δώστε μας στοιχεία για τα δικαιώματα που είχαμε στο Αλβανικό κράτος πριν 15 χρόνια και πόσα δικαιώματα αποκτήσαμε χάρη της δουλεία σου μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Alithia sto atomo pou ekselegei "proedros" tou Alvanistan, ti symferonta ehi o Vorioipirotikos ellinismos me toyw psifouw pot tou edosna oi "vorioipirotes" Ksera, Barka, Tabo, kai mazi me tous Idrizi kai Tahiri protostatisan kai sti syllogi ypografon? To nomisma ehi dio plevres h mipos ohi?

Κεραύνιος είπε...

Εγώ ξέρω ότι ο Νάνο στην Χιμάρα μας γάμησε χωρίς προφυλακτικό.
Περιμένω τώρα να βγει ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ να μας πει τι κακό μας περιμένει με τον Τογιότα που δεν θα μας έβρισκε αν έβγαινε ο Νάνος.

Δημοσίευση σχολίου