Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Νέα Δημοτική Πινακοθήκη στους Αγίους Σαράντα


Έλληνες Βορειοηπειρώτες και οι πέντε πρώτοι καλλιτέχνες
Μεγαλοπρέπως  έγινε η  έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στην πόλη των Αγ. Σαράντα. Η κεντρική λεωφόρος, η πλατεία «Μητέρα Τερέζα», το λιμάνι κι άλλα παραθαλάσσια μέρη ήταν στολισμένα με σημαίες, πανό και με εκατοντάδες πολίτες από την πόλη και τα περίχωρα, με  μαθητές σχολείου. 

Τα πολυφωνικά και χορευτικά γκρουπ, με τις πολύχρωμες και ιδιαίτερες ενδυμασίες τους, έδιναν άλλη χάρη. Όλα σου θύμιζαν γιορτή. Και πραγματικά σε γιορτή έχει μετατρέψει την έναρξη της τουριστικής σεζόν ο δήμος των Αγ. Σαράντα.  Ήταν αυτά μέτρα που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και προσωπικά ο δήμαρχος Στέφανος Τσίπας, ώστε η έναρξη της τουριστικής αυτής σεζόν - τον πρώτο χρόνο της θητείας του - ν’ αφήσει τ’ αχνάρια της.

Η έναρξη άρχισε με  τα εγκαίνια της πινακοθήκης των έργων τέχνης από το δήμαρχο της πόλης. Παρευρέθηκαν στα εγκαίνια εκτός από δεκάδες φίλους της τέχνης και των γραμμάτων, ο αντιπεριφεριάρχης Γιώργος Μάνος, ο πρόεδρος του κόμματος ΕΕΜΜ (MEGA)  Χριστάκης Κίτσιος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Dea» του Ξαμιλιού, διευθυντές και τοπικοί άρχοντες.
 Ήταν η επιμονή των Βορειοηπειρωτών καλλιτεχνών Λευτέρη Τσέκου και Βασίλη Κάτση ν’ αναγερθεί μια νέα πινακοθήκη στην πόλη των Αγ. Σαράντα, μια πόλη με αξιόλογους καλλιτέχνες, έργα των οποίων διακοσμίζουν εκθέσεις και πινακοθήκες σε ολόκληρη τη χώρα.

72 έργα τέχνης από τα οποία 17 της γλυπτικής και τα άλλα της ζωγραφικής στόλισαν  την πινακοθήκη όλα τους έργα  πέντε ελληνικής καταγωγής καλλιτεχνών, των: Λευτέρη Τσέκου, Βασίλη Κάτση, Σπύρο Στούκα (ζωγράφοι) και των γλυπτών Νίκο Γκοντρόλη και Οδυσσέα Παπά.
Κάθε μέρα ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα αξιόλογα έργα των βορειοηπειρωτών καλλιτεχνών και εκφράζονται με τα πιο καλύτερα λόγια στο βιβλίο εντυπώσεων.

Στη φώτο: Ο δήμαρχος Στέφανος Τσίπας και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μήτρος, μαζί με τους Βορειοηπειρώτης καλλιτέχνες 

(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)

http://www.sfeva.gr

 
Για όσους θέλουν να επισκεφτούν την πινακοθήκη, βρίσκετε στο ημιυπόγειο που κάποτε στεγάζονταν το κρατικό εστιατόριο ψαρικών (Peshku), κάτω από την καφετέρια Ριβιέρα, πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

αυτα ειναι τα ωραια που πρεπει να αναδειξουμε γιατι ελληνας διχως πολιτισμο ειναι ενα μεγαλο μηδεν,,,,,,,,,,,η ελληνες β,ηπειρωτες εχουν και πολιτισμο και μορφωση,,,,,,,,,

Δημοσίευση σχολίου