Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά από τη Βόρειο Ήπειρο

 Συνέντευξη Κώστα Γκιουλέκα στην εφημερίδα ΧΩΡΑ
“ Η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια της Αλβανίας να αποκτήσει μια ευρωπαϊκή πορεία. Ο δρόμος της Αλβανίας, όμως, προς την Ευρώπη περνά μέσα από τη Βόρειο Ήπειρο” τόνισε, μιλώντας στους Άγιους Σαράντα, στην 8η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ένωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ”ΟΜΟΝΟΙΑ” των Βορειοηπειρωτών, ο...
 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011.

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μετέφερε προς τα μέλη της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» προσωπικό μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως εξήγησε ο βουλευτής, έχει ταυτίσει το όνομα και τη δράση του με την πορεία του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μίλησε για την ανάγκη να επικρατήσει ενότητα στους κόλπους του βορειοηπειρωτικού κινήματος. Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Αλβανία και ότι βρίσκεται στο πλευρό των βορειοηπειρωτών ως πραγματικός αρωγός στον δίκαιο αγώνα τους. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε ώστε να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους όλοι οι Βορειοηπειρώτες», επισήμανε κλείνοντας την ομιλία του.

Συνέντευξη Κ. Γκιουλέκα, στην εφημερίδα ΧΩΡΑ

«Η εξωτερική πολιτική είναι ένας κορυφαίος τομέας της συνολικής πολιτικής που ασκεί μια χώρα από τα αποτελέσματα της οποίας κρίνεται πολλές φορές όχι μόνον η έκβαση ενός σοβαρού ζητήματος αλλά ίσως ο τρόπος με τον οποίον θα ζήσουν οι επόμενες γενιές. Λάθη και παραλείψεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής γνωρίζουμε από την πολιτική ιστορία μας ότι μας οδήγησαν σε τραγωδίες που τις πληρώνουμε ως τις ημέρες μας, όπως απώλεια εθνικών εδαφών, κατοχή εθνικού εδάφους, αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, απειλές κατά τις εδαφικής ακεραιότητάς μας. Αναμφισβήτητα, λοιπόν, χρειάζεται αυστηρή παρακολούθηση κάθε κίνησης της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα. Για αυτό και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στα ζητήματα αυτά, για τα οποία ως γνωστόν έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και έχει ταυτίσει το όνομά του με πολλά από αυτά.» Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η ΧΩΡΑ της Κυριακής».

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο Κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε τα εξής: «Λυπάμαι, αλλά είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω τους φόβους μου για την μυστική διπλωματία που ασκεί η κυβέρνηση. Κάτι που μπορεί να φέρει σύντομα εξελίξεις σε πολλά εθνικά θέματα, όπως και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Προειδοποιούμε ευθέως την Κυβέρνηση και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους εντός και εκτός συνόρων : να μην επιχειρήσει κανείς να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία την δύσκολη οικονομική θέση της χώρας μας αυτή την περίοδο για να «κλείσει» συμβιβαστικά εκκρεμή ζητήματα σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας.»

Πάνω στο ίδιο θέμα ο βουλευτής τόνισε ότι «Η Κυβέρνηση οφείλει να θεωρεί τα εθνικά δίκαια μας απαράγραπτα και να σεβαστεί απόλυτα τις κόκκινες γραμμές στις οποίες το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου συμφωνεί. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα. Εκτός από τις κόκκινες γραμμές ορίσαμε και τις «γαλάζιες γραμμές» που σηματοδοτούν τις επιδιώξεις και τους στόχους που οφείλουμε να θέτουμε στην εξωτερική πολιτική. Και, μάλιστα, θέσαμε αυτές τις γαλάζιες γραμμές με απόλυτη ευκρίνεια και σαφήνεια ώστε να μην μένει η παραμικρή αμφιβολία σε οποιονδήποτε για τις θέσεις μας στα θέματα αυτά.»

4 comments:

nemertsika είπε...

ne se akusame leventia kala ta lete ala se pius ta lete pios na ta akusi i prodotes ixame enan tavo tora eginan dio esxos.....

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ ? ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ? Η ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙ;ΑΛΙΣΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ. ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ,ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΞΕΡΕΙ. ΕΣΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ ΕΝΑΣ ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Bre ton atheofovo, pos to eipe ayto? O dhromos tis Albanias gia thn Eyrvph perna apo ti Boreio Hpeiro? Moy to eklepse. Ayto to eixa pei ki egv kapote.

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτός ο Γκιουλέκας σκέτο αλισβερίσι είναι και πια εξωτερική πολιτική της δεξιάς μπορεί να εκποροσωπήσει

Δημοσίευση σχολίου