Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου για τα αιματηρά γεγονότα στα Τίρανα

Η βία γεννά μίσος και το μίσος σκοτίζει την καρδιά οδηγώντας σε ένα φαύλο κύκλο αναταραχής και αδιεξόδων
Τη θλίψη του για τα αιματηρά γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, στα Τίρανα, εκφράζει ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. "Με θλίψη και πόνο ψυχής παρακολουθήσαμε τα όσα δραματικά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο των Τιράνων.
Συλλυπούμεθα εκ καρδίας τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίσθηκαν βαριά.
Στις κρίσιμες αυτές ημέρες, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η βία γεννά μίσος και το μίσος σκοτίζει την καρδιά οδηγώντας σε ένα φαύλο κύκλο αναταραχής και αδιεξόδων", σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: "Για να επικρατήσει μόνιμη ειρήνη και πρόοδος, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε μέθοδος παραπληροφορήσεως και κάθε μορφή βίας.
Προσευχόμαστε ολοψύχως να υπάρξει, από όλες τις πλευρές, περισσότερη νηφαλιότητα, περισσότερη διάθεση διαλόγου και αλληλοκατανοήσεως.
Οχι άλλο αίμα! Οχι στη σύρραξη.
 Θεός της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της συγγνώμης ας φωτίζει όλους τούς υπευθύνους στην αναζήτηση της ειρήνης και της συνεργασίας.
Μόνο με αυτοσυγκράτηση, αλήθεια και συνδιαλλαγή μπορεί να εξασφαλισθεί ουσιαστική ειρήνευση και να οδηγηθεί η χώρα σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον".

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

ARXIEPISKOPOS TIRANWN KAI PASHS ALVANIAS !!!!
ONOMA KAI PRAGMA !!!
POLY KALA KANEIS KAI ASXOLEISAI ME TO POIMNION SOY (TOYS ALVANOYS)
ENAS APO TOYS YPOKINHTES TIS BIAS OMWS HTAN TO PSYXOPAIDI SOY O DULE !!! DEN ME NOIAZEI AN LYPASE H OXI GIA TOYS ALBANOYS POY SKOTW8HKAN,AN SE ENDIAFEREI LIGAKI H BOREIOS HPEIROS MAZEPSE TON APO DW !!!
YPOTI8ETAI PWS YPYRETEIS TON 8EO THS AGAPHS,AN AYTO ALH8EYEI, PWS MPORESES KAI GALOYXISES KONTA SOY TWN AN8RWPO POY ESPEIRE TOSO MISOS KAI DOIXONEIA STOYS BOREIOHPEIRWTES ???
YG..EPEIDH H ISTORIA STON 21-0 AIWNA DEN ADIKEI KANENAN PIA,MPOREI NA KATAFEREIS NA GINEIS AYTO POY TOSA XRONIA PROSPATHEIS, O "AGIOS ANASTASIOS",APLA 8A EISAI O "AGIOS ANASTASIOS TWN ALBANWN",GIA THN BOREIA HPEIRO POTE DEN 8A KATAFEREIS NA GINEIS DIKOS THS AN8RWPOS,OXI PIA AGIOS...GI AYTO XREIAZONTE ALH8INES 8YSIES,ESENA OMWS SE NOIAZOYN MONO OI ALBANOI...
H DIKH MAS MHTROPOLH EINAI STHN KONITSA,O PNEYMATIKOS KAI HRWAS MAS EINAI O SEBASTIANOS.
KALHNYXTA !!!

Ανώνυμος είπε...

FILE 3.33.SIMFONO MAZI SOY.XEROME POY YPARXOYN POLOI B.HPEIRWTES ME TA DIKA MOY PISTEVW.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 3.33 καταφέρεσαι με ενα απαράδεκτο μένος και χώρις καμία βάση απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος αποδεδειγμένα έχει προσφέρει ανιδιοτελώς και χώρις να κάνει διακρίσεις, φυλετικες,θρησκευτικές ή πολίτικές.Εχει κατασκευάσει νέα σχολεία,οικοτρφεία,ΙΕΚ,την θεολογική ακαδημία,την σύγχρονη κλινική στα Τίρανα,αλλά και άλλα ιατρεία σε άλλες περιοχές.Καθώς και ένα μεγάλο αριθμό από νέες εκκλησίες και αναστηλώσεις παλαιοτέρων.Ολες αυτές οι υπηρεσίες,είναι προσβάσιμες από όλους ανεξαρτήτως καταγωγής!Και τοσα άλλα που δεν είναι ευρέως γνωστά,διότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος δεν κάνει showbiz!Το ότι σε ενοχλεί η σχέση του κ.Ντούλε με τον Αρχιεπίσκοπο μας,είναι γιατί έχεις μπερδέψει τον ρόλο του ιεράρχη με αυτόν του πολιτικού.Αν δεν γουστάρεις τον κ.Ντούλε δικαίωμα σου και θεμίτο.Και αν εισαι τόσο μάγκας και πατριώτης κατέβα στην πολιτική σκηνή να συναγωνιστείς για τα πιστεύω σου.Επίσης το να θέλει κάποιος-α να γίνει άγιος είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας και αν κάποιος θέλει να λέγεται χριστιανός πρέπει να βαδίζει κατα κεί.Σε ότι αφορά το πρόσωπο του κ.κ. Αναστάσιου,σε διαβεβαιώ οτι δεν έχει ανάγκη να το προσπαθήσει στο ελάχιστο.Ενώ εγώ και εσυ απέχουμε πολύ απο αυτό το στάδιο.

Υ.Γ Το θάρρος της γνώμης μας απαιτεί να δείχνουμε και το πρόσωπο μας αλλιώς δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά συκοφάντες.

Αλέξανδρος Κορακίδης

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ Κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ!ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ,ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΚΟΣΜΟ Η ΚΑΤΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ.Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΡΓΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ?ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΕΙΧΕ 5 ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΑΣ,ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.filia

Δημοσίευση σχολίου