Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ανεξήγητοι φουσκωμένοι λογαριασμοί της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στα χωριά μας

Κλείσιμο της εθνικής οδού προαναγγέλλουν οι Κρανιώτες
Σα να μην έφταναν οι πολύωρες διακοπές του ρεύματος στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, οι κάτοικοι του Βούρκου και των Ριζών πληρώνουν ανεξήγητους φουσκωμένους λογαριασμούς που δεν ανταποκρίνονται στην κατανάλωση τους.
Με άνωθεν εντολή ή με δικής τους πρωτοβουλία η ελεγκτές γράφουν ότι θέλουν χωρίς να βλέπουν τους μετρητές. Εκτός του ότι είναι άσχετοι γιατί διορίστηκαν μόνο με κομματικά κριτήρια - χωρίς πολλοί από αυτούς να είναι ηλεκτρολόγοι - για να αποζημιωθούν με ένα αλβανικό μισθό για την προσφορά τους στο κυβερνόν κόμμα, δεν σταμάτησαν να κάνουν την προηγούμενη δουλειά του αγρότη, του ελαιοχρωματιστή, του μπετατζή κλπ.  
Στην Αρδάσοβα, στο Μαραφέντι, στην Κρανιά και σε όλα τα χωριά της επαρχίας Μεσοποτάμου, ο υπάλληλος, δεν μπορεί ν’ αφήσει τα βαψίματα για ν’ ασχοληθεί με την εργασία για την οποία ευθύνεται. Στη Ραχούλα και σε άλλα χωριά της επαρχίας Αλύκου, ο νοικοκύρης έχει τέσσερις μήνες που απουσιάζει, εντούτοις οι λογαριασμοί του έχουν πολλά kilowatt.  
Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν επανειλημμένα στη Διεύθυνση Ηλεκτρισμού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Οι Κρανιώτες, αποφάσισαν να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά αυτή τη φορά. Περίπου τριάντα άτομα, «κατέλαβαν» τη διεύθυνση του Δέλβινου, με τη διευθύντρια να δηλώνει με προκλητικό και απαξιωτικό τρόπο προς αυτούς ότι είναι αναρμόδια.  Όπως ήταν μπήκαν στο γραφείο του Αντιπεριφεριάρχη Αυλώνας, Γκερκ Μάνου, λέγοντας του πως, αν το ζήτημα δεν λυθεί, την άλλη μέρα θα μπλοκάρουν τη Γέφυρα της Κρανιάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «150 kilowatt  έκαψα, του είπε ο Βαγγέλης Τσάκουλης, 650 μου φόρτωσαν να πληρώσω. Και δεν είναι μόνον αυτό. Όταν ξεπερνάς τα 300 kilowatt τότε η τιμή διπλασιάζεται.  Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλετε εσείς να κονομήσετε και να βγείτε από το αδιέξοδο. Εμείς είμαστε νομοταγής πολίτες και θέλουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι. Οι αίτιοι να δώσουν λογαριασμό και να μην κοροϊδεύουν με την τύχη μας».
Όλοι οι κάτοικοι των δικών μας κοινοτήτων πρέπει ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα των Κρανιωτών και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

1 comments:

vurkaris είπε...

einai na mi parozn ginati i kraniotes.....

Δημοσίευση σχολίου