Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μεταξύ Κέρκυρα και Αγίων Σαράντα βούλιαξε Τούρκικο σαπιοκάραβο, με 263 λαθρομετανάστες!

Αγνοούνται 22, Σώθηκαν 241από Ολλανδικό πλοίο
• Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με τα… καραβάνια λαθρομεταναστών που με κάθε τρόπο προσπαθούν να διαφύγουν προς την υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω της χώρας μας. Άσχημη κατάληξη είχε χθες μία ακόμη μεταφορά πάνω από 250 λαθρομεταναστών που επέβαιναν σε καράβι και το οποίο βυθίστηκε το Σάββατο βράδυ κοντά στην Κέρκυρα. Αυτή τη φορά 22 Αφγανοί, τουλάχιστον μέχρι αργά χθες βράδυ, αγνοούνταν, όταν στο 30μετρο ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, μπήκαν νερά και βυθίστηκε!
Στην περιοχή άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και 241 λαθρομετανάστες περισυλλέγησαν από φορτηγό πλοίο που έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή για βοήθεια, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο ότι συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 263 άτομα!
Από την άλλη και νέο περιστατικό με λαθρομετανάστες είχαμε το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι Λιμενικές Αρχές του νησιού εντόπισαν άλλους 33 λαθρομετανάστες, στοιβαγμένους μέσα σε φορτηγό με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

263 (!) ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν οι Λιμενικές Αρχές της Κέρκυρας ενημερώθηκαν ότι ένα σκάφος με πολλούς επιβαίνοντες εξέπεμπε σήμα κινδύνου, 30 περίπου ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας.
Οι καιρικές συνθήκες εκείνη την ώρα ήταν δυσμενείς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποπλεύσει πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και να φθάσει στον τόπο του συμβάντος.
Έτσι δόθηκε σήμα για βοήθεια σε όλα τα παραπλέοντα πλοία εκείνη την ώρα στην ευρύτερη περιοχή.  Έτσι, τα ξημερώματα στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε το Ολλανδικό πλοίο «MOMENTUM SCAN», μεταφέροντας 241 μετανάστες τους οποίους παρέλαβε από το εν λόγω τούρκικο πλοίο «HASAN REIS», το οποίο βυθίστηκε.
Οι ίδιοι όμως οι διασωθέντες έκαναν λόγο στις Αρχές ότι μαζί τους επέβαιναν κι άλλα 22 άτομα.  Κάποιοι που τραυματίστηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.
Έρευνες γίνονταν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της  νύχτας από ελικόπτερα «Σούπερ Πούμα», ένα αεροσκάφος C-130, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ενώ συνέδραμαν και άλλα πέντε παραπλέοντα πλοία, χωρίς όμως μέχρι χθες βράδυ κάποιο αποτέλεσμα.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ;
Ο λιμενάρχης Κέρκυρας, κ. Σπύρος Κοντομάρης, μιλώντας στη zougla.gr  ανέφερε πως οι Τούρκοι διακινητές έχουν ήδη συλληφθεί, αφού σύμφωνα και με τον αντιπεριφερειάρχη Ιoνίων Νήσων, κ. Χρήστο Σκούρτη, ο καπετάνιος που οδηγούσε το πλοίο και μετέφερε τους Αφγανούς ήταν Τούρκος.

ΣΑΝ «ΣΑΡΔΕΛΕΣ»…
Οι περιπτώσεις της παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών το Σαββατοκύριακο δεν σταματούν όμως στο θλιβερό περιστατικό της Κέρκυρας, που απ’ ότι φαίνεται έχει και τραγική κατάληξη. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αυτή τη φορά οι Λιμενικές Αρχές εντόπισαν 33 λαθρομετανάστες κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός φορτηγού που μετέφερε ξυλεία. Πριν προλάβει να επιβιβαστεί το φορτηγό με προορισμό την Ιταλία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μαζί με τον 42χρονο αλλοδαπό οδηγό του οχήματος.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΦΡΑΧΤΗ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
• Συντριπτικό είναι το ποσοστό υπέρ της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο για τους λαθρομετανάστες, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», 80,3% λέει «ναι» στο φράχτη, ενώ το 89,5% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της απέλασης (οικειοθελούς ή μη) όλων των παράνομων μεταναστών. Τέλος το 86,5% ζητεί επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.
• Ανάλογο είναι το ποσοστό υπέρ της κατασκευής του φράχτη και σε έρευνα της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου «ναι» στο φράχτη λέει το 73%.
Πηγή: Πρωινός Λόγος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου