Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

MEGA: Δελτίο Τύπου

Oργανωτικά και παιδεία στην ημερήσια διάταξη του ΜΕGA-EEMM
Στις 24 Αυγούστου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 11 π.μ., συνήλθε στους Αγίους Σαράντα το προεδρείο του κόμματος των Ελλήνων ΜΕGΑ – ΕΕΜΜ, υπό την προεδρεία του προέδρου κ. Χριστάκη Κίτσιο. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οργανωτικά, πολιτικά και παιδείας θέματα.
Στη σύσκεψη επικράτησε πλήρη συναίνεση για την αναγκαιότητα οργάνωσης της δομής του κόμματος σε κάθε χωριό, πόλη και στο εξωτερικό όπου υπάρχουν Έλληνες βορειοηπειρώτες. Ορίστηκε από το προεδρείο υπέυθυνη επιτροπή για την οργανωτική δομή του κόμματος με επικεφαλή τον προεδρό του, Χριστάκη Κίτσιο. Για τους Αγίους Σαράντα συντονιστής ορίστηκε ο κ. Λεωνίδας Χρήστος, για το Αργυρόκαστρο οι κύριοι Παναγιώτης Μάντης και Σπύρος Διαμάντης.
Η επιτροπή θα ασχοληθεί με τη σύσταση των οργανώσεων στη βάση, την εγγραφή των μελών, τη δημιουργία βάσης δεδομένων για όλους τους Έλληνες και την προεργασία για το Οργανωτικό Συνέδρειο του Κόμματος.
Το προεδρείο θεώρησε επιτακτική ανάγκη την έκδοση της κάρτας μέλους και όρισε τον αντιπρόεδρο του, κύριο Ρολάνδο Βασίλη, υπεύθυνο για την σύνταξη και έκδοση της.
Το προεδρείο αποφάσισε να συγκροτηθεί αμέσως το γραφείο τύπου και επικοινωνίας και όρισε ως υπεύθυνο τον κύριο Ζήσο Λούτση, καθώς και την ομάδα των δημοσιογράφων που θα πλαισιώσουν αυτό το γραφείο.
Επίσης αποφασίστηκε και η συγκρότηση της Επιτροπής των οικονομικών με επικεφαλής των επιχειρηματία Θύμιο Γκοζντάρη και μέλη τους κυρίους Λ. Χρήστο, Π. Μάντη, Γρ. Ζαφείρη και Ρ. Τσάκουλη.
Ιδιαίτερη σημασία το προεδρείο έδωσε στη συζήτηση για το θέμα της παιδείας στα ελληνικά σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Τονίστηκε πως στα πρόθυρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τα σχολεία αντιμετωπίζουν τις ίδιες και σοβαρότερες ελλείψεις των προηγούμενων ετών, γι’ αυτό καλεί εκτάκτως σύσκεψη με τους διευθυντές παιδείας στις δύο περιφέρειες, τους διευθυντές των μεσαίων και 9- ταξίων σχολείων, τους προέδρους των συλλόγων εκπαιδευτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων, καθώς και ειδικούς στο τομέα, το Σάββατο στις 28.8.2010 και ώρα 11 π.μ. στους Αγίους Σαράντα, για να συζητήσουν και να συναποφασίσουν την ακόλουθη στρατηγική για την επίλυση αυτού του διαχρονικού προβλήματος. Τα μέλη του προεδρείου ανέθεσαν στους καθηγητές Ρολάνδος Βασίλη και Δώρη Τέρπο την ευθύνη αυτής της διοργάνωσης.
Για τα θέματα της επικαιρότητας στο προεδρείο επικράτησε η άποψη ότι δεν πρέπει να αρκεστούμε μόνον στις δηλώσεις, όπως συνηθήζει να πράττει συνεχώς το κατεστημένο, αλλά να προτείνουμε οριστικές λύσεις και διεξόδους για όλα τα θέματα που αγγίζουν τους Έλληνες στην ιδιαίτερη πατρίδα τους η και πέραν αυτής.

        Αγ. Σαράντα 25.8.2010                            Γραφείο Τύπου ΜΕGΑ - ΕΕΜΜ     

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Παρασυρόμενοι από το θόρυβο του κατεστημένου για τις "δεκάδες απολύσεις" ελλήνων από τις δουλειές τους, μας πέρασε απαρατήρητο ότι οι διευθυντές παιδείας και στο Αργυρόαστρο και στους Αγίους Σαράντα είναι Έλληνες ... χωρίς όμως την άδεια του κατεστημένου.

Δημοσίευση σχολίου