Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Στη Δερβιτσιάνη και στη Δρόβιανη για την εορτή της Παναγίας
Επιδεικνύοντας την ιδιαίτερη αγάπη Του για τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου και την
έμπρακτη φροντίδα του για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας και φέτος είναι κοντά μας για να εορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού όπως έχει περάσει στη συνείδηση των ελλήνων. Και δεν έχουν περάσει ούτε καν δύο μήνες απ’ την τελευταία Του περιοδεία εδώ…
Είναι μεγάλη ευλογία, χαρά και τιμή που ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι στα χωριά και τις περιοχές μας τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια (19 συμπληρώθηκαν κιόλας από τότε που είναι κοντά μας) όχι απλώς τα διαποιμένει πνευματικά αλλά τα μεριμνά και τα φροντίζει καθημερινά σε όλες τις παραμέτρους: για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την συγκράτηση του πληθυσμού, την παιδεία, την υγεία και τόσα άλλα.

Ειδικά τις μέρες αυτές του Αυγούστου που οι πλατείες και τα σοκάκια μας γέμισαν και πάλι με τους κατοίκους τους, και με τα παιδιά των οποίων τους ανήκουν για το παιχνίδι και την ξεγνοιασιά τους, θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία και ο Αρχιεπίσκοπος να τους δει αλλά και αυτοί να ωφεληθούν πνευματικά του πατρικού Του λόγου, γεμάτο πνευματικότητα αλλά και εμπειρία ζωής.
Το Πρόγραμμα:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, σήμερα Παρασκευή το απόγευμα, θα βρεθεί στους
Μπουλιαράτες όπου στον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου θα γίνει η Ακολουθία της
Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον Αρχιεπίσκοπο.
Το Σάββατο το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα είναι στη Δερβιτσάνη, καθώς η Ενορία αυτή πανηγυρίζει τον ι. Ναό της αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Μαζί με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου θα τελέσει τον Εσπερινό.
Ο Μακαριώτατος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Δρόβιανη. Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει την ολοκλήρωση των εργασιών για την υδροδότηση του χωριού. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε και παρακολουθήθηκε από κοντά για την υλοποίηση του απ’ τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και έλυσε ένα το ουσιαστικότερο πρόβλημα για την αναβίωση αυτής της ιστορικής κοινότητας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Πηγή: deropoli.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου