Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ο Αναστάσιος στη Δρόβιανη για την Παναγία και το υδραγωγείο


«Βομβαρδίζεστε καθημερινά από χιλιάδες εικόνες. Κρατήστε στο μυαλό και την καρδιά σας την εικόνα της Παναγίας».  Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε σήμερα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος στην Θεία Λειτουργία που έγινε στο ναό του Αγίου Νικολάου της Δρόβιανης.  Αυτοί που ζουν μόνιμα στη Δροβιανη,
οι εκατοντάδες Δροβιανίτες που επέστρεψαν για το καλοκαίρι από την Ελλάδα και κάποιοι πιστοί από τα γύρο χωριά είχαν την ευλογία να συμμετέχουν σε μια λιτή αλλά σπουδαία και ιστορική Θεία Λειτουργία  όπου πήραν την ευλογία του φωτισμένου ιεράρχη.
Αμέσως μετά ακολούθησε αγιασμός στο προαύλιο της εκκλησίας, με την ευκαιρία της αποπεράτωσης των εργασιών της υδροδότησης της Δροβιανης.
Έργο το όποιο όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος όλοι μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο λόγο της απόστασης των έξι χιλιομέτρων. Η πίστη διώχνει το «α» και τα αδύνατα γίνονται δυνατά, για πρώτη φορά η Δρόβιανη έχει υδραγωγείο. Ειδική αναφορά και μνημόνευση έγινε στον π. Σπυρίδων Συμαντήρη ο οποίος αναπαύτηκε πριν από  ένα χρόνο και ήταν το δεξί χέρι του Μακαριότατου σε τέτοιου είδους έργα. Στη συνέχεια ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι που γίνετε κάθε χρόνο την ημέρα της Παναγία κάτω από τα πλατάνια της Δρόβιανης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου