Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Νεολαία Βορειοηπειρωτών»: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Νούσια

Στον ζεστό, χριστουγιεννιάτικο χώρο της αίθουσας «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε ένα φιλικό κλίμα με αθρόα προσέλευση παρουσιάστηκε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου το νέο βιβλίο του Κώστα Νούσια «Η Τριλογία της Πατρίδας μου».
Η ποιητική συλλογή πραγματεύεται μύθους από τρεις  περιοχές της Βορείου Ηπείρου: την Μπίστρισσα, την Δερόπολη και τη Χιμάρα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η«Νεολαία Βορειοηπειρωτών» και τελέστηκε  υπό την αιγίδα του Ομίλου για την «UNESCO»:Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

                                                   
Για το βιβλίο μίλησαν οι: κ. Κώστας Παπασπήλιος συγγραφέας, μουσικολόγος και πρώην αντιδήμαρχος Βριλησσίων,

κ.Γιώργος Κατεμής, καθηγητής και Αντιπροέδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτικής  Αττικής,
κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος-Ποιητής-Καθηγητής και Μέλος της «UNESCO»
Απήγγειλαν στίχους από την ποιητική συλλογή : η Γαλήνη Γκιζέλη, μαθήτρια Γυμνασίου απ’ τους Αγ. Σαράντα, η Φερενίκη Κονίνη, φοιτήτρια Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών απ’ την Δερόπολη  και ο Γρηγόρης Κακούρης, τραγουρδιστής.
Χαιρέτισαν  ο πρόεδρος του Ομίλου για την «UNESCOκ. Ηλίας Δερμιτζόγλου και ο Πρόεδρος της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, Θεοφάνης Καλυβιώτης.
Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιπρόεδρος της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών», Ελένη Δήμου.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με την ευχαριστήρια ομιλία του δημιουργού, Κώστα Νούσια.
Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με  κλασσική μουσικήαπό το μουσικό σύνολο«ΗΧΩ ΑΘΗΝΩΝ» .

Μεταξύ των παρευρισκομένων έδωσαν παρόν και αρκετοί εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών φορέων και συγγραφείς: Τηλέμαχος Κώτσιας: συγγραφέας, Πέτρος Κούρτης: καθηγητής-συγγραφέας, Αχιλλέας Βασιλείου: πρόεδρος «Ένωσης Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου», Νίνα Διακοβασίλη: Γενική Γραμματέας του Ομίλου για την «UNESCO», Γιώργος Τζομάκας: αντιπρόεδρος «Ομόνοιας», μέλη του Εθνικού συμβουλίου του «ΕΕΜΜ Μέγκα»: Μόντης Κολίλας, Λευτέρης Αναγνώστης, Αθηνά Πάλλη,  Λευτέρης Πρίφτης, Μπάμπης Καραθάνος: πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Αιμίλιος Πάντος: επίτιμος πρόεδρος «ΝεΒ», Χρήστος Γιωργάκης: πρώην πρόεδρος «ΝεΒ», Γιώργος Κώττης: υπεύθυνος Τομέα Βορειοηπειρωτών ΝΔ, Παναγιώτης Λέκκας: πρόεδρος ομοσπονδίας «οι Ατιντάνες», Αλέξανδρος Αναγνώστης: Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ, Οδυσσέας Κορακίδης: δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, , Μαρία Μπολλάνου: πρόεδρος « Ένωσης Χειμαρριωτών».
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι :  Maksa Travel, GH-Art: Ηρακλής Γκίνος, Space TV 
Ευχόμαστε στον Κώστα Νούσια καλοτάξιδο το βιβλίο του και να συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις δημιουργίες του.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους για την όμορφη βραδυά που μας προσφέρατε.

Ανώνυμος είπε...

πάντα τέτοια, συγχαρητήρια στον Κ.Νουσια

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια λαμπρή εκδήλωση με άψογη διοργάνωση, για ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο που ανέτειλε σε έναν πανέμορφο χώρο και σκόρπισε το άπλετο φως του στην πληθώρα των φίλων και συνεργατών του ποιητή-μουσικού που γέμισαν την αίθουσα.

Ανώνυμος είπε...

sosta alla ektos apo nousia eixe k' anousia.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:18 εκτός από ανούσια υπάρχουν και ακούσια και αντε πιας΄ τον άπιαστο.
Έστω και τον κατσεβρέστο.
Αλήθεια φίλε, είσουνα εσύ εκεί ως φίλος?

Ανώνυμος είπε...

Παραβρέθηκα και εγώ, έστω και για δέκα λεπτά στην παρουσίαση του βιβλίου. Υποχρεωτικά έπρεπε να φύγω ποιο νωρίς και δεν μπόρεσα να ακολουθήσω την παρουσίαση αλλά φρόντισα να έχω στην κατοχή μου και τις τρεις ποιητικές του συλλογές.
Εκτός από τις ποιητικές του συλλογές,είναι μια καλή ευκαιρία να γράψω εδώ και για ένα μελοποιημένο ποίημα του Κατσαλίδα με μουσική του κυρίου Νούσια
"Βόρειος Ήπειρος - Η μπαλάντα του σκοτωμένου στρατιώτη" http://www.youtube.com/watch?v=_7GjCtTYRl8
Αξίζει πολλά συγχαρητήρια και νιώθουμε περήφανοι για ποιητές και μουσικούς από την Βόρειο Ήπειρο με μεγάλα έργα
Ας γνωρίσουμε τις καλές πλευρές των ανθρώπων της τέχνης και ας ασχοληθούμε μόνο με αυτές γιατι το αξίζουν.. Εφόσον συνηθίζετε όλοι να γράφουν ανώνυμα ας το κάνω και εγώ .
http://www.youtube.com/watch?v=_7GjCtTYRl8

Δημοσίευση σχολίου