Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δ. Αβραμόπουλος: Έξαρση του εθνικισμού και του λαϊκισμού σε γειτονικές χώρες



Πρώτη είδηση στην Αλβανία οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ελλάδος στο ΝΑΤΟ
  Πηγή μεγάλης ανησυχίας χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, την έξαρση του εθνικισμού και του λαϊκισμού σε κάποιες από τις γειτονικές μας χώρες.

Σε δήλωσή του μετά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε η διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι κατέστησε σαφές προς τους συμμάχους μας, ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές.


Όπως είπε, οι υποψήφιες χώρες για το ΝΑΤΟ ή για την ΕΕ, πρέπει να σέβονται τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης.


Τόνισε ότι εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν και πως όλα τα κριτήρια και προαπαιτούμενα θα πρέπει να εκπληρωθούν.


Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική συνάντησή του με το ρώσο ομόλογό του, ο οποίος -εκτός απροόπτου- θα επισκεφτεί τη χώρα μας το Μάρτιο.


http://www.skai.gr



Ιδιαίτερη αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ελλάδος έκαναν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αφου στην ουσία ο κ. Αβραμόπουλος απευθύνονταν κυρίως στην Αλβανία. Ο τίτλος που κυριαρχεί σε πολλά μέσα είναι «Ο Αβραμόπουλος προειδοποιεί την Αλβανία» ενώ ανφέρονται στο διάλογο των δύο υπουργών Εξωτερικών. Σύμφωνα πάντα με τα ίδια μέσα ο Panariti προσπάθησε να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού λέγοντας ότι δεν εξέφρασε εδαφικές διεκδικήσεις προς την Ελλάδα.    
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου