Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Deropoli.com : Είναι λάθος να αμφισβητείται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει θέσεις σε ότι αφορά το θέμα του Β. Ελληνισμού



Πρέπει να βρεθούμε και με το ΣΥΡΙΖΑ…
Του Συνεργάτη
Με ιδεοληψίες του παρελθόντος και μια στατική θεώρηση των πραγμάτων, η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει να διστάζει στα ανοίγματα που της επιβάλλονται και τη συζήτηση θεμάτων με το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Ορθώς βέβαια ο επίσημος πολιτικός φορέας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού επιμένει στη γραμμή της επίσημης  επικοινωνίας με το Υπουργείο Εξωτερικών,  αλλά οφείλει και την επαφή με τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο.

Η μέχρι σήμερα πρακτική περισσότερο αναδεικνύει τις επιφυλάξεις, παρά αντανακλά τη διαλεκτική εξέλιξη των πραγμάτων και την παρακολούθηση από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αλλά είναι λάθος να αμφισβητείται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώνει θέσεις σε ότι αφορά το θέμα του Β. Ελληνισμού στα πάτρια εδάφη του
Η γρήγορη και εύστοχη αντίδρασή του στις δηλώσεις του αλβανού Πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ο Συνασπισμός κινήθηκε στα πλαίσια του ρόλου του. Επιπλέον είναι απολύτως λογικό να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι εγείρονται ζητήματα εδαφικών διεκδικήσεων από πλευράς μιας χώρας όπως η Αλβανία, είναι  ηλίου φαεινότερο ότι σ’ αυτή τη χώρα καταπιέζεται η Ελληνική Εθνική Μειονότητα και εν γένει οι μειονότητες. Εδώ είναι το σημείο όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ δύναται να συζητήσει με το ΣΥΡΙΖΑ και να αναζητήσει τρόπους τα θέματα που την απασχολούν να συμπεριληφθούν στην πολιτική του  ατζέντα.  Εάν αναφερθεί κανείς σε ζητήματα όπως οι συντάξεις του ΟΓΑ, η ιθαγένεια και οι καθυστερήσεις, η παραπέρα στήριξη της παραμονής στα πάτρια εδάφη, η καταπολέμηση του εθνικισμού και του ρατσισμού στην Αλβανική κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς μπορεί και πρέπει καλύτερα να συνδράμει και να απαιτήσει περισσότερη μέριμνα απ’ την Κυβέρνηση.
Να μην διαφεύγει το γεγονός ότι στο παρελθόν οι τοποθετήσεις (επερωτήσεις και ανακοινώσεις) των τότε Ευρωβουλευτών του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου και Μιχάλη Παπαγιανάκη, σε χρόνια ανάλογα δύσκολα για την εξέλιξη των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων και την καταπίεση της ΕΕΜ, ήταν τεκμηριωμένες. Πολλές φορές όχι απλώς δημιούργησαν την ανάλογη ευαισθησία στον Ευρωπαϊκό χώρο αλλά έφεραν και πολύ θετικές απαντήσεις της Επιτροπής ή του Προεδρείου της Ευρωβουλής. Σε ότι αφορά τα δικαιώματα των λαών, την προστασία των μειονοτήτων, την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, η αριστερά έχει τη συμβολή αλλά και δυνατότητες τεκμηρίωσης.
Επίσης όσοι έχουν περισσότερο ασχοληθεί με τα ζητήματα της ΕΕΜ και την πολιτική της προάσπιση και προαγωγή των αγώνων της, θα πρέπει να θυμούνται την επίσκεψη στο χώρο αλλά και τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του τότε Προέδρου του Συνασπισμού κ. Νίκου Κωνσταντόπουλο.
Καιρός λοιπόν είναι να εγκαινιαστεί η επικοινωνία με το ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς για μονόπλευρη αναζήτηση οφέλους αλλά και για να βοηθηθούν ίσως να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των πραγμάτων που αφορούν την ΕΕΜ και την αυτόνομη πολιτική της εκπροσώπηση. Ενδεχομένως και οι παρεξηγήσεις να είναι αμφότερες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διεκδικώντας μεταχείριση στην Αλβανία κατά τα όσα οι διεθνείς πράξεις και πρακτικές ορίζουν, δεν πρέπει να φοβίζει ως δήθεν εθνικιστική οργάνωση. Όταν η γνωριμία προχωρήσει θα εξαντληθούν και οι παρεξηγήσεις.
Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα έχει μεταβληθεί και μεταβάλλεται όχι μόνο ως συνέπεια της κρίσης αλλά και ως ανάγκη μετασχηματισμών. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται.
 www.deropoli.com


Το σχόλιο μας
Δεν είναι κακό να συζητά κανείς με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν είναι κακό να συζητάς με τη Χρυσή Αυγή, με τους Οικολόγους Πράσινους, με την Ένωση Μεταναστών Ελλάδος, με το Γεωργίου για το ποδόσφαιρό, με τη Λίτσα Πατέρα για τα ζώδια κ.α. «Κακό» είναι να συζητάς με συμπατριώτες σου Βορειοηπειρώτες που τόλμησαν να έχουν διαφορετική άποψη ή να κάνουν κρητική στον «ηγέτη»…  
 Όπως πολύ σωστά λέει ο «συνεργάτης» αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ασθενείς πληθυσμιακές ομάδες, γιατί να μην τον πείσουμε ότι αυτό συμβαίνει και στην Αλβανία αφού αποδείξαμε ότι το κράτος είναι βάρβαρο; Δε γίνεται λόγος βέβαια για την υποχρέωση του εθνικού κέντρου προς τον Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου γιατί ηλεκτρίζονται και δεν κάνει…
Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πας σαν επαίτης «είμαστε και εμείς αδύναμοι βοηθήστε μας» (μπορεί να κάνουμε και λάθος αλλά αυτό καταλάβαμε από τα λεγόμενα του συνεργάτη) αλλά ως εκπρόσωπος ενός κομματιού του έθνους που είναι εκτός συνόρων. Αν δεν σε αποδέχεται ως τέτοιον, ποτέ να μην πας.

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

βρε βορειοηπειρωτη μου
-ποιος ειπε οχι στο διαλογο;
-ποιος διαφωνει με τον διαλογο σε ολα τα επιπεδα ;
πιστευω ουδεις αρα καποια ηγετηκα στελεχη ειναι ανικανα και προσπαθουν να δειξουν οτι κατι κανουν και κατι τσιρακια της ηγεσιας .
ρομαντικος πατριωτης

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς, ο συνεργάτης δε μιλάει για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα που εκπροσωπεί η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά για ασθενείς πληθυσμιακές ομάδες, τις οποίες εκπροσωπεί το ΚΕΑΔ. Γιατί να "διακινδυνεύσει" πρώτα το ΚΕΑΔ να κάτσει με το ΣΥΡΙΖΑ, να κάτσουν τα τσιράκια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρώτα, κι αν κάτσει στραβά το πράγμα ας το πληρώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν κάτσει ορθά, τότε όλα καλά, κάνε πέρα εσύ ΟΜΟΝΟΙΑ, γιατί τώρα συνομιλητής αναλαμβάνει το ΚΕΑΔ. Έχει δόλο αυτή η ευσεβής παρότρυνση. Μπολάνο, ύψωσε μια φορά την κουφάρα σου! Είσαι από τον τόπο του Σπυρομίλιου όχι του Πύλιο Γιούση!

Ανώνυμος είπε...

1:47 Καλό το σκεπτικό σου αλλά ο Μπολάνος είναι γατόνι κ δεν μασάει στα πικάντικα του Ντούλε. Αν όμως υπήρχε μάμα δεν θα το σκεπτόταν καθόλου, εδώ φθάσαμε περάσαμε ωκεανούς για μια MIZA στο America δεν θα πηγαίναμε ένα xhiro στην Κουμουνδούρου που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση;

Ο Πονηρός

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Παίδες ξυπνήστε. Ο συνεργάτης, (διάβασε ένας από τους δύο χειριστές της ιστοσελίδας) θυμίζει τα παλιά κουάντρα του κομμουνισμού. Αφού το συζητάει το Πολιτ Μπυρό, βγαίνει μετά στον τύπο ο ιδεολόγος για να φαίνεται ότι η κίνηση που θα ακολουθήσει τη ζητάει ο λαός. Για να δικαιολογηθεί.... τότε. Τώρα για να δει τις αντιδράσεις....
Δεν νομίζω ότι είναι λάθος να υπάρξει διάλογος και με το ΣΥΡΙΖΑ, και όχι απλώς γιατί είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Απεναντίας επιβάλεται. Δυστυχώς οι πολιτικοί φορείς στην Βόρειο Ήπειρο με πρώτη την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δεν είναι συνομιλητές στην Ελλάδα για τα δικά μας κοινά εθνικά θέματα. Μπορεί να κάνουν πηγαδάκια για προσωπικά οφέλη.
Προσέξτε όμως τα πονηρά στην ανακοίνωση αυτή "του συνεργάτη" της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:
Δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να συνεργαστεί με τη Ν.Δημοκρατία, παλιά και τώρα που είναι κυβέρνηση. Με τον "φαεινότερο" επιδίωξε να παγιδέψει ακόμα και τον Σαμαρά, βγάζοντας η ΟΜΟΝΟΙΑ, μετά την μοναδική συνάντηση με τον αναμενόμενο πρωθυπουργό, δελτίο τύπου για πράγματα που δεν ειπώθηκαν στη συνάντηση αλλά που τα χρειάζονταν για εσωτερική κατανάλωση η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Δεύτερο. Δεν έχει θέσει ποτέ επίσημα στην νυν (αλλά ούτε σε κάποια άλλη προηγούμενη) κυβέρνηση της Αθήνας τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Το ομορφότερο είναι που η νυν κυβέρνηση έχει δείξει ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που αναφέρει στην παρούσα ανακοίνωση ο συνεργάτης. Ακόμα και για το θέμα του ΟΓΑ που προέκυψε η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. (Αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ ακόμα δεν έχει πει τίποτε επίσημα για το θέμα. Απλώς κατηγόρησε έμμεσα Μπάρκα (Κ) και Ξέρρα για τις τοποθετήσεις τους).
Τώρα όμως "θέλει" η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να τα συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ... Καλώς. Κακώς όμως διότι θέλει να αξιοποιήσει τα θέματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για να κάνει μέσω ΣΥΡΙΖΑ εθνική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. (η οποία κυβέρνηση έχει γνωρίσει τη σαπίλα της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και θέλει να τη βάλει τουλάχιστον στο ράφι.)
Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επίσης, βλέπει ότι ΠΑΣΟΚ, το ζεστό γιατάκι του Ντούλε στην Αθήνα, διαλύθηκε και αν υπάρχει δεν υπάρχουν εκεί οι κουμπάροι να κάνουν κουμάντο.
Υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι "φίλοι" οι οποίοι έχουν ριζάρια στο ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν, και θέλουν, και παλεύουν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Οπότε, θέλουμε να πιστεύουμε, όντας σίγουροι, ότι απ΄εκεί έπεσε το το τέλι για στροφή Ντούλε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ο "συνεργάτης" αν είδατε στην αριστερή ανακοίνωσή του, αφαίρεσε εντελώς τον όρο Βόρειο Ήπειρο στο κείμενό του, για να αποκατασταθεί καλύτερα στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα αποκατάστησε το ΣΥΡΙΖΑ (για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα.)
Ταυτόχρονα στην Αλβανία ο πολιτικός πόλος στον οποίο προσβλέπει συμμαχία ο Ντούλες γλιστράει εθνο-αριστερά (άκρα). Άρα και στο Ντούλε χρειάζεται ένα νέο αριστερό (διεθνικό) γλίστρημα.
Αυτά είναι τα πονηρά του στενού κουμπέ της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος στενός κουμπές προσεύχεται μέρα νύχτα να πέσει η κυβέρνηση στην Αθήνα, πριν από τις εκλογές στην Αλβανία, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να αποκατασταθεί πολιτικά ο Ντο΄λυες στην Αλβανία....
Ο Αθώος


Ανώνυμος είπε...

Ρε την παλευεται εκεί το Deropoli???
Πατε με τα καλά σας ή έχετε ξεφύγ???
Για ποια συνεργασία με το Τσίριζα μιλάτε;
Αυτοί δεν θέλουν να ξέρουν την υπαρξή της Βορείου Ηπείρου!
Εσείς που θελετε επαφές ως αλβανοι θα συστηθείτε στον Αλέξη γιατί ως βοριεοηπειρώτες δεν ΥΠΑΡΧΕΤΕ.
Τι να πω το χετε καψει εντελώς....
μακάρι ο θεος να σας δώσει φώτιση και να σταματήσετε την κατρακύλα.
Απο που πέρνετε εντολές εσεις σε αυτό το μπλογκ?
Ειναι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;;;;

Ανώνυμος είπε...

“Καιρός λοιπόν είναι να εγκαινιαστεί η επικοινωνία με το ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς για μονόπλευρη αναζήτηση οφέλους αλλά και για να βοηθηθούν ίσως να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των πραγμάτων που αφορούν την ΕΕΜ και την αυτόνομη πολιτική της εκπροσώπηση. Ενδεχομένως και οι παρεξηγήσεις να είναι αμφότερες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διεκδικώντας μεταχείριση στην Αλβανία κατά τα όσα οι διεθνείς πράξεις και πρακτικές ορίζουν, δεν πρέπει να φοβίζει ως δήθεν εθνικιστική οργάνωση. Όταν η γνωριμία προχωρήσει θα εξαντληθούν και οι παρεξηγήσεις.
Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα έχει μεταβληθεί και μεταβάλλεται όχι μόνο ως συνέπεια της κρίσης αλλά και ως ανάγκη μετασχηματισμών. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται.”
Ο ιδεολόγος του ΚΕΑΔ, με τα όσα γράφει μας λέει πως τώρα εγκαινιάζεται η εποχή που όλα τα χρόνια την λαχταρούσε. Έτρεξε το 1993-1994 στα χωριά της Δερόπολης και έστησε τις τοπικές αριστερές οργανώσεις να αντιταθεί της Ομόνοιας γιατί είχε πάρει δρόμο δεξιό. Τώρα που τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ομόνοιας είναι της αρέσκειας του, όλα του αριστερού χώρου, πρέπει να πείσουμε τους απλούς πως πρέπει να πάμε ακόμα ποιο αριστερά. Να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, πως η Ομόνοια δεν είναι εθνικιστική οργάνωση. Και αυτό γίνετε κάνοντας πέρα και τον Μπολάνο ο οποίος «δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται». Στην πραγματικότητα τον προειδοποιεί πως ο Ντούλε τώρα με την δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν τα πάει και τόσο καλά γι’ αυτό να τον ακολουθήσουμε στην σύντροφο παρέα. Ένας πολιτικός ελιγμός που θα οδηγήσει τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό σε μεγαλύτερες περιπέτειες, σε πτώση σε καινό. =Γοραντζινός=

Ανώνυμος είπε...

Ο συνεργάτης, εν ολίγοις, μας λέει ότι πρέπει να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς είμαστε καλοί και θα πρέπει να μας έχει στα υπόψιν. Μα για να το κάνουμε αυτό, φίλε μας συνεργάτη, δεν πρέπει να πειστούμε εμείς πρώτα, η ΟΜΟΝΟΙΑ δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλό παιδί. Το θέμα για τον συνεργάτη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, φίλοι μου, γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει συνατηθεί κατ' επανάληψην με το ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν. Ο συνεργάτης παροτρύνει την ΟΜΟΝΟΙΑ να συναντηθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του να κάνουμε καψόνια στη Νεα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ, που δεν συμφωνούν με την ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως έχει. Αυτό το προβοκατόρικο ύφος, το έχουν ξαναδοκιμάσει. Μπορεί να κάνει καλό στην κλίκα, δεν οφελεί όμως την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ να συναντηθεί ως οφείλει με όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, γιατί επιμένει ότι είναι εθνικός φορέας, αλλά να μην προσδώσομε στη συνάντηση με το ΣΥΡΙΖΑ αλλαγή πορείας.

Ανώνυμος είπε...

ante kali arxi !!
oi proletarioi olis tis gis enwtheite !!!
xa xa xa xa !!!
to eixa pei egw siga siga o Dule sti gadimi tou tha pigene,kai twra pou efyge o Giwrgakis zitw o Tsiriza !!!opws o Enveris alaze symmaxous ta palia xronia !!!
tyxere kastere socialisti !!ola ta xatiria sou pragmatopoiounte ena ena !!
ouououxaxaxaxaxa!!!

Ανώνυμος είπε...

ante kali arxi !!
oi proletarioi olis tis gis enwtheite !!!
xa xa xa xa !!!
to eixa pei egw siga siga o Dule sti gadimi tou tha pigene,kai twra pou efyge o Giwrgakis zitw o Tsiriza !!!opws o Enveris alaze symmaxous ta palia xronia !!!
tyxere kastere socialisti !!ola ta xatiria sou pragmatopoiounte ena ena !!
ouououxaxaxaxaxa!!!

Ανώνυμος είπε...

efi giati , giati efi??

Ανώνυμος είπε...

xrush augh re !! voreiohpeirwtes ksupnhste

Δημοσίευση σχολίου