Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Deropoli.com: Μικροπολιτικές τύπου Γκιουλέκα και Χατζιδάκη δε βοηθούν στην ενότητα της ΕΕΜ !



Το σχόλιο μας
Κινήσεις για ενότητα τώρα…
του συνεργάτη                 
Καμιά αμφιβολία δεν πρέπει να υπάρχει και ούτε εγκλωβισμός σε λογικές ότι ο εθνικισμός που έως τώρα γνωρίζαμε ως ανεπίσημη ιδεολογία της νέας Αλβανικής Δημοκρατίας, αλλά πλέον κατ’ επιλογή του Πρωθυπουργού της χώρας επίσημη πολιτική, αφορά μόνο εκλογικό ελιγμό. Όχι, έχουμε αρκετά χρόνια που βιώνουμε αυτή την ασφυκτική ανθελληνική πίεση και προφανώς τους επόμενους μήνες θα δούμε γεγονότα με μεγαλύτερη ένταση.

Τούτων ισχυόντων δεν μπορεί να μην συναχθεί το συμπέρασμα ότι σε ότι μας αφορά, ως Βορειοηπειρωτική κοινότητα και κοινωνία, είναι ότι κινούμαστε ακριβώς αντίθετα σε όσα θα ήταν σώφρονα να πράξουμε και ως πολιτική υποχρέωση. Ο λόγος ακριβώς στην ανάγκη που υφίσταται και που σε οποιαδήποτε υπό πίεση κοινότητα ενεργοποιεί αμέσως την ανάλογη αντίδραση: αυτή της συσπείρωσης και της μεγιστοποίησης της πολιτικής ισχύος. Αυτό δεν συμβαίνει. Ο βαθμός πολιτικής συσπείρωσης είναι αντιστρόφως ανάλογος της πίεσης που δέχεται η κοινότητα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ήταν λογικό πολιτικές χειραγώγησης που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και απ’ το ΣΚ και απ’ το ΔΚ να δημιουργούσαν αποσυσπείρωση, αλλά σήμερα και εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια όπου τίθεται υπό αμφισβήτηση ή ίδια η δυνατότητά μας για αυτόνομη πολιτική έκφραση και η διαιώνιση της ιστορίας μας, τι είναι που δεν μας επιτρέπει μεγαλύτερη ενότητα;
Η ερώτηση μάλλον είναι ρητορική. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Όπως γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι κατά βάθος και όσοι κράζουν κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ ξέρουν γιατί το κάνουν: ακριβώς για να πετύχουν την αποσυσπείρωση. Ξέρουν πολύ καλά ότι η λάσπη που ρίχνουν δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, ξέρουν ότι κόβουν τη ρίζα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και όμως αδίστακτα συνεχίζουν.
Πρέπει όμως να απομονωθούν όσο έρχεται η θύελλα.
Παράλληλα όμως χρειάζεται εκβιασμός: με πράξεις ουσιαστικές, με κόπους πολλούς, με συναντήσεις νύχτα και μέρα, με αναγνώριση λαθών και ίσως υπερβολικών αντιδράσεων, ούτως ώστε έως το τέλος Ιανουαρίου να έχει επιτευχθεί ουσιαστικός « επαναπατρισμός» στην ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης πολιτικών σχημάτων πέραν και εκτός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ όταν το ζητούμενο δεν είναι παρά η συγκέντρωσης όλης της ψήφου του δυναμικού του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που θέλει την αυτόνομη έκφραση. Βέβαια, όσοι έχουν κάνει επιλογές στράτευσης στα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας, άλλο τόσο δεν έχουν λόγο να συνεχίσουν να εξυπηρετούν στρατηγικές διάλυσης της ΕΕΜ.
Ο Βαγγέλης Ντούλες έχει υποχρέωση γενναίων κινήσεων στη γραμμή της απαραίτητης μεγιστοποίησης της αντίδρασής μας προς τον ανθελληνισμό. Για να αντιδράσεις όμως προφανώς θέλεις ένα ασφαλές άρμα και αρραγές κατάστρωμα. Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να καταλήξει η ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ σε μια φόρμουλα που δεν θα πρέπει στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να την αμφισβητήσει κανένας. Μικροπολιτικές του τύπου του Κ. Γκιουλέκα που δέχεται και προβάλει παράλληλα πολιτικά σχήματα σαν να έχει εντελώς αποκλειστεί η δυνατότητα ύπαρξης θετικού αποτελέσματος στην προσπάθεια ενότητας, δεν εξυπηρετούν. Ούτε βέβαια εκείνες του Κ. Χατζιδάκη που προβάλλεται με άλλους παράγοντες πόλωσης και διάσπασης. Όταν στην Ελλάδα κυβερνά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ΔΗΜΑΡ, πράγματα απίστευτα και απρόβλεπτα μόλις λίγα χρόνια πριν, γιατί στο χώρο της πολιτικής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού θα πρέπει να επιβάλουν επιλογές διάσπασης και διάστασης;
Ας τα δούμε υπό το πρίσμα της ανάγκης τα πράγματα και τότε ίσως βοηθηθούμε για αμοιβαία βήματα προσέγγισης ούτως ώστε να σταθούμε αντάξια στην κρίση της ιστορίας. Αύριο ίσως να είναι αργά. Και σαφώς η ανάλυση μας απαιτεί  πρωτοβουλίες απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ καθώς και τον πρόεδρό του, διότι δεν αμφισβητείται ούτε απ’ τους επικριτές, ότι αυτό παραμένει η κεντρομόλος δύναμη της αυτόνομης πολιτικής έκφρασης της ΕΕΜ.

Σχόλιο:
Λέγοντας στην ουσία «σκάστε όλοι και ελάτε εδώ να υπηρετήσετε τον μοναδικό άνθρωπο που «ξέρει»  δεν θα πετέχιες ποτέ ενότητα, όσο ευγενικά και με όσο ωραία ελληνικά και αν το πεις. Πράγματι, οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και η ενότητα απαραίτητη. Πόσο συμβάλει στην ενότητα το ιστολόγιο σας όταν κηρύσσει «εχτρούς του λαού» τους λίγους φορείς και πρόσωπα από την Ελλάδα που είχαν ένα συνεχές πατριωτικό ενδιαφέρον για το Βορειοηπειρωτικό όπως ΣΦΕΒΑ, Γκιουλέκα, Καχριμάνη, Παναγιοτόπουλο κλπ; Μάλιστα γνωρίζουμε ότι οι τρεις από τους τέσσερεις από αναφέραμε  επεδίωξαν διάλογο με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ και εκείνος αρνήθηκε!!! 
Για να μην χαρακτηριστεί όμως και το λογύδριο μας διχαστικό δεν θέλουμε να κάνουμε έκκληση για ενότητα κάνοντας μόνο κρητική. Για την πολυπόθητη ενότητα να προβάλουμε αυτά που μας ενώνουν που είναι η ιστορία ο πολιτισμός και η αγωνία για το μέλλον μας. Αν πρέπει από τον πολιτικό χώρο κάτι να προβάλουμε για τον «επαναπατρισμό», είναι μόνο το όνομα της «Ομόνοιας»  που κατοχυρώθηκε στη συνείδηση του βορειοηπειρώτη κάτι που ο συνεργάτης με δυσκολία αναφέρει γιατί αλλού βλέπει την κεντρομόλος δύναμη…

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

μην ποναει ολοι αυτη η ιστορια ,μαζι με την διαλυση του ΠΑΣΟΚ ΕΡΘΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥς ΜΕΤΑ ......ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ....;;;;ΑΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.
ρομαντικος πατριωτης

Παναγιώτης Μπάρκας είπε...

Ο γνωστός άγνωστος συνεργάτης με αυτά που γράφει πρόσφατα δείχνει ότι στο στρατόπεδο της μικρούτσικης ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υπάρχει αναστάτωση και φόβος, ότι έχουν τελικά έχουν βρεθεί στο περιθώριο. Διαπιστώνουν επίσης ότι υπάρχει ένα ηγετικό κενό, - αυτό που αυτή η ηγεσία προκάλεσε, ότι η εθνική ελληνική μειονότητα έχει κατασπαραχτεί και αυτή η ηγεσία θέλει να απαλλαγεί των εθνικών ευθυνών γι΄αυτή την κατάντια, ότι μέσω αλβανικών κομμάτων δεν υπάρχουν περιθώρια να πετύχουν πολιτική επιβίωση, άρα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα προς την εθνική ελληνική μειονότητα.
Σε όλη μας την ιστορία μεταπολίτευσης, κυρίως επί ηγεσίας Ντούλε στα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού είδαμε ένα σχήμα: Την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (όχι την ΟΜΟΝΟΙΑ) ως το λύκο και την ενότητα ως την τρυφερή και απροστάτευτη σπλήνα κρεμασμένη στο λαιμό του λύκου. Όποτε ο λύκος πεινούσε έτρωγε από ένα κομμάτι σπλήνα. Η ενότητα αιμορραγούσαμε, αλλά ο λύκος "προστάτης" κατηγορούσε τα κομμάτια που έλειπαν από τη σπλήνα. Τώρα δεν υπάρχει πια σπλήνα, αλλά κομμάτια σπλήνας, απ΄εδώ και απ΄εκεί....
Δεν πρόκειται απλώς για αποδοχή λαθών, αλλά για εθνικό σπαραγμό και έγκλημα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν μπορεί οι κλέφτες να φωνάζουν πιάστε τον κλέφτη, δεν μπορεί οι βασικοί υπεύθυνοι της δικής μας σημερινής κατάστασης να μας βγαίνουν από πάνω και να μας μιλούν για ενότητα. Αυτοί δεν διαπίστωσαν την κατάσταση στην εθνική ελληνική μειονότητα και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. "Παλιά μου τέχνη κόσκινος", που λέει. Θέλουν απλώς να κερδίσουν στις εκλογές που έρχονται. Δλδ να βγάλουν τον Βαγγελάκη στη Βουλή. Αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει και επικαλούνται μεγάλα εθνικά κηρύγματα. Τόσες φορές έπνιξαν βάναυσα τις πραγματικές προσπάθειες για ενότητα. Και τώρα φοβούμενοι ότι μπορεί κάποιος άλλος πάρει την πρωτοβουλία χτυπούν αμείλικτα. και εκείνους τους λίγους ανθρώπους που νοιάζονται ειλικρινά. Αν αυτή η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θέλει πραγματικά την ενότητα και το καλό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φύγει, να πάει σπίτι της και να επιτρέψει την ιστορία να την κρίνει. Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έχει και άλλα παιδιά, ασφαλώς ικανότερα απ' αυτή την ηγεσία να αναλάβει εθνικές ευθύνες. Το μόνο εμπόδιο είναι αυτή η ηγεσία, σκληρυμένη στο αντεθνικό της έργο.
Παναγιώτης Μπάρκας

Ανώνυμος είπε...

To DEROLI COM isos ehi mathi na ta perni hondraapo to proksenio,tin presvia,ton DULE,tin eklisia ........,apo tus NACI +SOTIRI,QE SIMERA MAS VJENI ME DHILLOSIS STIRIKSIS PROS AFTUS PU KATASTREPSAN AFTON TON EVLLOJIMENO TOPO QE OLI TIN ETHNIQI ELINIQI MIONOTITA.Agapitie file i fili tu Deropoli COM oli afti i spira prepi na llogothetisi qe na kani skliri aftokritiqi, ja ta kakurjimata pu ehi kani epi 20 hronja isvaros tu kathe vorioipiroti.O proedhros tu KADH,prepi na mas eksijisi me pion tropo edhjokse ton MELO,pos pire tin arhijia qe pos sinehizi na tin krata epi 18 hronja,ota vlepi oti to sapiokaravo dhen travai allo qe mia imera tha vulaksi.Sigura oli mas morfomeni qe amorfoti,+opos apokaliptete meriqes fores esis tus vurkaridhes+, thellome tin enosi tis E,E,M. alla hriazete enas poli kallos jatros ,pu na vri to kalitero farmako tis therapias tis holeras.I epillojes tu pandotes itan i leftomanidhes qe ta tembelloshkilla ,pu dhen ehun kani ena merokamato stn zoi tus,eno tus morfomenus,me politiko qe qinoniko epipedho tus ehi dhjoksi me tontropo tu qe kanenas dhen tha pistepsi oti figan ja na katestrepsun tin OMONJA i to KEADH.Me ton proto sholjasti tha simfoniso oti i katastrofi tu PASOK irthe apo ta idhja rushfetolloja,qe apo tus vuleftes pu irthan ksipoliti sti poliqi qe ejinan dhisekatomiriuhi,ego elpizo na min simvi to idhjo qe me emas.Ta peretero simberasmata dhikasas. +Vurkaris com+

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχχαχαχα να είσαι καλά ρε Συνεργατη με έκανες και γέλασα....χαχαχαχα...

που νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε πρόβατα;
ΚΕΑΔ τετελεστε ΚΑΤΑΛΑΒΈ ΤΟ, όσο είναι νωρίς.


χαχαχχαχα
ακόμα δεν μπρορω να σταματησω να γελάω με το σκεπτικό σου...
χαχαχχαχα..........

Ανώνυμος είπε...

και ..... η κεντροκόλος δύναμη. $

Ανώνυμος είπε...

ρε πέστε στο συνεργάτη και στους της DERO-KOLI com
πως όπου να'ναι θα έρθει το εθνικο διδυμο ΤΑΤΣΟ-ΤΣΑΤΣΟ & ΑΒΡΑΜΟ και θα πηδηξουν ολη την ALBANIA και αυτους μαζί. $.

Δημοσίευση σχολίου