Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Διπλωμάτες της ΕΕ και των ΗΠΑ επικρίνουν τις εθνικιστικές δηλώσεις της αλβανικής πολιτικής ηγεσίας



Η απάντηση του Μπερίσα 
Ο Πρέσβης της ΕΕ στα Τίρανα, Ετόρε Σέκουι, επέκρινε την αλβανική πολιτική τάξη για τις πρόσφατες εθνικιστικές δηλώσεις και απαίτησε η Αλβανία να συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην περιοχή.

"Το συμβούλιο των υπουργών εκφράζει ικανοποίηση για τον εποικοδομητικό ρόλο της Αλβανίας στην περιοχή και καλεί να αποφεύγονται δηλώσεις που είναι αντίθετες προς τις σχέσεις καλής γειτονίας. Το σχόλιό μου
είναι η θέση των 27 χωρών μελών", δήλωσε ο Πρεσβευτής της ΕΕ.

"Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Αρβιζού, έκανε κάποια σχόλια λίγες μέρες πριν περί εθνικισμού. Συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις αυτές. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι η ΕΕ σκέφτεται για το θέμα αυτό. Η ΕΕ πιστεύει ότι το ζήτημα της εθνικής ακεραιότητας δεν είναι ένα θέμα, δεν θέλουμε να δούμε την αλλαγή των συνόρων", είπε.

Ο Πρέσβης προέβη στα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώθηκε από την αποστολή της ΕΕ "EURALIUS" που βοηθά το Υπουργείο Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Η απάντηση του Μπερίσα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, επέκρινε τη στάση των πρεσβευτών των ΗΠΑ και της Ευρώπης που τον κατηγόρησαν για  την εθνικιστική ρητορική του.

Επέκρινε, ιδιαίτερα, το Γερμανό πρέσβη, ο οποίος προηγουμένως δήλωσε ότι η Αλβανία δεν πρέπει να λάβει το καθεστώς της προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, ακόμη και αν υιοθετούσε  τις συνιστώμενες μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή του ο Μπερίσα δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τη ρητορική του και επέμεινε ότι δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται κάθε Αλβανό πολίτη, όπου και αν ζει.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

O SALI, O LESH E LI
PER KU PO SHKON ORE MAVRI
TI PASKE QENE NJE KOQEKAR
DHE TE GJITHE BERTASIN C'ESHTE KY GOMAR
TI PASKE QENE PER NDER I MARRRRRE
SI TI SHQIPNIA SKA PER TE PARE.

Ανώνυμος είπε...

10:15
σωστά τα λες και συμφωνώ αλλά αυτό το πράγμα είναι προθυπουργός της αλβανίας και όσο και αν τον βρίζουν πάλι τον εκλέγουν τον μαλάκα......οι αλβανία δεν πάει μπροστά με αλβανούς........!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου