Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

“Le Figaro” : Ξαφνικά ο Μπερίσα πήρε σημαία από τα χέρια των εξτρεμιστών! «Στην επέτειο των 100 ετών από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα ξεδίπλωσε την εθνική σημαία όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά στο Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.

Ο 68χρονος επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης τόλμησε να σπάσει τα ταμπού και να μιλήσει για ενότητα των Αλβανών», γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα ‘Le Figaro’.


«Ξαφνικά ξύπνησε ο μετριοπαθής Μπερίσα, πήρε την εθνική σημαία της Αλβανίας από τα χέρια των εξτρεμιστών και της έδωσε νέο νόημα», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

Μάλιστα περίμενε ένα ορόσημο όπως αυτό των εκατό χρόνων της ανεξαρτησίας της χώρας του,  για να παρατείνει την ιστορική πορεία του, στέλνοντας μηνύματα και συνθήματα ότι «μέσα στην ευρωπαϊκή Ένωση θα πραγματοποιήσουμε την εθνική μας ενότητα».

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα προβλέπει ότι η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας δεν θα τελειώσει με τον εορτασμό της 100ης επετείου αλλά θα αυξηθεί ως προεκλογικό χαρτί στην Αλβανία κατά το 2013.
 http://www.echedoros-a.gr/2012/12/le-figaro.html

1 comments:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου