Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για τα γεγονότα της Χειμάρρας από τα αλβανικά ΜΜΕ.

Προκαλεί ο πατέρας του δολοφόνου. Ζήτησε από το Μπολάνο να μη μιλάει!  
Χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι ανακρίσεις για το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να τοποθετήσουν στο σκαμνί του κατηγορούμενου για μία ακόμη φορά τον Δήμαρχο Χειμάρρας και Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας.
 Η χορωδιακή παρουσίαση συγγενών και συνεργών των δραστών στους τηλεοπτικούς δέκτες όπως αυτή του “Top Channel” κατηγορώντας τον κ. Μπολάνο με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης δεν έχει ίχνος δημοσιογραφική δεοντολογίας και αποτελεί ασέβεια προς το νεκρό. Σύμφωνα με αυτούς όλοι έχουν δικαίωμα να μιλούν, ακόμα και πατέρας του δολοφόνου, ο Μπολάνος δεν πρέπει να μιλάει!

Απ’ ότι γνωρίζουμε ο κ. Μπολάνος όχι μόνο δεν προκάλεσε – παρότρυνε  εντάσεις όπως θέλουν να παρουσιάσουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αλλά αντιθέτως λειτούργησε κατευναστικά στην εξοργισμένη κοινότητα της Χειμάρρας προκαλώντας μάλιστα και την έντονη δυσαρέσκεια κάποιων Χειμαρριωτών που ζητούσαν ποιο δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Αυτό που συνέβη στη Χειμάρρα στις 12 Αυγούστου 2010, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που έτυχε να συμβεί, αλλά ήταν η τραγική κατάληξη αλλεπάλληλων προκλήσεων από άτομα ή ομάδες ατόμων που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το 2010 στην Αλβανία του ΝΑΤΟ και της υποψήφιας για ένταξη στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, οι πολίτες της μπορούν να μιλούν ελεύθερα τη μητρική τους γλώσσα και να έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Ευχόμαστε ο Αριστοτέλης να είναι το τελευταίο θύμα μια ακατανόητης έντασης και να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στις κοιμισμένες συνειδήσεις πολλών πολιτών και πολιτευόμενων από τις δύο πλευρές των συνόρων! 

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

αυτά είναι γεγονότα που δεν ξεχνιούνται εύκολα η ακόμα καλύτερα προκαλούν ένα τεράστιο μίσος ως προς το αλβανικό έθνος . αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι Αλβανοί είναι το ίδιο αλλά όπως λέει ο λαός μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά . κάτι τέτοια συμβαίνουν και προκαλείται αυτό το μακροχρόνιο και γιγαντώνεται το όλο μίσος του λα ου των Ελλήνων ως προς το αλβανικό έθνος ( ο Θεός να το κάνει ) . οι δημοκρατικές διαδικασίες σε τέτοιου είδους γεγονότα δεν βοηθάνε . ο αλβανικός εθνικισμός καταπολεμάτε μόνο με τον ελληνικό εθνικισμό σκότωσαν ένα δικό μας παλικάρι; οφθαλμού αν τι οφθαλμού αυτή είναι η δικαιοσύνη που επιβάλλεται να προβληθεί σε τέτοιου είδους γεγονότα .



Ε.Ε.Μ.Β.Η

Εξολοθρευτής είπε...

Έσσεται Ήμαρ

Ανώνυμος είπε...

Εσείς και οι γονείς σας περάσατε τον πιό άγριο κουμουνισμό που υπήρχε. Του Χότζα. Δε μασάτε από απειλές και αποπροσανοτολισμό.

Δωριέας

Δημοσίευση σχολίου