Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Σχόλιο αναγνώστη


Το παρακάτω σχόλιο αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Δερόπολης» «Η ΣΦΕΒΑ για τη σύσκεψη του ΜΕGA – τσιμουδιά για την απογραφή της Ομόνοιας». Απ’ ότι καταλάβαμε το παρόν σχόλιο είχε σταλεί στη συγκεκριμένη ανάρτηση αλλά δεν δημοσιεύτηκε. Ίσως δεν είναι δεοντολογικό να δημοσιεύουμε σχόλια που αναφέρονται σε άλλα ιστολόγια αλλά επειδή είχαμε σκοπό να γράψουμε κάτι σχετικό, θα περιοριστούμε στο σχόλιο του αναγνώστη που υπογράφει ως Γοραντζινός, παρόλο που δεν είναι του περιεχομένου που σκεπτόμασταν.


Κύριε βορειοηπειρώτη,
Είμαι υποχρεωμένος να γράψω σε σένα για ένα δημοσίευμα που βγήκε σε μία από τις βορειοηπειρωτικές ιστοσελίδες. Ο λόγος γνωστός: εκεί όλα είναι και κλεισμένων των θηρών, παρά των προσπαθειών που έχω καταβάλει. Είναι μια επιστολή  προς τον ανώνυμο αρθρογράφο, που υπογράφει «Δεροπολίτης». Γίνεται λόγος για το άρθρο «Η ΣΦΕΒΑ για τη σύσκεψη του ΜΕGA – τσιμουδιά για την απογραφή της Ομόνοιας».
Ευχαριστώ. Γοραντζινός
Δεροπολίτη, εδώ Γοραντζινός. Κοντοχωριανός που λέμε. Σε διάβασα. Το ξέρεις που γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Σου απαντώ ανώνυμα, γιατί εσύ είσαι ανώνυμος. Μιλάς και γράφεις ανώνυμα. Με δίκιο. Στο  καθεστώς που έχεις καθιερώσει εσύ και οι στενοί σου συνεργάτες στον τόπο μας, επιτρέπετε  μόνο ανωνυμία. Οι ανώνυμοι  επιβιώνουν και είναι πετυχημένοι και κουάντρα που λένε και οι βουρκιώτες.
Συγνώμη αν στην παρούσα επιστολή μου,  βρεις κάποια ορθογραφικά λάθη. Όπως γνωρίζεις  δεν έχω σπουδάσει φιλολογία. Εγώ ήμουν μικρός το 1978 που ήρθε ο «αείμνηστος» Αργυροκαστρίτης στη Δερόπολη. Εσύ, ως παιδί με καλή βιογραφία, ήσουν στην πρώτη σειρά όταν είπε –Εγώ ο Ενβέρης δεν ξέρω ελληνικά- και εσύ χειροκρότησες πρώτος. Μετά όλοι εμείς. Καλά είναι να τα ξεπεράσουμε αυτά… Στο θέμα μας.    
Με το δημοσίευμα σου πας με το γνωστό ρητό «Ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.»  Έβαλες μπροστά την ΣΦΕΒΑ και πυροβολείς το ελληνικό κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το μέλλον» - ΜΕΓΚΑ. Μόρφωμα, διασπαστικό, «απάντηση» του Μπερίσια και «δεξιό»  το ανεβάζεις. Απορώ που τους βρίσκεις όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς.  Διαπιστώνω πως και με το άρθρο αυτό, πέρα από φιλόλογος, χύνεις και πολύ δηλητήριο. Απέχεις πολύ από τους πολλούς δεροπολίτες. Πλεονεκτείς με δηλητηριώδης αδένες.
Παράλληλα,επιδιώκεις να ρίξεις και την ΣΦΕΒΑ εναντίον του Σεβαστιανού. Είναι αλήθεια ότι ο Σεβαστιανός είχε μεγάλη καρδιά και έδινε παντού αγάπη. Δεν ήταν όμως αριστερός που εσύ πάντα μου μιλούσες για το Μαγιακόβσκι που είχε γράψει, Αριστερά! Αριστερά! Ακόμη και την λέξη δεξιός  την γράφεις στα εισαγωγικά, τόσο τρομάζεις. Τόσο δεν μπορείς να δεχτείς την άλλη άποψη που είναι ο ακρογωνιαίος  λίθος της δημοκρατίας.  Απορώ πώς να έχεις πάντα πρόθεση να βρίζεις, να διασπάς, να δηλητηριάζεις και να μαυρίζεις τα πάντα. Δεν υπερασπίζω, Μπερίσια! Το 2008 εσύ μου έλεγες τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν όταν καθόταν με το Βάγκο και τα έλεγαν. Που τον έπαιρνε τρεις και τέσσερεις φορές τηλέφωνο. Τώρα που πάει ο Κώτσιος και ο Σπύρος στην κυβέρνηση,  που ήταν τα δύο βασικά πρόσωπα του Γκιέλιου μας, και αμέσως μας  έγινε κακός και ο Ψηλός καλός και καλώτατος; Ο ψηλός ρε δεροπολίτη, βλέπεις πόσο καλά τα πάει με την Ελλάδα που εσύ μας «υπερασπίζεσαι;»  Να λέμε και καμία αλήθεια σαν πατριώτες που είμαστε. Έτσι μπράβο! Όσο για το ΜΕΓΚΑ, το ξέρεις όπου εγώ δεν το ψήφισα. Τώρα βλέπω ότι επιμένει για θεσμοθέτηση των δικαιωμάτων μας. Έγινε έτοιμο το πλαίσιο. Εσύ με το Γκέλιο μόνο συκοφαντείτε. Και να που είσαι. Όλοι οι χριστιανοί ήμασταν στις εκκλησίες προχθές ανάβαμε κεριά και γλεντούσαμε την ημέρα της Μεγαλόχαρης. Εσύ που είχε χωθείς και έγραψες τα όσα έγραψες. Λυπούμε κοντοχωριανέ και μετά μας μιλάτε για Ομόνοια…                       

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Re paidia tosa sxoleia gia tin ipografi,toses katigories gia to koma.Telika poso fereggia eine ayti h apografh? H tha pmenei kai tha mathenei opios thelei ta stixia kai ths diefnisois tou kathenos? as mou apantisi kapios.

Ανώνυμος είπε...

deropoliti se sunxerw!!!!
les thn alhtheia mono san goranxhinos spiunos pou eisai ki esu gia pes mas...pote eseis oi kaloi oi deksoi deropolites psifisate omonoia??????
oloi kolokomonistes eisastan kai kolosossialistes

Ανώνυμος είπε...

ντροπη ρε παιδια να τρογομαστε.ειναι η ωρα ναπαρουμαι την τυχη στα χερια μας η πατριδα μας κηνδυνευει και εμεις μια ζωη φαγωμαρα θα μας βλαστιμουν τα παιδια και τα εγγωνια μας ολλοι αυτοι οι προδοτες μια μερα θα λογοδοτισουν το ποθουμενο ερχεται

Ανώνυμος είπε...

για δείτε και αυτό..
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=471181

έχει και ονόματα..

Ανώνυμος είπε...

2 38 εισε για τον βιλλο καβαλλα με τα μαλακιες που λες , για πες μας ρε κολοκοτρονι πός θα τη πάρουμε την τυχι στα χέρια μας η απο κείνα τα παλικάρια ισαστε ...Λαμόγια βορειηπειρωτες έχετε πάρει τα χιροτερα των ελληνον και τα χειρότερα των Αλβανών , Αίμα τιμή χρυσή αυγή

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 2:47 πρέπει να έπεσες σε κόμμα το 2008 και να ξύπνησες χτες! αλλιώς θα ήξερες ότι από το 2009 με τους σοσιαλιστές της δρόπολης είσαστε αγαπημένα αδερφάκια και ότι χάρη σε αυτούς η διχόνοια - κεαδας πήρε τις επαρχίες στη Δρόπολη.

Ανώνυμος είπε...

h politikh einai poutana file mou 12.44
egw ksupnisa to 2012 me xara na vgei o filos mou o samaras alla paroth thn megisth bohtheia pou tou dosaate eseis oi xiliades bor/tes th gamise....kai sunkubernei me autous pou esei apokaleis roufianous th hrwnia...

Ανώνυμος είπε...

8:40 ο 12:44 είμαι αλλά δεν καταλαβαίνω που κολάνε αυτά που λες για Σαμαρά και ρουφιάνους με το σχόλιο μου.

Ανώνυμος είπε...

enw ta dika sou pou kolane me ta dika mou?
giati anaferese sthn omonoia????
se evlapse kapou?????

Ανώνυμος είπε...

6:54 μάλλον έχεις επιλεκτική αμνησία:
"opote eseis οi kaloi oi deksoi deropolites psifisate omonoia??????
oloi kolokomonistes eisastan kai kolosossialistes"

Δική σου ήταν η αναφορά και έβριζες αυτούς που έδωσαν τη νίκη στους εκλεκτούς της κλίκας.

Δημοσίευση σχολίου