Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ο Νίκος Γερασιμίδης επιστρέφει στο Προξενείο Αργυροκάστρου με αρμοδιότητα το Ελληνικό Σχολείο Χειμάρρας


Για αίσχη κάνει λόγο το himara.gr
Τι απαντάει στο «Βορειοηπειρώτη» ο Γερασιμίδης
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο εκπαιδευτικός από τα Γιάννενα Νίκος Γερασιμίδης ,γνωστός και από την ενασχόληση  με την πολιτική παλαιότερα με τη Νέα Δημοκρατία και τελευταία με τη Δημοκρατική Συμμαχία,  τοποθετείται Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου, με αρμοδιότητα την περιοχή της Χειμάρρας.
Ο κ. Γερασιμιδης  είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Προξενείο Αργυροκάστρου για την Ελληνική Μειονότητα και είχε απομακρυνθεί ... 

...την ίδια μέρα της επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009. Στις εκλογές του 2009 ως υποψήφιος με τη ΝΔ είχε έρθει τρίτος σε σταυρούς προτίμησης ή πρώτος επιλαχόν. Ήταν από τα πρώτα στελέχη του κόμματος της Ντόρας Μπακαγιάννη και στις πρώτες και τελευταίες εκλογές αυτού του κόμματος ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην Ήπειρο, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί αφού το κόμμα του δεν έπιασε το πλαφόν του 3%. Στις τελευταίες εκλογές αρνήθηκε την τρίτη θέση του κοινού ψηφοδελτίου με τη ΝΔ που αξίζει να θυμίσουμε ότι ήταν εκλόγιμη.
Κάποιοι παράγοντες από τη Χειμάρρα αντιδρούν έντονα για αυτή την εξέλιξε κάνοντας λόγο για πολιτικά βολέματα (καθώς ο κ. Γερασιμίδης συνδέεται με κουμπαριά με την κα. Ντόρα Μπακαγιάννη), σε μια περίοδο που το Ελληνικό Σχολείο της Χειμάρρας έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα το οποίο προκάλεσε πολιτικές αλλά και τοπικές διαμάχες.

Ακολουθεί το σχόλιο από το ιστολόγιο himara.gr και στη συνέχεια  ή τοποθέτηση του κ. γερασιμίδη για το θέμα.

Αίσχος! Οι κουμπάροι στα πόστα και οι δάσκαλοι απλήρωτοι

Διορισμός δεύτερου?!?! αναπληρωτή συντονιστή εκπαίδευσης για το σχολείο της Χιμάρας.

Την στιγμή που οι δάσκαλοι στο Ελληνικό σχολείο της Χιμάρας είναι λίγοι καθώς και απλήρωτοι, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φυτεύει τον κουμπάρο της κας Μπακογιάννη σε ανύπαρκτη θέση. Όπως ξέρετε υπεύθυνο προξενείο για το σχολείο της Χιμάρας είναι αυτό των Τιράνων όπου αναπληρωτής συντονιστής εκπαίδευσης είναι ο κ. Χρονόπουλος Γεώργιος. Διορίζουν λοιπόν τον κ. Γερασιμίδη στο προξενείο Αργυροκάστρου με ευθύνη ΜΟΝΟ για ένα σχολείο, αυτό της Χιμάρας. Να θυμίσουμε δε πως ο κος Γερασιμίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής Νομού Ιωαννίνων με την Δημοκρατική Συμμαχία και παλαιότερα με την Νέα Δημοκρατία.


Διαβάστε παρακάτω την σχετική απόφαση



Συνεργάτης του «Βορειοηπειρώτη» επικοινώνησε με τον κ. Γερασιμίδη και αφού τον ενημέρωσε για τα αρνητικά σχόλια αυτής της απόφασης δήλωσε:

«Εκπλήσωμαι με αυτά που ακούω γιατί εγώ δεν επεδίωξα ποτέ αυτή τη θέση. Είναι γνωστό το πρόβλημα με τα ελληνικά σχολεία του «Όμηρου» στο οποίο υπάγεται και της Χειμάρρας  και αναζητώντας κάποια λύση οι αρμόδιοι εκτίμησαν την εμπειρία που έχω στην περιοχή και μου ζήτησαν να συμβάλω. Εάν θα επρόκειτο για βόλεμα θα ζητούσα μία θέση στα Γιάννενα κοντά στην οικογένεια μου, δέχτηκα όμως να πάω γιατί το θεώρησα πιο σημαντικό, τη στιγμή που γνωρίζω ότι οι καθηγητές εκεί είναι πολλούς μήνες απλήρωτοί και εγώ δεν θα είμαι σε διαφορετικό καθεστώς από αυτούς, εάν θα πληρωθιούν θα πληρωθώ και εγώ. Είναι αμαρτία να μπλέκουν την πολιτική με την ελληνική εκπαίδευση στην περιοχή. Για μένα η πολιτική καριέρα έληξε στις 6 Μαΐου»    

23 comments:

Ανώνυμος είπε...

ti na protothimitho me gerasimidi morfotiko akoloutho ta frontistiria stous ypopsyfious omogenois dwrean stous agious saranta kai dervitsani enw tora trexoun stin athina kai exoun xasi tin mbala ap ta eksoda ta ergastiria fysikhs xymias vouliarates dervitsani kai livadhia...44 titlous vivlion metafrasi sta ellhnika se 2 xronia 80 ypotrofies istoria kai geografia tis elladas sta sxoleia mas..xorigies epoptika mesa didasxalias sta sxoleia mas...xartes kai egjiklopedies se olla ta sxoleia mas..dwrean xorigia tou idrimatos mizonos ellhnismou sta sxoleia mas tileorasis..video..kai alla polla ..tmimata ellhnikhs glossas sta vlaxoxona xoria ths perioxhs kai min ksexname oti dothikan se aristouxous mathites doro apo ena ilektroniko ypologysti kai ta parelavan ta idia ta paidia kai oxi meson tis klykas oute meson ton gnoston kyklon ..kai telos re aderfia o misthos tou pou pige san daskalos stin ximara einai to idio 740 euro oso einai ollwn ton daskalon ekei...kai to pio symantiko einai oti epi epoxh gerasimidi to ksanagrafo einai oti i portes tou toso kako einai re gamoto....auta prolave kai egeinan epi epoxh ntoras kai gerasimidi sto proksenio mas sto argyrokastro ....tora an dysaresthisan tous tsiflikades kai tous daidhes pou to proksenio to eixan monopolio lypame poli lypame...egw kserw oti molis efyge o kyrios gerasimidis kai i dora apo ypourgos kai hrthe o sotiras kyrios droutsa tote anelave ergolavika to pasok kai o rizopoulos...na thymomaste kai merika pragmat den einai kako..

Ανώνυμος είπε...

kyrie diaxirista...egw lew kai to ksanalew kalo einai na min dymosieveis sxolia apo anwnimous kai skotinous anandrous mikropsyxous typous . den gynete egw na milaw epwnima kai alloi roufiani na grafoun anwnima..nomizw oti de3n gynete auto.egw pantos tha synexizo na grafo me to onoma mou oso kai an katagrafoun ta parasita..A pandos

Βουρκάρης είπε...

Ο Λέξη κάμε καλα μο φουλι....

Ανώνυμος είπε...

Ο Γερασιμηδης δεν ήταν αυτός που έπαιρνε λεφτα για να δώσει υποτροφίες...;;; Αθωε θές να μας κανεις ένα σχόλιο...;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Kοιτάτε ποιός μιλάει για βόλεμα: Ο επί χρόνια αργόμισθος καθηγητής του Δημοσίου που αντί να διδάσκει, έκανε και κάνει πολιτική στις ...καφετέριες. Ο κύριος που εξαργύρωσε την κουμπαριά του με πλουσιοπάροχη θέση στο Αργυρόκαστρο καιμόνιμη διαμονή στα γιάννενα. Αν ήθελε θέση λέει θα την ζητούσε στα Γιάννενα. Έχει δίκιο: Από τη Νέα Δημοκρατία, μόνο μια θέση δικαιούται: Του εφιάλτη. Από το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να έπαιρνε. Πρέπει να ...πιέστηκε πολύ πάντως για να υποκύψει και να ξανάρθει στο Αργυρόκαστρο. Πως να αφήσει το πολιτικό κουτσομπολιό στα Γιάννενα; Πως. Ο κ. Γερασιμίδης είναι ένας γραφικός,υπερφίαλος και πλέον το μόνο αξίωμα που θα έχει από δω και πέρα θα είναι του... κουμπάρου. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Αυτός βρίσκει και τα κάνει. Και όσο του δίνεται βήμα κύριε του Βορειοηπειρώτη αυτά θα κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7.19 π.μ.: Αν δεν το ξέρεις είσαι η μετεμψύχωση του Γερασιμίδη... Πρόσεχε τις κουμπαριές

Ανώνυμος είπε...

Ειναι λυπηρο και σιχαμερο να στηνετε στον τοιχο εναν ανθρωπο σαν τον Γερασιμιδη...ο μονος που οσο ηταν στο προξενειο οι πορτες ηταν ανοιχτες για ολους τους βορειοηπειρωτες...ο μονος που εδωσε 80 υποτροφιες στα παιδια σας...για να μπορουν να σπουδασουν στην μανα Ελλαδα...αλλα ετσι ειναι...το δεντρο που εχει καρπους το πετροβολουν..ειναι ντροπη να εκφραζετε τοσο μενος για μια προσωπικοτητα που μονο καλο προσφερε στον τοπο μας...αλλα ετσι ειναι τα λαμογια της Δροπολης που τωρα καθονται στις υπουργικες καρεκλες και φιλησαν κατουρημενες ποδιες για να τις καταλαβουν...δεν τα επικρινετε ...που βολεψαν ολους τους συγγενεις τους σε θεσεις εργασιας..που ξεπλενουν χρηματα απ τις επιδοτησες...αλλα βεβαια αυτα δεν σας απασχολουν γιατι τρωτε ολοι καλα...!!!!Ειναι αδικο ενας αξιοπιστος ανθρωπος οπως ο Γερασιμιδης να πληρωνει το τιμημα μονο και μονο επειδη ειναι κουμπαρος της Μπακογιαννη....εχετε μαθει να σας ταζουν λαγους με πετραχιλια γι αυτο δε σας αρεσε η επιστροφη του Γερασιμιδη...γιατι σ αυτον δεν περνουν τα θεληματα σας!!!!!!!!!Οσο και να χτυπατε δεν αλλαζει τιποτα...γι αυτο πιειτε ξυδι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδικη σοβαρη επενδυση που εκανε στη ζωη του ο Γερασιμιδης ειναι η κουμπαρια με τη Ντορα. Και εφοσον ειναι σημειο σταθμος στη ζωη του, βεβαιως και θα ασχοληθουμε με την κουμπαρια. Μπορει να μας πει καποιος τι εχει σπουδασει αυτος ο ανθρωπος?

Ανώνυμος είπε...

Απαντηστε σας παρακαλω εσεις που τα ξερετε ολα...υπαρχει αλλος αναπληρωτης συντονιστης που εχει διοριστει απ τον Απριλιο ...στην Αλβανια κι εχει ΝΑ εμφανιστει απο τοτε στο ποστο του?ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ???????????????????????ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ...

Μεγάλωσα στα Γιάννενα και μαθήτευσα στη Ζωσιμαία Σχολή.

Σπούδασα αρχικά στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πατρών και στη συνέχεια έλαβα πτυχίο παιδαγωγικού τμήματος ΣΕΛΕΤΕ και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ μετεκπαιδεύτηκα στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του ιδίου Ιδρύματος.

Υπηρέτησα ως εκπαιδευτικός λειτουργός σε Πολυκλαδικά και Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια Αθηνών και Ιωαννίνων.

Παράλληλα συμμετείχα ως καθηγητής σε επιμορφωτικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, της ΝΕΛΕ, του ΕΛΚΕΠΑ και ΙΕΚ Ιωαννίνων.

Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Χατζηκώστα καθώς και του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ήπειρος A.E.» (1992-1993).

Το 1998 εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών και επανεξελέγην το 2002, 1ος σε αριθμό ψήφων.

Την περίοδο 2002-2004 διετέλεσα Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, υπεύθυνος κατά περιόδους για θέματα Καθαριότητος, Πρασίνου και Δημοτικών Έργων.

Παράλληλα ήμουν Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων καθώς και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Ιωαννίνων.

Eπι σειρά ετών υπήρξα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων και εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.

Διατέλεσα μέλος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Διατέλεσα Μορφωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Αλβανία

Διετέλεσα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, είμαι ο Γραμματικός, ο εξ Αθηνών. Σου έστειλα ένα σχόλιο, επώνυμο. Γιατί δεν το ανάρτησες; Ή επειδή έλεγα επώνυμα κάποιες αλήθειες που με βασάνιζαν από καιρό;!
Ξέρω ότι θα την αξιοποιήσεις για να κάνεις τη δουλειά σου. Εγώ αποφάσισα να πω κάποιες αλήθειες για λογαριασμό σας. Μη δείχνετε ότι είστε όλοι το ίδιο.
Ευχαριστώ

Βορειοηπειρώτης είπε...

Το βιογραφικό του κ. Γερασιμίδη εστάλει από κάποιο αναγνώστη που το αντέγραψε από κάποιο φυλλάδιο.
Γραμματικέ, το ότι βάζεις ένα ανύπαρκτο όνομα και μία ανύπαρκτη διεύθυνση, δε σημαίνει ότι το σχόλιο σου είναι επώνυμο. Φτάνει με αυτές τις αηδίες! Εάν ο Γερασιμίδης πούλησε κάποια υποτροφία να μας πείτε το ποσό που πείρε και από ποιον τα πείρε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παίδες Ελλήνων, τι βιογραφικό είναι αυτό του Γερασιμήδη. Και πόντιος να ήταν ο άνθρωπος δεν θα είχε τόσες αξίες και τόση συνεισφορά.
Κρίμα που η Ελλάδα του δίνει αυτή την τότσικη θέση εκπαιδευτικού συντονιστή στην Αλβανία. Του αξίζει να είναι παρά τω Πρωθυπουργό. Και μετά λένε ότι δεν φταίει η κουμπάρα... Ε, πώ θα πάει μπροστά η Ελλάδα όταν τέτοια κουάντρα τα στέλλουν να συντηρήσουν ένα και μόνο σχολείο

Χάονας είπε...

Ο συνεργάτης σας άθελά του ενισχύει το σενάριο του βολέματος. Πως; έβαλε τον Γερασιμίδη να μιλήσει και να εκτεθεί μόνος του, σε μια φράση κάνει δυο λάθη που δείχνουν το πόσο "ικανός" και "έμπειρος" είναι:

"...τη στιγμή που γνωρίζω ότι οι καθηγητές εκεί είναι πολλούς μήνες απλήρωτοί και εγώ δεν θα είμαι σε διαφορετικό καθεστώς από αυτούς, εάν θα πληρωθούν θα πληρωθώ και εγώ"

Α. Οι αποσπασμένοι δεν είναι απλήρωτοι.
Β. Τα δημοτικά σχολεία έχουν δασκάλους και όχι καθηγητές.

Ανώνυμος είπε...

Σας πονάει που ο Γεράσιμιδης επιστρέφει...φοβάστε γιατί τελείωσαν τα ρουσφέτια σας!?όσο για το βιογραφικό του ας μας στείλει αυτός που επικρίνει το δικό του να δούμε τα προσόντα του και Να τον βάλουμε κοντα στον πρωθυπουργό...μάλλον το θέλει πολύ για να το αναφέρει...

Ανώνυμος είπε...

4:52
O Γερασιμιδης απ`οτι βλεπω ενα ΤΕΙ της πλακας εχει βγαλει.
Τετοια πτυχια εγω εχω τρια!

"Χρηστος Καισης"

Ανώνυμος είπε...

Ε τοτε να σε βάλουμε εσένα δίπλα στον πρωθυπουργό ρε Καιση να μεταλαμπαδευσεις τις γνώσεις σου...δεν ντρέπεστε!!όλοι όσοι χάνετε Τα προνομια του Προξενείου φωνάζετε και λυσσατε!!!

Π. Γραμματικός είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη χαίρεται!
Είμαι ο Π. Γραμματικός. Σε ευχαριστώ που δεν ανάρτησες το σχολειό μου για τον Γερασιμίδη. Οι παρατηρήσεις μου βρήκαν σπουδαιότερο αποδέκτη με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο διορισμός του στο Αργυρόκαστρο για τη Χιμάρα. Η κουμπάρα αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω, σπίτι της.
Με το σχόλιο μου, θέλησα να σε αξιώσω εσένα ως ιστοσελίδα και όλους τους βορειοηπειρώτες, αλλά, όπως ανέφερα και σε προηγούμενο σχόλιο για το θέμα, δείχνετε ότι είστε χωρίς τσαγανό. Ευτυχώς, ο Γερασιμίδης, με τους τρόπους του και τη στράτα του είχε βρει κάλους πολλών... Να χαιρετάς τους γερασιμίδιδες πέρα από την Κακαβιά πλέον...
Γεια και να καταλάβεις ότι είμαι πολύ επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα τωρα φοβηθηκαμε κυριε Π.Γραμματικε

Ανώνυμος είπε...

Παγωμένο ακούγεται το "χαχαχαχα" κοι γερασιμίδιδες!!!!

Ανώνυμος είπε...

παγωμενος ειναι ο εγκεφαλος σας...δυστυχως!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Nai 4.45 o egkefallos mas einai arketa psihremos. O dhikos sas ehei spanarei apo thermi. Pandos apo avrio tha to vlepete ksana to Argjyrokastro.... apo makria kai oxi me to yfos syntonisti. Pou pijjainate re kahmene. Dhio syndonistes ja ena skoleio. Tromara sas

Δημοσίευση σχολίου