Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Δημοψήφισμα για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα ζητά η αλβανική αντιπολίτευση


Βίντεο της αλβανικής τηλεόρασης
Αιφνιδιασμένη από την πρόταση του πρωθυπουργού της Αλβανίας που προτείνει δημοψήφισμα για την αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας (σχετικό άρθρο εδώ), η αντιπολίτευση αναζητά εθνικιστική σανίδα σωτηρίας.  
Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Fatmir Xhafa, δήλωσε σήμερα πως το κόμμα του δεν είναι αντίθετο με την αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας, αλλά πρέπει να ενταχθούν στη συζήτηση στη βουλή ή και στο δημοψήφισμα αν χρειαστεί, άλλα τρία σημαντικά θέματα που είναι: (1) η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, (2)η εισαγωγή απορριμμάτων από άλλες χώρες και
Είναι προφανές πως η αλβανική αντιπολίτευση αναζητά σανίδα σωτηρίας μετά την "καυτή πατάτα" που τους άφησε ο Μπερίσα με το δημοψήφισμα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσονται κατά της ασυλίας και ενόψει των εκλογών που θα γίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι σοσιαλιστές θα γνώριζαν μία συντριβή.  Η καλύτερη - «σοσιαλιστική» διέξοδος ήταν το βάλουν στην ατζέντα πικάντικα θέματα όπως είναι αυτό των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.
Δεδομένου ότι η χάραξη των συνόρων βασίζεται στη διεθνη νομοθεσία, ποια θα είναι η ερώτηση κ. Xhafa για τα θαλάσσια σύνορα; «Αν αποδέχεστε τη διεθνή νομοθεσία για τη χάραξη των συνόρω»; Αν ρωτήσετε σε δημοψήφισμα το λαό, "αν πρέπει να μειωθούν οι φόροι", υπάρχει περίπτωση να μην ψηφιστεί; Γιατί δεν προτείνετε και την ερώτηση αν ο Ράμα και ο Μπερίσα πρέπει να μπουν σε τρελλοκομείο, για να έχετε μία σίγουροι νίκη με 99%;;;;!!!    



2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ζητω ο συντροφος Ραμα , ο συντροφος DULE και τα σοσιαλιστικα ιδεωδη!!!
Ζητω η μεγαλη Αλβανια και οι τουρκαλβανοι!!!
Κατω η Ελλαδα και οι ελληνες μοναρχο-φασιστες !!!
Αυτη τη φορα κοπροσκυλα της κλικας σας περιμενει ξυλο !!Μιλαω για πραγματικο ξυλο !!!
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΣΤ !!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις πολεμικές απειλές του Παντελή Μάϊκο για τα υδάτινα σύνορα με την Ελλάδα, το σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανίας που συνεργάζεται στενά για το καλό του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού το ΚΕΑΔ, μέσο του Τζάφα, ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ δημοψήφισμα για τη διευθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα. Αν ο Μπολάνος θεωρεί το εαυτό του πρόεδρο της Ομόνοιας, και την οργάνωση εκφραστή του ελληνισμού της Αλβανίας, θα ήταν καλά να απολύσει καμία αστραπή όπως «συνηθίζει». Αν όχι καλά μπάνια στην κούνια που τον έβαλε ο χωριανός μου. Να χαλαρώσει ο άνθρωπος γιατί έχει κουραστεί πάρα πολύ τελευταία περνώντας σπίτι το σπίτι για την απογραφή – καταγραφή που έχει αναλάβει. Έχει λίγη δυσκολία ο ηγέτης στη Χιμάρα, αλλά στο Σαράντι ο Γκούτζος χύνει πολύ ιδρώτα και ο Μήτσιος μας εδώ στη Δερβιτσιάνη. Οι χωριανοί μου τώρα είναι στις χαρές τους γράφτηκαν όλοι έλληνες αφού ο Βάγκος μας κατάφερε μέσο του Ράμα το 2013 να είναι πάλι βουλευτής. Δικαιολογημένα εμείς να είμαστε περήφανοι και ενωμένοι ως ατσάλινη γροθιά.
Γορατζινός

Δημοσίευση σχολίου