Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η Περιφέρεια Ηπείρου τίμησε τους Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τους Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες Αλεξάνδρα Τσιάβου (χάλκινη Ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου), Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη (τέταρτοι Ολυμπιονίκες στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου ανδρών μαζί με τους Στέργιο Παπαχρήστο και Γιάννη Χρήστου), τίμησε η Περιφέρεια Ηπείρου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης.

Μετά την άφιξη των Ολυμπιονικών κωπηλατών στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμ­όδιος για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας, ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν των Ολυμπιονικών στο κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου. Τους Γ. Τζιάλλα, Γ. Τσίλη και τον ομοσπονδιακό προπονητή Απ. Παλαιοπάνο υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης και εκπρόσωποι φορέων της Ηπείρου. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π. Κολόκας, Ι. Καραμπίνας και Θ. Πιτούλης (Π.Ε. Θεσπρωτίας) ο Διοικητής VIIης Μεραρχίας Σπ. Γκίζας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κ. Τρομπούκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αρχιπύραρχος Δ. Στάμος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Πυραγός Δ. Αναγνωστάκης, ο π. Χρυσόστομος, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Πλιάκος και Πρ. Χατζηεφραιμίδης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε την υπερηφάνεια που προκάλεσαν οι επιτυχίες των κωπηλατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλους τους Ηπειρώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Ολυμπιονίκες, που με το κουπί τους μας έκαναν περήφανους. Εμείς τους δώσαμε σήμερα δώρο, από μια τριήρη, γιατί εκτός από τα κουπιά χρειαζόμαστε και τον ούριο άνεμο σε όλα μας στην πατρίδα. Τους ευχαριστούμε γιατί μας έκαναν περήφανους. Πάντα θα σταθούμε δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους, που με τη δύναμη της ψυχής τους και την προσπάθεια αλλάζουν τα πράγματα. Έτσι χρειάζεται σε όλους τους τομείς. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά».

Από την πλευρά τους οι αθλητές ευχαρίστησαν όλους όσοι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ για τους υποδοχή τους, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους ίδιους, που τους πεισμώνει για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε επόμενες διοργανώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου παραβρέθηκε και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα για την υποδοχή της χάλκινης Ολυμπιονίκη Αλ. Τσιάβου, όπου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί από κοντά την Ηπειρώτισσα αθλήτρια για την σπουδαία διάκρισή της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου