Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΛΑ.Ο.Σ. : χορεύοντας στα ... συντρίμια (χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον)


Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.)  έκανε την εμφάνισή του σε μια χρονική στιγμή που ο κόσμος διαπίστωνε ότι
  • για δεκαετίες τα μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) σπαταλούσαν ανεξέλεγκτα το δημόσιο χρήμα 
  • η εξουσία ασκούνταν από πανίσχυρους κομματικούς συνδικαλιστές
  • σε σχολεία, στον τύπο, στα ΜΜΕ, συνέχιζε να κυριαρχεί η ιδεολογική "τρομοκρατία" της αριστεράς (συνοδευόμενη με έντονο ανθελληνισμό και προσπάθεια "εκτοπισμού" της Ορθόδοξης εκκλησίας)
Την περίοδο εκείνη,
  • το ΠΑΣΟΚ είχε εξελιχθεί σε "εκσυγχρονιστές" που μοίραζαν "έργα" σε μεγαλοεκδότες και μεγαλοεργολάβους οπότε ήταν δεδομένη η στήριξη από τα ΜΜΕ
  • η ΝΔ είχε πάψει προ πολλού να αποτελεί "πατριωτική" δύναμη και έμοιαζε περισσότερο με συντεχνία που το μόνο που ένωνε τα στελέχη της ήταν η "πίτα" της εξουσία, ο μόνος λόγος ύπαρξής της ήταν η ανάγκη για εναλλαγή της εξουσίας (ο κόσμος ήθελε να τιμωρήσει και ταλαντευόταν από τη "Σκύλλα" στη "Χάρυβδη"
  • το ΚΚΕ (ειδικά μετά την πτώση του Ανατολικού μπλοκ) παρέμενε εγκλωβισμένο στην μαρξιστική ρητορική του 
  • οι λοιπές αριστερές παραφυάδες ήταν ακόμη ανίσχυρες αφού δεν είχαν ακόμη  ανακαλύψει τους πακτωλούς χρημάτων μέσω των Μ.Κ.Ο. 
Χρονική συγκυρία με 3 μεγάλα θέματα:
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Είχε προηγηθεί μια σημαντική αναγέννηση στο χώρο της Ορθόδοξης εκκλησίας
  • αφενός με τη μορφή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (με το χαμόγελό του και τη χαρισματική του προσωπικότητα ζέστανε τη σχέση των Ελλήνων με την Εκκλησία) 
  • και αφετέρου η σημαντική ακμή που εμφάνισε μετά το 1980 το Άγιο Όρος με φυσική συνέπεια την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τη δραστηριοποίηση ενοριών, μητροπόλεων, συλλόγων κλπ. 
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταυτόχρονα τα εθνικά μας θέματα που είχαν για τα καλά "κλειστεί στο χρονοντούλαπο" με την πτώση της Δικτατορίας, άρχισαν και πάλι να εμφανίζονται και να συγκινούν.
  • Σημαντική η ύπαρξη προσωπικοτήτων όπως πχ ο αείμνηστος μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός που όργωσε όλη την Ελλάδα αγωνιζόμενος για "σχολεία και εκκλησιές στη Β.Ήπειρο",  
  • οι θυσίες των Ισαάκ και Σολωμού στην πράσινη γραμμή (Κύπρο), 
  • οι προκλήσεις των Σκοπιανών για το όνομα "Μακεδονία" που προκάλεσαν αντίστοιχη αφύπνιση στη Β.Ελλάδα κλπ. 
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μια δεύτερη γενιά λαθρομεταναστών από την Αφρική και Ισλαμικά κράτη έκαναν την εμφάνισή τους (είχε προηγηθεί η άφιξη αρκετών Αλβανών μαζί με τους βορειοηπειρώτες και αρκετών Γεωργιανών, Αρμένιων, Καζακστανών κλπ μαζί με Έλληνες Ποντίους).
Πλέον οι δουλειές άρχισαν να λιγοστεύουν και η εμφάνιση μελαψών και ετερόφυλων να είναι πλέον εμφανής παντού. Ειδικά μέσω του παραεμπορίου. Η εγκληματικότητα συνέχιζε να είναι "στα ύψη".
Υπήρξε λοιπόν μια απροσδιόριστη μέχρι τότε ανάγκη ύπαρξης   
  • ενός νέου, αγνού και αδιάφθορου πολιτικού κόμματος
  • που θα υποστήριζε τα ιδανικά της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας 
  • και θα επεσήμανε τον κίνδυνο από την έντονη λαθρομετανάστευση

"Πολυσυλλεκτικότητα": αιτία ανόδου ή συντριβής;;
Εμφανίστηκε λοιπόν ο κ.Καρατζαφέρης, εξαγγέλλοντας τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (σημαντική ήταν η ύπαρξη του τηλεοπτικού καναλιού). Έξυπνα εντόπισε όλα τα παραπάνω, κάλυψε το κενό στην πολιτική σκηνή και από γραφικός διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ που μιλούσε διαρκώς για το Βασιλιά, γίνεται αρχηγός ενός πολλά υποσχόμενου κόμματος.
  • Στο νέο εγχείρημα γρήγορα ενσωματώθηκαν αρκετές πατριωτικές ομάδες με την ελπίδα να κυριαρχήσουν και να το καθοδηγήσουν. 
  • Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσαν ότι στο κόμμα εισχώρησαν και αναδεικνυόταν αρκετά "λαμόγια" και συνδικαλιστές που είχαν διαγραφεί ή απομακρυνθεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
  • Η ανάγκη για γρήγορη άνοδο σε εκλογικά ποσοστά "μαζεψε" επίσης κάθε είδους "τηλεπερσόνες" κάνοντας το κόμμα να θυμίζει περισσότερο ένα "πολύχρωμο θίασο" παρά μια ενοποιημένη ιδεολογικά ομάδα. Σε κάποιες περιπτώσεις πχ Ψινάκης, Τζαβέλα, οι επιλογές του Προέδρου είχαν ξεπεράσει κάθε όριο.
Η ανοδική πορεία
Στα θετικά της πορείας του ΛΑΟΣ πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε τις ερωτήσεις στη Βουλή για αρκετά εθνικά θέματα. Ήταν σίγουρα ένας σημαντικός μοχλός πίεσης.
Να θυμίσουμε ενδεικτικά ότι ο κ. Πολατίδης ήταν ο μόνος βουλευτής που στήριξε με την παρουσία του τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου (δείτε σχετικά εδώ) και ότι μετά από ερώτησή του στη Βουλή αποκλείστηκε το Indymedia από τα σχολεία.
Επίσης η νεολαία του ΛΑΟΣ (ΝΕΟΣ) εξέδιδε ένα δυναμικό φυλλάδιο και έκανε την εμφάνισή της ακόμη και στο "άβατο" των Παν/μίων.
και η κατάρρευση
Γρήγορα βέβαια φάνηκαν -ή καλλιεργήθηκαν και από τον ίδιο τον Πρόεδρο- οι αρχηγικές βλέψεις ορισμένων.
Οι κ.Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης αποτελούσαν τους επίδοξους διαδόχους.
Λίγο ο καιροσκοπισμός του Προέδρου, λίγο η έντονη προβολή των διαδόχων (για να καλύψει κάθε ιδεολογική-κοινωνική συνιστώσα) δεν άργησε να έρθει το "αλλαλούμ".
 
Κύρια όμως αιτία ήταν η επιμονή του Προέδρου να "κυβερνήσει" με κάθε τρόπο.
Έτσι έπρεπε να πείσει ότι θα είναι κι αυτός εξαιρετικά υπάκουος στη Νέα Τάξη.
Πρόθυμα υπέγραψε το 1ο μνημόνιο και στην επόμενη ευκαιρία έβαλε και υπουργούς στην Κυβέρνηση.
Ότι αναφορές είχαν γίνει σε Εβραίους σε Νέα Τάξη κλπ κλπ αποτασσόταν πλέον μετά βδελυγμίας! Οι Μασόνοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και ένα νέο υπάκουο πολιτικό σχήμα υποχείριο της Νέας Τάξης δήλωνε ΠΑΡΟΝ.
Η ΝΕΜΕΣΙΣ: Ο λαός "χαστουκίζει" το ΛΑ.Ο.Σ.
Ο Ελληνικός λαός όμως, παρά την πλύση εγκεφάλου από τις τηλεοράσεις -χάρη κυρίως στο διαδίκτυο- έχει ένα παράξενο αίσθημα. Αντιλαμβάνεται όταν ο άλλος τον κοροϊδεύει.
Και τότε ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ.
Έτσι το ποσοστό του κόμματος κατέρρευσε κάτω από το 3% (ακόμη θυμάμαι τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που ψήφιζαν τον μνημόνιο μόνο και μόνο για να μη χάσουν τη βουλευτική τους θέση).
Κι όμως το ΛΑΟΣ κατεβαίνει και στις επόμενες εκλογές (με ελπίδα τι άραγε; να πιάσει το 3%;; ή μήπως για να πάρει την χρηματική αποζημίωση;)
Το τηλεοπτικό κανάλι αδυνατεί πλέον να επηρεάσει τις εξελίξεις ("μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη ..." λέει ο σοφός λαός)
Πρόσφατα διαβάσαμε για την αποχώρηση της ΝΕΟΣ από το ΛΑΟΣ.
Γράφουν:
"Η βίαιη έξωση της ΝΕ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης από τα γραφεία της, ο απροειδοποίητος δημόσιος αποκεφαλισμός του Προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ. στα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ. και η κωμικοτραγική επαναφορά του μετά από μία ημέρα υπό την πίεση των μη αναμενόμενων θεσμικών αντιδράσεων της Νεολαίας, μας οδηγούν στην άρση της εμπιστοσύνης που είχαμε διαθέσει έως τώρα προς την ηγεσία του κόμματος."
το πλήρες κείμενο εδώ
Άρα δεν αποχώρησαν όταν έβλεπαν τις κολοτούμπες και τις ιδεολογικές αποκλίσεις.
Αποχώρησαν όπως οι ίδιοι γράφουν για "την βίαια έξωση της ΝΕ.Ο.Σ. από τα γραφεία της και τον αποκεφαλισμό του Προέδρου της Νε.Ο.Σ. στα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΛΑΟΣ".
Πόσο τραγικό είναι να φοράς κομματικές παρωπίδες..
Πριν λίγες μέρες είδαμε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο που μας χαροποίησε ιδιαίτερα :
Μέλη της Χρυσής Αυγής στην Καστοριά μετέχουν στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Παύλο Μελά σε ένα μικρό παρεκκλήσι.
Στο indymedia είδαμε και φωτογραφία με μέλη της Χρ.Αυγής να περιφέρουν την εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος στην γνωστή μαρτυρική συνοικία της Αθήνας.
Στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής διαβάζουμε για τις δεκάδες ερωτήσεις που καταθέτουν εδώ και λίγες ημέρες που ξεκίνησαν οι εργασίες της Βουλής (Ενδεικτικά διαβάστε εδώ, εδώ, εδώεδώεδώ)
Όπως είπαμε και στο παρελθόν (αναφερόμενη στην εκλογική επιτυχία της Χρ.Αυγής): "Ιδού η Ρόδος.."
ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσετε και εσείς.



3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε ο λαός δυστυχώς κατευθύνθηκε στον Καμμένο και τη χ.Α. από το ιντερνετ, όταν το Defencenet ξεκινούσε τον Καμμένο από 5% τον Καρατζαφέρη από 0,5% και τη Χ.Α από 3% τι να μου πεις τώρα. Ο Καμμένος ξέρεις τι χρήμα έριξε, και πού το βρήκε άραγε? Το ξέρεις ότι ο Καμμένος έδινε λεφτά στους υποψηφίους του να κάνουν προεκλογικό αγώνα? Η χρυσή Αυγή και οι αντιεξουσιαστές έχουν ένα κοινό με ένα τηλέφωνο μαζεύουν 30 άτομα μέχρι και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας ξέρεις τί οργάνωση τι λεφτα τι χαρτζιλίκια χρειάζονται για να γίνει αυτό? Η μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όλο τέτοιες οργανώσεις χρηματοδοτούν για να υπάρχει αστάθεια. Κατα σύμπτωση τώρα που έφυγε ο Καρατζαφέρης από τη Βουλή έχεις ακούσει καμιά σοβαρή πρόταση για την οικονομία? Έχεις ακούσει τίποτα για Ρωσία για Ρωσική βάση στο Νεώριο και για Ρώσικα κεφάλαια? Έχεις ακούσει τίποτα για Ευρωδραχμή και για επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω του στρατού όπως κάνει η Τουρκία? Απλά όποιος έχει σωστή άποψη πρέπει να κάνει στην παντα. Το σωστό κσι το λογικό πρέπει να μένει κρυμμένο για να μήν ξυπνάνε συνειδησεις

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε,
ο λαός πήγε στον Καμμένο και στη Χρ.Αυγή επειδή κατάλαβε πόσο κολοτούμπας είναι ο Καρατζαφέρης. Στα χρονικά δεν υπήρξε μεγαλύτερος κολοτούμπας.

Δηλαδή όσο ήταν ο Καρατζαφέρης στην Κυβέρνηση άκουσες εσύ καμιά σοβαρή πρόταση για την οικονομία;
Μας χαντάκωσε για τα καλά.

Αλλά όπως λέει κι ο λαός "θα γυρίσει ο τροχός ..."
κι ο τροχός γύρισε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαος πήγε εκει που τον πηγανε γιατι ψηφισε στην αρχη με θυμό και μετα με το φόβο του Τσιπρα όσο για τις προτάσεις στις ανέφερα - για τα λεφτά τί έχεις να πεις ; Τα έβαλε όλα από την αγνή του τσέπη ο Καμμένος και ο Μιχαλολιάκος; Tο defencenet που τους αβαντάριζε και όλο το internet το έκανε αφιλοκερδως γιατί ήταν και οι δύο αγνοί πατριώτες; Ποια είναι η κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη; to πρώτο αρθρο; Ο Καμμένος το τζαμί το ψήφισε ναι ή όχι; ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Τα 16 όχι όμως ήταν του Καρατζαφέρη.

Δημοσίευση σχολίου