Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Π. Μπάρκας: Χρειάζεται κάθαρση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από κάποια πρόσωπα για να απεγκλωβιστεί η ΕΕΜ από την εσωστρέφεια, διάσπαση και ανούσια αντιπαράθεση


Πρόσφατα, με πηγή το ΥΠΕΞ στην Ελλάδα και όχι μόνο κυκλοφόρησε η είδηση ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης, μιμούμενοι την ΟΜΟΝΟΙΑ, ισχυρίζονται δική τους απογραφή με άσκηση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μουσουλμάνοι της Θράκης αντιδρούν «εθνικά» με σημείο αναφοράς διεκδίκησης δικαιωμάτων από την ε.ε. μειονότητα στην Αλβανία. Όπως δεν είναι η πρώτη φορά, που το ΥΠΕΞ στην Αθήνα προσαρμόζει  την πολιτική της για την ε.ε. μειονότητα με γνώμονα τις πιθανές αντιδράσεις στην Θράκη. Εντούτοις όμως,
με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, γνωστά κέντρα δημιουργούν ανύπαρκτα αντίβαρα στα συμφέροντα της ε.ε. μειονότητας στην Αλβανία. Η Αθήνα για να αποτρέψει τους ισχυρισμούς τους και για να μη έχει επιπλέον εθνικά προβλήματα, βουλιάζει το δικαίωμα διεκδίκησης από μέρος της ε.ε. μειονότητας στην Αλβανία, Επιτρέπει να διαλυθεί το εθνικό θέμα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται ως επισήμανση ότι η απογραφή-καταγραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, θα μπει στο ράφι, αν ήδη δεν έχει μπει. Θα είναι όμως ευεργετική για την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η ανικανότητάς της να αναλάβει εθνικές ευθύνες θα έχει την κάλυψη της Αθήνας. Ταυτόχρονα θα έχει ένα επί πλέον επιχείρημα να λέει στην Αθήνα ότι είναι ο καλύτερος υπάκουος συνομιλητής της. Ασφαλώς, στο εσωτερικό της ε.ε. μειονότητας, η ηγεσία της ΟΜ. θα  «εντοπίσει» εχθρούς και προδότες μεταξύ των Ελλήνων, που την εμπόδισαν να «διενεργήσει» κατ΄ αυτήν «ένα μείζον εθνικό  θέμα» !!!
Στο σημείο αυτό χρειάζεται ερμηνεύσουμε ξανά κάποια πράγματα.
Δεν απαλείφεται με λόγια η εθνική ευθύνη της ηγεσίας της ΟΜ για την αποχή στην απογραφή 2011
 Υποστηρικτές της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να δικαιολογήσουν την ιστορική εθνική γκάφα της με την αδικαιολόγητη αποχή από την απογραφή του 2011, επικαλούνται την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
α.-  Η έκθεση αναφέρεται σε παρατυπίες κατά τη διεξαγωγή της απογραφής και όχι σε ό, τι αφορά την υποδομή και κυρίως το ερωτηματολόγιο. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του Ντούλε για ποινική δίωξη σε περίπτωση που δηλώσεις διαφορετική εθνικότητα από την αναγραφόμενοι στα μητρώα. (Το επιχείρημα ήταν βασικό για την «προτροπή» σε αποχή.) Λχ. κανείς από τις μερικές χιλιάδες Έλληνες στην Κορυτσά, που δήλωσαν ότι είναι Έλληνες, ενώ στα Αλβανικά μητρώα είναι καταγραμμένοι ως Αλβανοί, δεν τιμωρήθηκε.
β.- Η αποχή, με αρχή την προκατάληψη, από μέρος της ηγεσίας της ΟΜ, μας αφαίρεσε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε παραβίαση δικαιωμάτων στη διαδικασία απογραφής. Ήδη η έκθεση δεν κάνει καμιά αναφορά, ούτε στην ΟΜ. (Πάνε χρόνια πλέον που οι διεθνείς οργανισμοί δεν αναφέρονται πλέον στην ΟΜΟΝΟΙΑ για τα δικαιώματα της ε.ε.μ.)
γ.-  Χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία. Αν δεν πετυχαίναμε τα νούμερα που έχουμε στην απογραφή, σίγουρα θα πετυχαίναμε δύο άλλα σημαντικά πράγματα. Την πραγματική γεωγραφία της ε.ε.μ στην αλβανική επικράτεια και το άλλο αφορά τις μερικές κατηγορίες Ελλήνων (επίπεδα-διαστρωματώσεις) και όχι μόνο την κατηγορία των Ελλήνων στα 100 χωριά.
δ.- Η αποχή της ηγεσίας της ΟΜ, δεν επικροτήθηκε από κάποιον διεθνή οργανισμό. Μάλιστα ούτε από το ΥΠΕΞ στην Ελλάδα. Ήταν αποτέλεσμα της προκατάληψης του Ντούλε ότι οι Αλβανοί δεν θα διενεργήσουν σωστή απογραφή, η οποία αξιοποιήθηκε για να δικαιολογηθεί η εθνική ανευθυνότητα και ανικανότητα για να ανταποκριθεί σε τόσα καίρια σημαντικά εθνικά ζητήματα.
Η ισχυριζόμενη απογραφή- καταγραφή της ΟΜ. ένα επιπλέον πλήγμα
 Ασφαλώς, είναι εθνική υποχρέωση ώστε κάθε εθνική, πολιτιστική και κοινωνική ομάδα να έχει τη δική της βάση δεδομένων, η οποία δεν είναι απλώς δημογραφική, αλλά και πολιτιστική, και οικονομική, και ιστορική, και προσωπικοτήτων και λοιπών αναλύσεων και μελετών. Βάση αυτών καταρτίζει στη συνέχει την πολιτική και εθνική στρατηγική και διεκδικήσεις προς το κράτος στο οποίο εντάσσεται. Σε μια πρώτη φάση η βάση δεδομένων προϋποθέτει τη συλλογή στοιχείων, την ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ αυτών.
Αυτό προκύπτει ότι «υποδείχτηκε» στην ΟΜ. Όμως τι συνέβη. Για να ανατρέψει τις ευθύνες σχετικά με τη γκάφα της αποχής στην περυσινή απογραφή και για να καρπωθεί από πάνω εθνικούς επαίνους, ταύτισε την καταγραφή στοιχείων με την δήθεν ανεξάρτητη απογραφή.
Η ηγεσία της ΟΜ, μπλοφάρει.
Πρώτο. Η ιδέα για την δημιουργία βάσης δεδομένων για την ε.ε.μ προτάθηκε στο Ντούλε πριν και μετά από την πρώτη εκλογή του ως πρόεδρος της ΟΜ, το 1998. Αποτέλεσε ένα από τους όρους συνεργασίας μαζί του και ασφαλώς, ένας από τους λόγους αποχώρησης από την ΟΜΟΝΟΙΑ το 1999-2000. (Το επισημαίνω αυτό για να αποτρέψω οποιαδήποτε εντύπωση ότι η κριτική μου ξεκινά από προσωπικές εμπάθειες).
Υπάρχει χαρτογραφημένο πρόγραμμα στόχων της πρότασης. Περιείχε δημογραφικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ιστορικά κλπ στοιχεία. Ο Ντούλες αθέτησε και απέρριψε την πρόταση. Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο Ντούλες είχε και για το θέμα αυτό εντεταλμένη αποστολή. Το επιβεβαίωσε η μετέπειτα δράση του.  Άφησε την ε.ε.μ χωρίς μνήμη, ιστορική και επί του παρόντος.... Για να σβήσει ασφαλώς και το μέλλον.....
Όχι μόνο τόσο. Ο Ντούλες δεν στήριξε καμιά προσπάθεια, ατομική ή ομαδική για την συγγραφή βιβλίων, χρονικών, λευκωμάτων, επαναφοράς στη δημοσιότητα εξαφανισμένων βιβλίων και προσωπικοτήτων που σχετίζονται με τον τόπο μας. Συνέβαλε στο κλείσιμο των  εφημερίδων και των λοιπών ΜΜΕ, εκδίωξε ανθρώπους των γραμμάτων, δασκάλους κλπ.
Πώς μπορεί τώρα αυτός ο άνθρωπος, να ισχυρίζεται ότι θα κάνει απογραφή ή καταγραφή της ε.ε μ. (!!!)  Άρα, γιατί πρέπει να ζητούμε αλλού τους προδότες και ρουφιάνους;!!
Δεύτερο.  Ασφαλώς και δεν έχουμε καμιά διάθεση να κάνουμε το παιχνίδι των Αλβανών. Είμαστε ωστόσο αναγκασμένοι να συνδιαλλαχτούμε μαζί τους χωρίς να χάνουμε από μπροστά τον εθνικό μας στόχο. Η ταχτική «απόρριψης» σημαίνει απομόνωση, εξοβελισμό του εαυτού σου.
Σε όλη αυτή την περίοδο, η ηγεσία της ΟΜ, όπως και κάθε άλλος φορέας, θα μπορούσε να βγάλει προς τα έξω στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος, το βάρος και την ευρωστία της ε.ε.μ στην Αλβανία, χωρίς να περιμένει κρατικές διενέργειες.
Πχ. Δημογραφικά. Αρκούν τα στοιχεία του Χότζα για να αποτρέψουμε κάθε σημερινό αλβανικό ισχυρισμό. Από τη σύγκριση απογραφών του Χότζα επιβεβαιώνεται ότι οι Έλληνες μειονοτικοί που αναγνώρισε το καθεστώς, (μη περιλαμβάνοντας τη Χιμάρα, Κορυτσά και άλλες περιοχές, όπως και τους ελληνόβλαχους) ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες.
Θα μπορούσε η ηγεσία της ΟΜ. να μετάφραζε μερικά από τις εκατοντάδες βιβλία που μιλούν για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, κλπ. Εκείνο που έκανε ήταν η βράβευση μεταφραστών  αλβανικών βιβλίων που λένε ότι τα σύνορα της Αλβανίας είναι μέχρι την Πρέβεζα.
Τρίτο. Η εμπειρία, τα στοιχεία, οι συγκυρίες, τον ποίον της ηγεσίας της ΟΜ, επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθειά της εσκεμμένα θα αστοχήσει. Δείγμα γραφής το ερωτηματολόγιο, το οποίο δεν ξεπερνάει τα όρια του ερασιτεχνισμού.
Δεν θέλω εδώ να αναφερθώ στις κακόβουλες φωνές που ενώνουν την κριτική τους εναντίον της, ξεκινώντας από κακές προθέσεις. Θέλω όμως να αναφερθώ σε όλους εκείνους που πιθανόν να μη μπορούν να προβούν σε αναλύσεις, αλλά φωνάζουν και αντιδρούν επειδή έχουν την αίσθηση ότι ξανά κάτι κακό μαγειρεύεται.  Και δεν έχουν άδικο. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα και αν προσέξουμε τις αντιδράσεις και πιέσεις ξένων παραγόντων προς την Αθήνα, με αφορμή την κίνηση στο κενό της ΟΜ., σίγουρα θα έχουμε μια νέα εθνική απώλεια. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η νένα αυτή εξέλιξη συνδράμει ώστε στο εσωτερικό της η ε.ε.μ παραμείνει εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια, διάσπαση και αντιπαράθεση. Ενώ η ηγεσία της ΟΜ και τα φερέφωνά της ζητούν να εξαγάγουν αλλού τις δικές τους εθνικές ευθύνες.
Τέταρτο. Η συγκεκριμένη ηγεσία, τουλάχιστον αυτή τη φορά, είχε τη χρυσή ευκαιρία να αποκαταστήσει εσωτερικό διάλογο. Να δείξει πραγματικά ότι τα εθνικά στέκουν πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Δεν το έκανε! Προκάλεσε στο μέγιστο δυνατό την καχυποψία, την αμφισβήτηση, την κόντρα. Το να καλείς για συνεργασία επί του τετελεσμένου γεγονότος, ή μετά εορτής, αυτό μοιάζει περισσότερο από κοροϊδία. Είναι ειρωνεία που ευτυχώς δεν περνάει άλλο. 
Συμφωνώ απολύτως με εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν την ΟΜΟΝΟΙΑ από τα ηγετικά πρόσωπα, όπως και με την άποψη ότι τα τελευταία «έρχονται και παρέρχονται». Οι ιστορικές ευθύνες όμως απαιτούν την κάθαρση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τα συγκεκριμένα ηγετικά πρόσωπα. Μάλιστα είναι πολύ αργά. Ήδη έχουν κάνει ανεπανόρθωτη εθνική ζημιά. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί είναι δικαιολογία ΤΕΛΟΣ

Του Παναγιώτη Μπάρκα για το Βορειοηπειρώτη
Αργυρόκαστρο 03.08.2012

30 comments:

Ανώνυμος είπε...

esu kurie mparka den apoxwrises apo thn omonoia eftiakses thn nea omonoia
TWRA th se niazei to ti kanei h palia h kommounistikh h douleikh h h h h h skath omonoia...
ai sto ............

Κεραυνιος είπε...

Ποιο Αλβανος γινεσαι προεδρος της Κουκιεζι. Συνεχισε κυριε Μπαρκα να εκφραζεις με τον καλυτερο τροπο την αλβανικη πλευρα. Ελπιζω το mega να συνεχισει να σε εχει στις ταξεις του καθως εισαι στο τοπ 3 αυτων που μας δειχνουν την πραγματικη του ταυτοτητα.

Ανώνυμος είπε...

Σ ευχαριστω Παναγιώτη που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις μέσω ολόκληρου άρθρου. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Για να ακολουθήσω λοιπόν και εγω την τακτική, επιφυλασσομαι εντός των ημερών να απαντήσω με άρθρο. Την καλησπέρα μου . Εφη

Ανώνυμος είπε...

giati saw pianei mia viasinh ekei sto Borioipiroti?

Ανώνυμος είπε...

Κεράυνιε, δεν θα πω πολλά γιατί σε ρωτάω κάτι και πιάνεσαι απο καλού και λες τα δικά σου.
Τα συμαντικότερα προβλήματα αυτη τη στιγμή της ιδιαίτερης πατρίδας μας κατα την άποψη μου είναι η παιδεία και το περιουσιακό. Μπορείς να μου πεις αν η ομονοια έκανε κάτι για αυτα τα θέματα τα τελευταία 10 χρόνια εκτός απο την ανακοινώσεις τύπου;

Ανώνυμος είπε...

¨Ελεος με Τον Κεραύνιο και την Έφη!
Δεν βλέπετε 'οτι δεν υπάρχει καμία Ομόνοια!
Ο κόσμος δεν τους υπολογίζει καν, γιατί τόσα χρόνια δεν είδανε την Ομόνοια να τους στηρίζει σε τίποτα!
Εσείς με ποιά λογική, νέα παιδιά, φανατίζεστε τόσο με ένα σάπιο και διαλυμένο σύστημα δεν μπορώ να καταλάβω! Δεν μπορέι να είστε τόσο τυφλοί. Το μόνο που βλεπω ως δικαιολογία, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται, είναι να δουλεύεται για αυτούς και να αμοίβεστε, μόνον έτσι μπορώ να σας δικαιολογήσω!
Όσο για την καταγραφή μια φούσκα είναι και ένα νέο κολπάκι του Ντούλε να μαζέψει ψηφουλάκια για τις εκλογές που έρχονται! Εϊναι σαν να λέμε: Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια!

Σε αρκετά ο Κ. Μπάρκας έχει δίκιο αν εξαιρέσουμε την κοντρα που διακρίνετε να έχει με τον Ντούλε!

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Μπάρκα σε διάβασα. Μάλιστα δύο φορές. Δεν το έκανα επειδή αυτή την ώρα ταξιδεύω και θέλω να περάσει η ώρα. Το έκανα για να διαπιστώσω ότι η αίσθηση των αγκαθιών στο λόγο σου είναι υποκειμενική και πρέπει να απαλλαγώ, ή είναι όντως αλήθεια. Τελικά λέω ότι βρίσκω σωστή την ανάλυσή σου, αλλά ο τρόπος σου, εννοώ την σκληρότητα με την οποία κρίνεις πρόσωπα και πράγματα, αντιστρέφουν το δίκιο σου. Το κάνεις ενώ γνωρίζεις ότι και σάμπως να είσαι εντελώς τελείως, θα σου βρουν μια τρίχα, να την κάνουν τριχιά για να σε κατακρίνουν. Σ΄αυτό είσαι αδιόρθωτος και οι αντίπαλοί σου το εκμεταλλεύονται άγρια εναντίον σου και για να πνίξουν τις αλήθειες σου.
Στα λέω αυτά διότι η σημασία του παρόντος άρθρου είναι ιδιαίτερη. Ένιωσα ότι ως κοινότητα είμαστε ένα εμπόρευμα με απαξιωμένη κάθε φορά τιμή, που χρησιμοποιείται από άτομα και θεσμούς για άλλους σκοπούς, μέχρι και προσωπικούς, αλλά που κανείς αρμόδιος δεν σκέφτηκε ποτέ για το εθνικό μας θέμα. Είναι πολύ σκληρή η αλήθεια σου και νομίζω ότι πρέπει κάποιους από μας να μας κάνει πιο σοβαρούς. Να αφήσουμε τις άσκοπες βρισιές, που μπαίνουν σαν παλιούρια συνεχώς στο δρόμο μας.
Ας δούμε τα πράγματα από τη σκοπιά σου. Ότι δεν έχει γίνει τίποτε, αλλά είναι η ύστατη στιγμή να γίνει κάτι. Ή ας χρησιμεύσει η κριτική σου ως κίνητρο για να γίνει κάτι, για να σε διαψεύσει εσένα σ΄αυτά που λες, στο τέλος-τέλος.
Αλλά για να γίνει κάτι πρέπει πρώτα κάποια άτομα να τα στήσουμε στον τοίχο των ευθυνών. Άκουγα πρόσφατα στη Χιμάρα και στους Αγίους Σαράντα ιστορίες που σου κάνουν την τρίχα κάγκελο. Κάποιοι έπαρχοι, όπως και άλλα άτομα σε διοικητικές θέσεις, έχουν αποχτήσει μεγάλο θάρρος στο ξεπούλημα των περιουσιών μας για να ζουν αυτοί καλά και οι απόγονοί τους καλύτερα. Αλλά δεν τους ιδρώνει το αφτί. Απεναντίας γίνονται πιο αυθάδεις και πιο κορδωτοί.
Γι΄αυτό και δεν πάω τους φανατισμούς και τους ανούσιους υποστηρικτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συγκαταλέγοντας μεταξύ τους και την επώνυμη Έφη. Κρίνω θετικό το διάλογο που της επιβάλεις και δέχεται και μακάρι να τηρηθούν από τις δύο πλευρές τα προσχήματα πολιτισμού, αλλά μη της δίνεις σημασία και μη σε παρασύρει. Έχει πολύ περισσότερα αγκάθια ο λόγος της και ας μη φαίνονται.
Πολύ φιλικά, ο Αθώος

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Ζούμε σε μια κοινωνία που βαριέται ή δεν θέλει να σκεφτεί.

«Η επαναδιαπραγμάτευση πάει στράφι» είπε ο Νικολόπουλος, Tι πιο εμφανές και πιο λογικό; Υπενθύμισε ο άνθρωπος την προεκλογική «σημαία» της ΝΔ. κ’ όμως, φεύγει σαν προδότης, σαν αποδιοπομπαίος τράγος…
Θα συμφωνήσω με την Έφη που λέει ότι ο Μπάρκας είναι εμπαθής. Και πώς να μην είναι, όταν απέναντι του είχε ένα ντούλε που δεν του ιδρώνει το αυτί του ότι και να πεις αφού το θέμα που συζητάμε δεν τον αφορά; Εμείς τσακωνόμαστε για θέματα ουσίας ή ανούσια κάποιες φορές και εκείνος το χαβά του, κάπου θα καλοπερνάει, στα τέτοια του, ξέρει ότι υπάρχουν κάποια κορόιδα, άλλοι από άγνοια, άλλοι από ψώνιο γιατί τους αρέσει το παραγοντιλίκη και τους αρκεί που είναι κοντά στην «ηγεσία» και άλλοι από βλακεία, που θα υπερασπίζονται την «εθνική» γραμμή.
Είναι τέτοιος πειρασμός αυτή η γ@@@@ η εξουσία που το προσωπικό μπαίνει μπροστά από το «εθνικό». Η «Ομόνοια» δεν ένωσε ποτέ του Βορειοηπειρώτες, ήταν ένα όνομα όμως που ένωνε (τουλάχιστον στις εκλογές) τους εθνικά σκεπτόμενους έλληνες γιατί για έλληνες σαν τον Τάβο, τον Αγγελή, τον Ξέρρα2 και κάποιους άλλους, η Ομόνοια είναι άχρηστη και επικίνδυνη…

Δεν ξέρω αν τελικά ωφελούν τα κείμενα του Μπάρκα, γιατί έχω την εντύπωση πως ο κόσμος δεν θέλει ή βαριέται να σκεφτεί, γι’ αυτό αντί των επιχειρημάτων του αρέσουν οι φάπες του Κασιδιάρη …

Lazaros είπε...

Τίποτα στους ανθρώπους δεν πάει καλά, όταν θέλουν να γιατρέψουν τα κακά χρησιμοποιώντας το κακό

ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Λαζαρε το δεύτερο ήμισυ από το Σοφοκλή δεν σε σώζει για να εξαγνίσεις το πρώτο. Τα κακά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι κακά και βλάπτουν τον τόπο και εμάς. Γιατί βλέπεις και τις κριτικές μέρος του κακού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Και δεν έχω εδώ υπόψη τις χαζομάρες των τυχαίων. Μη γίνεσε μέρος τους! Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε αλίμονο!

Ξεριάς είπε...

Καιρό έχω που παρακολουθώ και διαβάζω τα βορειοηπειρωτικά μπλογκ. Ο ίδιος δεν έγραψα ούτε άρθρα, ούτε σχόλια. Αυτή τη φορά θα κάνω το δεύτερο μιας και καθαρά άρθρα δεν μου βαστάει να γράψω. Γράμματα ξέρω, σχολείο έχω. Αποφάσισα όταν έχω ελεύθερο χρόνο να σχολιάζω όσα άρθρα μου φαίνεται πως το αξίζουν. Για παράδειγμα το άρθρο το Μπάρκα που δημοσιεύει η σελίδα σας. Επειδή τον γνωρίζω τον κ. Μπάρκα από τα χρόνια που ήταν εκφωνητής στο ράδιο του Αργυροκάστρου.
Η αλήθεια είναι πως και τότε, και τώρα βγάζει στον αιθέρα τα άρθρα (παλιότερα τη φωνή) του με ξεκάθαρη σκοπιμότητα. Τώρα χτυπάει την απογραφή που πάει να κάνει η Ομόνοια, μάλλον προσπαθεί να τη χτυπήσει γιατί το μόνο που πετυχαίνει είναι να εγκλωβίζεται στα δήθεν επιχειρηματά του, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς σκοπούς και τις πηγές απ΄όπου παίρνει την έμπνευση (εντολή):
- ο Μπάρκας ταυτιζόμενος πλήρως με τις θέσεις των αλβανικών δομών και καλοπληρωμένων δημοσιογράφων προσπαθεί να παραπληροφορήσει το βορειοηπειρωτικό κοινό πως «Η έκθεση του ΣΕ αναφέρεται σε παρατυπίες κατά τη διεξαγωγή της απογραφής και όχι σε ό, τι αφορά την υποδομή και κυρίως το ερωτηματολόγιο» και πως η ποινική διώξη είναι απλά ισχυρισμός του Ντούλε.
-Η έκθεση όμως της ΕΕ σημειώνει ακριβώς ότι « Η Συμβουλευτική Επιτροπή θεωρεί ότι η παράγραφος που εισάγει πρόστιμο για τη μη σωστή απάντηση στην ερώτηση της εθνικής ταυτότητας (εθνικότητας), σε σχέση με τα δεδομένα των δημόσιων καταλόγων, τα οποία (με δεδομένες τις αδυναμίες και ανακρίβειες του συστήματος που ίσχυε μέχρι προσφάτως) δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβή και αξιόπιστα, δημιουργεί θέματα συμβατότητας με τις αρχές που κατοχυρώνονται από το Άρθρο 3 της Σύμβασης-Πλαίσιο…»
- Έβαλα όλο το κείμενο σε εισαγωγικά για να καταλάβουν ορισμένοι ότι τα «επιχειρήματα» του Μπάρκα είναι μαγειρενα σε κουζίνα που δεν έχει σχέση με την ΕΕΜ
- Ο Μπάρκας με την απογραφή των αλβανών λέει πως «χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία» Μπορεί να έχει δίκιο ο Μπάρκας , χάσανε οι αλβανοί την ιστορική ευκαιρία να χαντακώσουν μια και καλή την μειονότητα,
- ένα τελευταίο (αν και είχα πολλά να πω) του Μπάρκα του μάλλιασε το στόμα να φωνάζει πως πρέπει να αλλάξει η ηγεσία της Ομόνοιας, γιατί αυτή είναι η πηγή του μεγάλου κακού. Εγώ θα πρότεινα στην ηγεσία της Ομόνοιας να παραιτηθεί και να κάνει εκλογές (το Σεπτέβρη λχ.) Ο Μπάρκας που θεωρεί εαυτόν μεγάλη φυσιογνωμία και μπορεί να οδηγήσει τη μειονότητα σε καλύτερες μέρες (πού άραγε;;) ας μπει στον αγώνα της κούρσας…
Είναι σχεδόν βέβαιο όμως πως δεν θα ψηφιστεί από κανέναν, ούτε κι απ΄αυτούς που τώρα συμπλέουν και συμφωνούν μ΄αυτόν. Κι αν ακόμα τον σουτάρουμε ως εκεί, μέσα σε έξι μήνες θα τα κάνει σμπαράλια…

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά παιδιά. Στα τέτοια τους η Βόρεια ήπειρος. Οι μπιζνες να πηγαίνουν καλά μόνο..

Ανώνυμος είπε...

Mpourou-mpourou apo ekso kirie Barka.Opos vlepo eixis mini monos sou tora kai dhen eixis me ti na,asxoliese kai rihnis kanena arthro.I Omonia eixi kani polla kai prwpi na kami pjio polla.Alla eisy eixis problima me prosopa gia ayto eisai apistevtos stin EEM.Esenane se dokimazame toso xronia kai dhen ekames tipote,tora pou eise ekso(Omonia nr 2)ta zitas apo tous allous.I ali prospathoune pistewvo ego.Prepi na kanoun pjio polla,BEBEOS.

Ανώνυμος είπε...

βλέπω άναψε ο διάλογος και να πω και εγω μια σκέψη - ερώτηση. Κατ αρχήν νομίζω κάποιοι μπερδέυουν τον Κώστα Μπάρκα με τον Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης λέει κάποιες σκέψεις ότι η ομόνοια σάπισε, κάτι πρέπει να γίνει και κάνει και κάποιες προτάσεις. εσείς απο πάνω γιατί μπαίνετε στον κόπο να γράψετε, για να πείτε ότι ο μπάρκας ειναι κακός;
Εσείς που λετε η ομονοια έκανε πολλα, γιατι δε μου λέτε και εμενα τρια τεσσερα για να ξέρω

Ανώνυμος είπε...

5.48. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει μείνει πέντε πρόσωπα και μόνο και δυστυχώς μετέτρεψαν την ΟΜΟΝΟΙΑ και τη Β.Η σε αγελάδα που την αρμένε για πάρτι τους......!
Ξύπνα

Ανώνυμος είπε...

Ksereis ti KSERIA. Kserathikes san tin OMONIA kai dhen to pires hampari. Kalla ekanes kai dhen eggrafes. Dhe iksere kai kaneis ti koumoutsi eisai.
Tora strouthokamilizeis. Egrapses edho ena tsartsafi gia na peis kotsanes kai vrisies.
Esi apografikes i oxi? Ilektronika i se apografea? Pos les esi oi albanoi edhosan sto Barka tin eidhisi gia tous mousoulmanous sti Thraki? Gia pes mas mia toylaxiston mia dhomi poy afise i OMONIA. Esi pou ksereis grammata. na pas sta arxeia tis OMONIAS na vreis pente stihia gia tin Vorio Ipeiro. Tha vreis kanena? Seire kai stin Tsamouria na deis katagrafi ollon ton stoiheion tous. Ekanan ta Mavra aspra kai promithevoyn ton kosmo ollon me dhithen stoiheia.
Ainde hasou aliti

Ο Αθώος είπε...

Στους σκληρούς μάχιμους κατά του Μπάρκα. Για να καταλάβουν πόσο κούφια είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ και πόσο μεγάλες οι ευθύνες της και για το θέμα της βάσης δεδομένων που αναφέρει ο Μπάρκας θα τους προτρέψω στη βάση δεδομένων των τσάμιδων.
Κει να δείτε και να πάθετε την πλάκα σας. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν από 10-15 βιβλία. (Λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, μελέτες, λευκώματα, καταστάσεις. Βάζουν τώρα και μνημεία. Έχουν γεμίσει τον κόσμο με "στοιχεία" κάνοντας το μαύρο άσπρο. Από το πουθενά και ανύπαρκτο εγείρουν θέμα. Πιθανόν να μη πείθουν κανένα παράγοντα, αλλά τον εαυτόν τους το έχουν πείσει.... Η ΟΜΟΝΟΙΑ τι κάνει;! Θάβει με τα χέρια της την εθνική μας ύπαρξη. Επιτρέπει την παραχάραξη και ιδιοποίηση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Ούτε δικό της αρχείο δεν έχει, Ούτε ένα επίσημο καταστατικό και πρόγραμμα δεν έχει, Άσε μετά να μας βγάλει και επετηρίδες (!!), μελέτες, έρευνες, δοκίμια και διατριβές για το βορειοηπειρωτικό... Και μετά φταίει ο Μπάρκας. Να πάει η ΟΜΟΝΟΙΑ να πιάσει από το αφτί τους έπαρχους Αυκού και Μεσοποτάμου για το ξεπούλημα που κάνουν των περιουσιών μας και τότε να αποκτήσετε δικαίωμα κρίσης....!
Σας τα λέω αυτά διότι στην πιο πάνω παρέμβασή μου θέλησα να σας προλάβω. Να μη ασχοληθείτε με τον Μπάρκα και πώς τα λέει ο Μπάρκας, αλλά με αυτά που λέει. Και να ξέρετε ότι λεφτά για τέτοιους σκοπούς έπεσαν πολλά... και στην ΟΜΟΝΟΙΑ...
Ο Αθώος

Ξεριάς είπε...

Ποιον και που έβρισα φίλε ανώνυμε,είπα την άποψή μου. Τώρα να σου απαντήσεω: Στην απογραφή των αλβανών δεν απογράφηκα, στην απογραφή της Ομόνοιας θα απογραφώ. Δικαίωμα και πάρτυ μου. Δεν γράφω πουθενά ότι οι Αλβανοί δώσανε την είδηση για τους μουσουλμάνους στο Μπάρκα (για να το αναφέρεις εσύ ανώνυμε, κάτι ξέρεις) Απ΄όσο γνωρίζω πραγματικά η Ομόνοια δεν έχει αρχεία. Που να έχει αρχεία όταν τα ανώτερα μέχρι τω΄ρα ηγετικά στελέχη της τα κρατούν στα σπίτια κλπ. κλπ
Οι τσάμηδες έχουν βοήθεια όλο το κράτος, οι τσάμηδες έχουν βοήθεια όλο το τουρκικό κράτος. Οι Βορειηπειρωτες ποιον έχουν;

Ανώνυμος είπε...

Απογραφη ακουμε, αλλα απογραφη δε βλεπουμε.
Μου φαινεται μεχρι Δεκεμβριο θα διαβαζουμε τις οργισμενες αντιδρασεις καποιας Εφης, καποιου Κεραυνιου και καποιων ανωνυμων, θα μας εξηγουν καποιους νομικους ορους, θα μας κανουν τις δικες τους ερμηνειες, θα μας λενε ειπα ξειπα και οσο θα πλησιαζει ο Δεκεμβριος θα μας λενε οτι φταιμε εμεις για τη αποτυχια. Γιατι δυστυχως αντιδρουν σα να βαινουν ολα καλα με την απογραφη και το μονο προβλημα τους ειμαστε εμεις. Αντιδρουν σα να βαινουν ολα καλα και το μονο θεμα που πρεπει να λυθει και δινουν αγωνα δρομου οι δικηγορινες μας ειναι πως θα την πουμε "απογραφη" η "καταγραφη".
Θα πρεπει να τους ξεκαθαρισουμε κατι εγω και οποιος σκεφτεται σαν εμενα. Δεν εχουμε προβλημα με την απογραφη. Αν ερθει καποιος να μας απογραψει σιγουρα θα απογραφουμε. Αν μας ζητησει καποιος τη βοηθεια για την απογραφη θα τη δωσουμε.
Αλλα αρνουμαστε να ειμαστε χειροκροτητες σε αυτο το ρεζιλικι που παει να εξελιχθει η απογραφη. Γιαυτο σας παρακαλουμε συρετε μας οσα θελετε τωρα, αλλα το Δεκεμβριο κοιτατε να σιωπησετε, μη μας τα πρηξετε και τοτε.
Διαψευτε μας εσεις και εμεις θα σας αναγνωρισουμε το δικιο σας.

Ξεριάς είπε...

Βορειηπειρώτη, έστειλα κι ένα σχόλιο.Δεν το θεωρώ υβριστικό γιατί δεν δημοσίευσες. Μήπως είσαι κι εσύ μπλεγμένος στα σκ.... του ΜΠάρκα:
Και κάτι άλλο. Διάβασα ένα σχόλιο που υπογραφεται από κάποιον «Αθώο»....(αφαιρέθηκε),,,

Βορειοηπειρώτης είπε...

αφαιρέθηκε γιατί αγαπητέ Ξεριά 4-5 άτομα τα χρεώνουν στον αθώο. Δεν δημοσιεύτηκε γιατί και εγώ εχω μία υποψία για το ποιος είσαι και δεν θα ήταν ωραίο να σε κατονομάζουν εφόσον θέλεις να γράφεις με ψευδώνυμο)

ο εξυπνος (επειδη δε βρήκα άλλο) είπε...

αν αυτο δεν ειναι εσωστρεφια, τι είναι; Εγω νομίζω πως όλοι που γράφουν εδώ το κάνουν γιατί νοιάζονται τον τόπο τους και δεν υπάρχουν πατριώμετρα για να δουμε ποιος τον έχει μαγαλύτερο (τον πατριωτισμό). Όσο χρόνια παρακολουθώ τα κοινα μας, δε θυμάμαι την Ομόνοια κάποιον που της κάνει κτητική, γνωρίζω όμως πολλους που τους έδιωξε η ομόνοια γιατι της εκαναν κρητικη

Παναγιώτης Μπάρκας είπε...

Παναγιώτης Μπάρκας είπε.
Απευθύνομαι στον Αθώο και τον παρακαλώ να λέει την άποψή του χωρίς να αναφέρεται στο όνομά μου. Πολλά απ΄αυτά που λέει και πολλά άλλα περισσότερα, αν θέλεις να τα πούμε ή να τα λέμε και προσωπικά. Δημοσίως σε καλώ εγώ τώρα για καφέ. Μετά από κείνο το τηλεφώνημα σου κάνω ξανά και δημοσίως την πρόταση, για να κάνουμε ένα κλαμπ, δικό μας, με ανθρώπους που μας αγαπούν και δεν μας αγαπούν, συμμερίζονται και δεν συμμερίζονται τις απόψεις μας. και να βγάζουμε προς τα έξω δικές μας ανακοινώσεις. Δεν απάντησες, όπως και κάποιοι άλλοι φίλοι που ανησυχούν, θέλουν να κάνουν κάτι, αλλά...
Ούτε μη λες που ταξιδεύεις. Θα σε κατηγορήσουν ότι υπηρετείς τους Αλβανούς. Και άνοιξε κάνα τηλ. απάντησε σε κάνα e-mail δε θα σε φαμε
Εδώ στο Βορειοηπειρώτη δε θέλω την ανοιχτή σου υπεράσπιση. Ο καθένας μας έχει ανάγκη από καλά λόγια, αλλά δεν θέλω να σε ταυτίσουν ως μπαρκικό όπως λες και να σου επιτίθονται. Στα είπα δημοσίως διότι προσωπικά δεν θέλεις να με καταλάβεις.
Με τους υπόλοιπους που βρίζουν δε θα ασχοληθώ. Είναι ασήμαντοι και θέλουν σημασία. Χαίρουμε ωστόσο που υπάρχουν και αξιόλογοι Βορειοηπειρώτες που έχουν το απαιτούμενο.
Ευχαριστώ

Εθνικιστής Βορειοηπειρώτης είπε...

Ο καθενας λεει την αποψη του αλλα αν αυτη η αναρτηση δεν ειχε καπιοιο ονομα θα κανατε τετοια σχολια?

Ανώνυμος είπε...

Σωστός 10.16 και δεν λένε τίποτε.Έρχονται γύρω-γύρω από τον αρθρογράφο και για να δήθεν υπερασπιστούν τους δικούς τους του φορτώνουν ώρμα και άγουρα. Μου θυμίζει ένα τούρκικο ρητό πάντως. "Ο πετυχημένος άνθρωπος έχει απατηλούς φίλους και πραγματικούς εχτρούς"
Καλυνύκτα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Παναγιώτη, συνέχισε να κάνεις τέτοιες τοποθετήσεις για να επιβεβαιώνεις τις φήμες.

Ανώνυμος είπε...

Poies fimes 4.19. Jinou pio ksekatharos

Ανώνυμος είπε...

Aλλα τωρα πια ειναι ωρα να φυγουμε,εγω για να πεθανω, εσεις για να ζησετε ,ποιο απο τα δυο ειναι το καλυτερο ειναι αγνωστο σε μας... σωκρατης ..



..

Ανώνυμος είπε...

παναγιωτη,αλλη φορα να σημιωσεις οτι το αρθρο απευθυνετε στην εφη για να μην μπουμε στον κοπο να σε διαβασουμε.δεν εχουμε καμια ορεξη να ασχοληθουμε και με αυτην.δεν θα δωσουμε αξια σε καθε κοπελα με κενα και ελλειψεις στην προσωπικοτητα τους πιστευοντας ετσι πως θα ολοκληροθουν και θα βρουν μια θεση στον ελλαδικο ηλιο

Ανώνυμος είπε...

11.08 Ο Μπάρκας δεν πέφτει τόσο χαμηλά. Διάβασες εσύ πουθενά ότι γράφει άρθρο για την Έφη. Αν η Έφη έδωσε σημασία στον εαυτόν της και ένιωσε ότι το άρθρο της αφιερώνετε, τότε τι φταίει ο Μπάρκας. Αλλά ούτε εσύ με πέφτεις στη λούμπα της Έφης..είναι κρπιμα

Δημοσίευση σχολίου