Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Στα δικαστήρια για «παράβαση καθήκοντος» ο πρώην Πρόξενος στην Κορυτσά Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός

Στα δικαστήρια κατάφεραν να οδηγήσουν τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό κάποιοι περίεργοι κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πριν λίγους μήνες τον έφεραν σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση εντός του Υπουργείου Εξωτερικών  για κακοδιοίκηση στο Προξενείο της Κορυτσάς, αλλά  οι υψηλόβαθμοι διπλωματικοί υπάλληλοι που προσπαθούν να τον σπιλώσουν από την εποχή που παρότρυνε ανοικτά τους Έλληνες της Κορυτσάς να δηλώσουν ανοικτά την εθνική τους καταγωγή, δεν κατάφεραν να βρουν άκρη.

Έτσι αφού δεν έχουν το θάρρος να πάρουν οι ίδιοι τις αποφάσεις που επιθυμούν ώστε να ξεφορτωθούν τον ελληνόψυχο διπλωμάτη οι "κύριοι" αυτοί, που έχουν περάσει από την υπηρεσία έξι αφεντάδων, δηλαδή Υπουργών Εξωτερικών, αποφάσισαν να απευθυνθούν σε έναν πιο ουδέτερο και ανεξάρτητο θεσμό, αυτόν της δικαιοσύνης, προκειμένου να αποσπάσουν από εκεί μία καταδικαστική, όπως ελπίζουν, απόφαση ώστε να τον πλήξουν ηθικά και επαγγελματικά.

Ο κ. Οικονόμου - Καμαρινός κλήθηκε λοιπόν σήμερα το πρωί στο Πταισματοδικείο Αθηνών προκειμένου να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος κατά τη θητεία του ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά. Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο πρώην πρόξενος ενημερώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή 3 Αυγούστου, προκειμένου να παρουσιαστεί μέσα σε τέσσερις μέρες (από τις οποίες εργάσιμες μόλις οι δύο) με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και οι συνήγοροι του βρίσκονται σε διακοπές εκτός Αθηνών!
Θερινές δικαστικές αποφάσεις με διαδικασίες εξπρές δηλαδή προσπαθούν να αποσπάσουν όσοι έχουν "βάλει στο μάτι" εδώ και καιρό τον πρώην πρόξενο.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις πάνω στην υπόθεση με την ελπίδα ότι ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός θα απαλλαχθεί σύντομα και ολοκληρωτικά από τις περίεργες ταλαιπωρίες που τον υποβάλλουν οι γνωστοί - άγνωστοι καρεκλοκένταυροι.

Βέβαια κάποιοι κύκλοι και από τον δικό μας χώρο θα χαρούν με αυτή την είδηση, επειδή ο πρώην πρόξενος τα έλεγε και τα λέει "έξω από τα δόντια" με αποτέλεσμα να τους γίνεται ενοχλητικός για τα σχέδια τους, αλλά εμείς όπως κάνουμε εδώ και δύο χρόνια παραμένουμε στο πλευρό του.
 http://toorama.blogspot.com/2012/08/blog-post_6846.html?spref=fb

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μην βγάζετε συμπεράσματα πριν απο τις δικαστικές αποφάσεις αγαπητοί εκει στο ΌΡΑΜΑ. Σεβαστείτε τους θεσμούς και την ελληνική δικαιοσύνη. Και δώστε λίγη σημασία στην κακοδιοίκηση. Γιατι καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Και έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν εθνικιστές κορώνες που γίνονταν για να κρύψουν άλλα. Ούτε εγω βγάζω συμπεράσματα αλλα ας περιμένουμε τη δικαιοσύνη. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, βορειοηπειρώτη! Χρειάζεται προσεκτικός χειρισμός τέτοιων θεμάτων. Οι ειδήσεις και οι δικές σου και του Δερόπολη αλιεύονται από τους αλβανούς και γεμίζουν τα πρωτοσέλιδά τους. Μήπως παραμελίσατε μια λεπτομέρεια: ότι οι αλβανοί ξέρουν πια πολύ καλά ελληνικά; Στο Δερόπολη "καρφώνουν", με την ευκαιρία της είδησης για τον Καμαρινό και το Ντίσιο ... Δεν είναι σωστό. Το πάθος δεν πρέπει να μας κυριεύει.

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμενεις απο ενα κρατος που καποτε εβαλε φυλακη τον Κολοκοτρονη ???

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Βορειοηπειρώτες να πάμε να του συμπαρασταθούμε. Από τους λίγους διπλωμάτες , μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού , που παλεύουν με γνώμονα τα συμφέροντα της πατρίδας . όλοι οι υπόλοιποι δούλευαν για το ΠΑΣΟΚ . δηλαδή: DY POPUJ MIQ. Άσε που μετά το ξεφούσκωμα αγκάλιασαν πέντε ΒΗ
ΤΖΕΛΙΛΙ ΣΑΜΠΑΝΙ .

Ανώνυμος είπε...

12 50 κατι βαθυ ολο νοημα θες να πεις αλλα δυσκολευεσαι μορε μαυρο γενιδι

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Δεν τον γνωρίζω τον κύριο αυτόν για να κρίνω. Από δημόσιες εμφανίσεις όταν ήταν στην Κορυτσά, τότε με τις προετοιμασίες για την απογραφή, κατάλαβα καλά ότι πήγε να αντικαταστήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Από την μια δεν είχε γραμμή από την Αθήνα να λειτουργήσει έτσι, από την άλλη έδινε σκληρά μαθήματα και χαστούκια στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Αποδείχτηκε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν τα κατάπιε Διαμαρτυρήθηκε έντονα γι΄αυτό. Έστειλε δεκάδες γράμματα ανώνυμα εναντίον του στην Αθήνα. Στις επιστολές αυτές απ΄ότι φαίνεται, στηρίχτηκαν οι ευνουχισμένοι υπάλληλοι της Αθήνας για να τον στήσουν στον τοίχο επειδή παραστράτησε από το δρόμο που αυτοί χαράσσουν πάνω σε αμοχάρτες. Είδατε που η ΟΜΟΝΟΙΑ με το ΥΠΕΞ βρήκαν και εδώ πεδίο συνάντησης και συνεργασίας....
Είναι και ένα γερό μάθημα για εκείνους που θέλουν να ανατρέψουν την κατάσταση πολιτικής εκπροσώπησης στη Βόρειο Ήπειρο. Οι αθηνιώτικες τρώνε το σινάφι τους,τους άλλους τους έχουν τσεφλοκρόμυδα... Γι΄αυτό και ο Ντούλες καμαρώνει.
Ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

10.54 Η Δερόπολη της στέλνει μόνη της εκεί τις ειδήσεις πριν τις βγάλει στο μπλογκ. Στο μπλόγκ βγαίνουν για να δικαιολογείται η επικοινωνία της βαθιάς ΟΜΟΝΟΙΑΣ με το βαθύ Αλβανικό κράτος. Να λες εσύ και κάποιοι σαν εσένα ότι οι Αλβανοί τις παίρνουν τις ειδήσεις από τα μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

για σένα που λες ότι ο Καναρινος είναι δεξιός πήγαινε ρωτα το Νιωτη να σου πει τι είναι. Χαχαχα.. Που μου έγιναν όλοι δεξιοί ξαφνικά.

Δημοσίευση σχολίου