Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Χάλκινο μετάλλιο για Τσιάβου, Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία (βίντεο)

Το 2ο ολυμπιακο μετάλλιο της Ελλάδας είναι γεγονός. Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου κι η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στις γυναίκες, χάνοντας για εκατοστά του δευτερολέπτου ένα καλύτερο πλασάρισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε με χρόνο 7:12.09, έναντι 7:11.93 των Κινέζων, που προσπέρασαν τις εκπροσώπους μας λίγα εκατοστά πριν τον τερματισμό.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία με 7:09.30.

Η ελληνική βάρκα προηγήθηκε στα πρώτα 1.000 μέτρα, ωστόσο όπως συνέβη και στα ημιτελικά, οι διοργανωτές την προσπέρασαν στα 1.500 μέτρα και έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου στο άθλημα. Η μάχη δόθηκε με το κινεζικό πλήρωμα, το οποίο πέρασε 2ο τα 1.500 μέτρα, ωστόσο οι Ελληνίδες το προσπέρασαν περίπου 200 μέτρα πριν τον τερματισμό, αλλά δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη 2η θέση μέχρι τέλους.

Αυτό ήταν το "παρθενικό" μετάλλιο για την Ελλάδα στην κωπηλασία γυναικών, με την απονομή να γίνεται από το μέλος και πρώην αντιπρόεδρο της ΔΟΕ, Λάμπη Νικολάου.
"Οι Έλληνες μας ακολουθούν παντού"

"Αγγίξαμε και το χρυσό μέχρι ένα σημείο της κούρσας. Δεν θέλω να μιλήσω ούτε για τον καιρό, ούτε για τίποτα. Έχουμε ένα μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο κα την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καστοριά. Το αφιερώνω στις δύο μας και στους κόπους μας... γιατί μόνο οι δυο μας ξέρουμε πόση ώρα προπόνησης έχουμε 'φάει' στο Σχοινιά και μέσα σ' αυτή τη βάρκα", δήλωσε μετά το θρίαμβο η Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω αν πρέπει να στενοχωρηθώ ή να χαρώ. Χάσαμε για μία κουπιά, το αργυρό μετάλλιο. Σήμερα έχουμε πανηγύρια στα Γιάννενα, στην Καστοριά και στην Ηγουμενίτσα. Ολες οι πόλεις που αντιπροσωπεύει κάθε αθλητής της ελληνικής κωπηλασίας που βρίσκεται εδώ και αγωνίζεται γιορτάζει σήμερα γιατί ο αθλητισμός είναι μία μεγάλη γιορτή. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε μας τις δύο πρώτα. Η οικογένειά μου είναι εδώ. Στα τελευταία 200 μέτρα τους σκεφτόμουν να κάνουν αυτό το ταξίδι μέχρι το Λονδίνο με τα τόσο δύσκολα οικονομικά που έχει σήμερα κάθε ελληνική οικογένεια. Ηγουμενίτσα γεια σου", πρόσθεσε η Τσιάβου.

Όσο για την ελληνική υποστήριξη από την κερκίδα, η Γιαζιτζίδου σημείωσε: "Η καρδιά του Έλληνα χτυπάει παντού. Μας ακολουθούν όπου και να αγωνιζόμαστε".

 http://www.nooz.gr/

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο στα κοριτσια, μας εδωσαν χαρα.

Δημοσίευση σχολίου